Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Φέραμε την άνοιξη στις ελληνορωσικές σχέσεις
  • [02] Την ανάγκη αποσυμφόρησης των φυλακών, αναγνώρισαν όλοι οι φορείς που μίλησαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής
  • [03] Στην Αίγυπτο στις 20 Απριλίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος
  • [04] Τουλάχιστον 207 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο ανατολικό Αιγαίου
  • [05] Εξονυχιστικές έρευνες στο Λονδίνο για τον εντοπισμό των διαρρηκτών

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Φέραμε την άνοιξη στις ελληνορωσικές σχέσεις

    Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα που ασκεί ανεξάρτητη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, απαντώντας στις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το ταξίδι του στη Μόσχα.

    Η Ελλάδα, συνέχισε ο πρωθυπουργός, αξιοποιεί τον γεωπολιτικό της ρόλο προς όφελος των Ελλήνων πολιτών στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που απορρέουν από την συμμετοχή της στους διεθνείς οργανισμούς.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι «μπορούμε να φέρουμε την άνοιξη στις ελληνορωσικές σχέσεις» που ήταν σε ύφεση τα τελευταία χρόνια. Είπε δε ότι στο πλαίσιο της ανάπτυξης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων συζήτησε την δημιουργία αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τα τουρκικά σύνορα στην Ελλάδα.

    Από την πλευρά του, ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:Η επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων στη συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Βλ. Πούτιν

    [02] Την ανάγκη αποσυμφόρησης των φυλακών, αναγνώρισαν όλοι οι φορείς που μίλησαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

    Με διαφορετικές προσεγγίσεις εμφανίστηκαν οι αρμόδιοι φορείς που κλήθηκαν να εκφράσουν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Γ΄ Τύπου.

    Όλοι, πάντως, τόνισαν την ανάγκη αποσυμφόρησης των φυλακών, αναγνώρισαν ότι τα προβλήματα είναι οριακά και πρέπει να δοθούν λύσεις, ωστόσο οι απόψεις τους για τον τρόπο που πρέπει να γίνει ήταν σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

    Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει δεκτές ορισμένες από τις προτάσεις που κατατέθηκαν για βελτιωτικές αλλαγές.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η επίμαχη ρύθμιση για την δυνατότητα αποφυλάκισης κρατουμένων με βαριά αναπηρία πάνω από 80%.

    [03] Στην Αίγυπτο στις 20 Απριλίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος

    Τον πρέσβη της Αιγύπτου στην Ελλάδα, Ahmet El Bidewy, δέχθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ενόψει της επίσκεψής του στην Αίγυπτο στις 20 Απριλίου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας και θέματα της ευρύτερης περιοχής.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο κ. Καμμένος θα έχει συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

    [04] Τουλάχιστον 207 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο ανατολικό Αιγαίου

    Στον εντοπισμό και τη διάσωση 207 παράτυπων μεταναστών σε θαλάσσιες περιοχές τριών νησιών του ανατολικού Αιγαίου, προχώρησε πρωινές ώρες σήμερα το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.

    Συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή, μαρίνας της Κω εντοπίστηκαν δύο πνευστές λέμβοι με 95 παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι στη θέα του πλωτού έσκισαν τις λέμβους και έπεσαν στη θάλασσα. Περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο νησί.

    Εξήντα μετανάστες εντοπίστηκαν, επίσης, στην περιοχή Κουτσουκίδι της Λέσβου, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του τοπικού λιμεναρχείου και άλλοι 31 στην περιοχή Αεροδρόμιο, στο ίδιο νησί.

    Τέλος 21 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο διασώθηκαν πρωϊνές ώρες σήμερα σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Αγαθονησίου.

    [05] Εξονυχιστικές έρευνες στο Λονδίνο για τον εντοπισμό των διαρρηκτών

    Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η βρετανική αστυνομία για τον εντοπισμό των μελών της συμμορίας που άδειασαν δεκάδες χρηματοκιβώτια στη συνοικία των κοσμηματοπωλών του Λονδίνου και άρπαξαν μετρητά και πολύτιμους λίθους αμύθητης αξίας, που εκτιμάται ότι είναι η μεγαλύτερη λεία διαρρηκτών στην ιστορία της Βρετανίας.

    Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου πιστεύει ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν βαρύ εξοπλισμό για να καταφέρουν να φτάσουν στην αίθουσα του χρηματοκιβωτίου της εταιρείας Hatton Garden Safety Deposit Ltd και να ανοίξουν 60-70 θυρίδες ασφαλείας.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun τα μέλη της συμμορίας τρύπησαν τον τοίχο περνώντας μέσα από το φρεάτιο του ασανσέρ του κτιρίου την Παρασκευή. Την ημέρα εκείνη τα πάντα στη συνοικία του Χάτον Γκάρντεν --όπου στεγάζονται περισσότερα από 50 καταστήματα και 300 έμποροι διαμαντιών, χρυσού και πολύτιμων λίθων-- ήταν κλειστά για τις διακοπές του Πάσχα.

    Η αστυνομία δεν διευκρίνισε τι ακριβώς κλάπηκε αλλά η εφημερίδα υποστηρίζει στο δημοσίευμά της ότι η λεία μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 200 εκατομμύρια λίρες (σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 April 2015 - 14:30:23 UTC