Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πολύ θετικές» οι συνομιλίες Αλ. Τσίπρα - Βλ. Πούτιν, εκτιμά το Κρεμλίνο
  • [02] Με στρατευμένους σε Έβρο και Λήμνο, συναντάται ο ΠτΔ
  • [03] ΗΠΑ: Ένοχος ο Τζ. Τσαρνάεφ για τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης
  • [04] Χάκερ που ισχυρίζονται ότι είναι μέλη του ΙΚ παρέλυσαν το γαλλικό δίκτυο TV5Monde
  • [05] Ο «Ιωάννης Καποδίστριας» στη μεγάλη οθόνη

  • [01] «Πολύ θετικές» οι συνομιλίες Αλ. Τσίπρα - Βλ. Πούτιν, εκτιμά το Κρεμλίνο

    Ως «πολύ θετικές» χαρακτήρισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου ηγέτη, τις τρίωρες συνομιλίες που είχε ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε χθεσινοβραδυνές δηλώσεις του σε Ρώσους δημοσιογράφους. «Οι συνομιλίες ήταν πολύ θετικές. Όντως διαμορφώθηκαν πολλά επίπεδα συνεργασίας, τα πάντα συμφωνήθηκαν και υπάρχουν κοινά σχέδια προς υλοποίηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πεσκόφ.

    Όπως διευκρίνισε ο Ρώσος εκπρόσωπος, κεντρικός στόχος είναι η εξισορρόπηση και αύξηση του όγκου των εμπορικών ανταλλαγών, που μειώθηκε δραματικά το 2014 περί το 40%. «Οι δυνατότητες είναι αρκετά μεγάλες, υπάρχουν κοινά σχέδια, για τα οποία πρέπει να εργαστούμε. Γι' αυτό τα πράγματα είναι εξαιρετικά θετικά. Το βασικό είναι ότι οι Έλληνες εταίροι μας έχουν διάθεση συνέχισης της συνεργασίας σε κάθε περίπτωση, πράγμα, που βρίσκει απόλυτη ανταπόκριση και από τη ρωσική πλευρά» παρατήρησε ο κ. Πεσκόφ.

    Το Κρεμλίνο, μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε και το ότι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας θα είναι ο κεντρικός τιμώμενος ξένος ηγέτης στο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

    [02] Με στρατευμένους σε Έβρο και Λήμνο, συναντάται ο ΠτΔ

    Στρατόπεδα και φυλάκια στον νομό Έβρου και στη Λήμνο πρόκειται να επισκεφθεί σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

    Ο κ. Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, θα ανταλλάξει ευχές, από το πρωί, με στρατευμένους στο Ορμένιο, του Κήπους και την Αλεξανδρούπολη. Μετά το μεσημέρι θα βρεθεί στη Λήμνο όπου θα ευχηθεί για το Πάσχα στους αεροπόρους και τους στρατιώτες που υπηρετούν εκεί.

    [03] ΗΠΑ: Ένοχος ο Τζ. Τσαρνάεφ για τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης

    Ένοχο έκρινε το σώμα των ενόρκων τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ για τις επιθέσεις που αιματοκύλισαν τον Μαραθώνιο της Βοστόνης τον Απρίλιο του 2013, τις χειρότερες επιθέσεις που συγκλονίζουν τις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2011.

    Μεταξύ άλλων οι ένορκοι έκριναν ότι ο 21χρονος είναι ένοχος στις κατηγορίες της δολοφονίας 3 ανθρώπων και του τραυματισμού άλλων 264 στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, της δολοφονίας ενός αστυνομικού 4 ημέρες αργότερα και της συνωμοσίας με στόχο την χρήση ενός όπλου μαζικής καταστροφής.

    Ο Τσαρνάεφ κρίθηκε ένοχος και στις 30 κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί εναντίον του, 17 από τις οποίες επισύρουν την θανατική ποινή. Το σώμα των ενόρκων θα αποφασίσει εάν θα του επιβληθεί η θανατική καταδίκη ή η ισόβια κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα άσκησης έφεσης.

    [04] Χάκερ που ισχυρίζονται ότι είναι μέλη του ΙΚ παρέλυσαν το γαλλικό δίκτυο TV5Monde

    Το γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο TV5Monde έπεσε χθες το βράδυ θύμα ηλεκτρονικής πειρατείας από χάκερ της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) οι οποίοι το εμπόδισαν να μεταδίδει και πήραν για πολλές ώρες τον έλεγχο των ιστοσελίδων του. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, γύρω στις 22:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδας). Το TV5Monde ανέκτησε από τα μεσάνυκτα τον έλεγχο των σελίδων του στο Facebook, όμως ο ιστότοπός του παρέμενε «σε συντήρηση» γύρω στις 05:00 (06:00 ώρα Ελλάδας).

    Όσο για τις εκπομπές του δικτύου, «αρχίζουμε να μπορούμε να μεταδίδουμε πρόγραμμα σε έναν ορισμένο αριθμό ζωνών», όμως «η κατάσταση των συστημάτων μας επιδεινώθηκε εξαιρετικά» από την επίθεση αυτή, «η οποία είχε ασύλλυπτη ισχύ», και η επιστροφή στην ομαλότητα «θα απαιτήσει ώρες, ακόμη και ημέρες», πρόσθεσε.

    [05] Ο «Ιωάννης Καποδίστριας» στη μεγάλη οθόνη

    Τον προσεχή Σεπτέμβριο ξεκινούν τα γυρίσματα της νέας ταινίας, αφιερωμένης στον βίο και το έργο του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια και επί σειρά ετών υπουργού Εξωτερικών της ρωσικής αυτοκρατορίας.

    Η ταινία «Ιωάννης Καποδίστριας» σε σενάριο και σκηνοθεσία του σκηνοθέτη Τάσου Λέρτα, θα αποτελέσει μεγάλη ελληνορωσική παραγωγή με τη συμμετοχή και της Ελβετίας, καθώς ο Ιωάννης Καποδίστριας, συνέβαλε αποφασιστικά στην οργάνωση και συγκρότηση του ανεξάρτητου κράτους της Ελβετίας, με την καθιέρωση του Συντάγματος των Καντονίων που ισχύει ως σήμερα στην χώρα, όπου θεωρείται εθνικός ήρωας.

    Στην ταινία θα συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες και Ρώσοι ηθοποιοί. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι πρωταγωνιστές της ταινίας, καθώς και το ποιος θα ενσαρκώσει τον Ιωάννη Καποδίστρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 April 2015 - 6:30:23 UTC