Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Όχι στην κλιμάκωση του αδιέξοδου οικονομικού πολέμου
  • [02] ΕΛΣΤΑΤ: Στο 25,7% η ανεργία τον Ιανουάριο
  • [03] Να επικρατήσει λογική στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ζητά πρώην στέλεχος του ΔΝΤ
  • [04] Πυρά σε δικαστήριο του Μιλάνου - Δύο οι νεκροί

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Όχι στην κλιμάκωση του αδιέξοδου οικονομικού πολέμου

    Η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά τη συμφωνία του Μινσκ ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της κρατικής Δούμας της Ρωσίας σημειώνοντας: «H λύση στα προβλήματα είναι ο διάλογος και η συνεργασία και όχι η κλιμάκωση ενός αδιέξοδο οικονομικού πολέμου». Ανέφερε ακόμη ότι η Βουλή των Ελλήνων είναι ανοικτή στον διάλογο και στη συνεργασία με τη ρωσική Δούμα, υπάρχει πάντα η ομάδα φιλίας Ελλάδας- Ρωσίας.

    [02] ΕΛΣΤΑΤ: Στο 25,7% η ανεργία τον Ιανουάριο

    Στο 25,7% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιανουάριο εφέτος και μειώθηκε τόσο έναντι του 27,2% του αντίστοιχου μήνα πέρυσι, όσο και σε σύγκριση με το 25,9% τον Δεκέμβριο 2014. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.220.828 άτομα, με έναν στους δύο στην ηλικιακή ομάδα των 15- 24 ετών να είναι άνεργοι. Παράλληλα, η ανεργία αυξήθηκε σε δύο περιφέρειες της επικράτειας.

    Το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες (29,6% τον Ιανουάριο 2015 από 30,9% τον Ιανουάριο 2014) παραμένει σημαντικά υψηλότερο από αυτό στους άνδρες (22,5% από 24,4%).

    [03] Να επικρατήσει λογική στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ζητά πρώην στέλεχος του ΔΝΤ

    Η ευρωζώνη πρέπει να περιορίσει το εύρος των μεταρρυθμίσεων που ζητά από την Ελλάδα για να συνεχίσει τη χρηματοδότησή της, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, αναφέρει ο Ρεζά Μογκάνταμ (Reza Moghadam) σε άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times, με τίτλο: «Το αδιέξοδο μπορεί να αντικατασταθεί από τη λογική στη διαπραγμάτευση της Ευρωζώνης με την Ελλάδα».

    O κ. Μογκάνταμ ήταν έως πέρυσι επικεφαλής της Διεύθυνσης του ΔΝΤ για την Ευρώπη και σήμερα είναι αντιπρόεδρος παγκόσμιων αγορών κεφαλαίου της Morgan Stanley.

    «Τώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης διαβεβαίωσε τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τη δόση του δανείου της προς το Ταμείο, υπάρχει ένα μικρό χρονικό παράθυρο ευκαιρίας να προκληθεί μία αναγκαία νέα προσέγγιση. Αυτή μπορεί να βασισθεί σε τρία σημεία: Στην εφαρμογή λίγων βασικών δράσεων για να δοκιμασθεί η νέα ελληνική κυβέρνηση, στη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση για να εκλείψει η απειλή μίας χρεοκοπίας το επόμενο τρίμηνο και σε ένα νέο πρόγραμμα που θα αποτελέσει το σχέδιο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης για τα επόμενα 2-3 χρόνια» εκτιμά ο Μογκάνταμ και συνεχίζει: «Εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμόσει ένα τόσο περιορισμένο αλλά κρίσιμο σύνολο μεταρρυθμίσεων, θα ήταν καλύτερα να ετοιμασθεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη».

    [04] Πυρά σε δικαστήριο του Μιλάνου - Δύο οι νεκροί

    Ένας κατηγορούμενος για χρεοκοπία, ο οποίος, όπως αναφέρει η τηλεόραση της Rai, ονομάζεται Κλάουντιο Τζιαρντέλλο, άρχισε να πυροβολεί, σε κατάσταση αμόκ, σήμερα το πρωί σε αίθουσα του δικαστηρίου του Μιλάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί και ένας τραυματίας.

    Ο Τζιαρντέλλο απομακρύνθηκε από το δικαστήριο και καταζητείται από την ιταλική αστυνομία, η οποία προσπαθεί να τον εντοπίσει στους δρόμους γύρω από το δικαστικό μέγαρο της ιταλικής συμπρωτεύουσας. Η εφημερίδα Corriere della Sera, στην διαδικτυακή της πύλη προσθέτει ότι ο δράστης φέρεται να άνοιξε πυρ όταν ο δικηγόρος του τον πληροφόρησε ότι δεν είχε σκοπό να τον υπερασπίσει στην δικαστική υπόθεση που επρόκειτο να εκδικασθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 April 2015 - 10:30:23 UTC