Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Το ταξίδι στη Μόσχα άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στις ελληνορωσικές σχέσεις
  • [02] Πάσχα στον ναό του Αγίου Βουκόλου της Σμύρνης, για πρώτη φορά μετά από 93 χρόνια
  • [03] Τουλάχιστον 7 νεκροί από έκρηξη στην Υεμένη

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Το ταξίδι στη Μόσχα άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στις ελληνορωσικές σχέσεις

    «Ιστορικής σημασίας» χαρακτήρισε την επίσκεψη στη Μόσχα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π.Λαφαζάνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο 105,5, υπογραμμίζοντας πως το ταξίδι αυτό άνοιξε έναν καινούργιο δρόμο, ένα νέο κεφάλαιο, στις ελληνορωσικές σχέσεις, με την ενέργεια να παίζει σημαντικό ρόλο.

    Η Ελλάδα μετατρέπεται σιγά-σιγά σε ενεργειακό κόμβο με πολλαπλούς δρόμους διέλευσης ενεργειακών πόρων, ανέφερε ο κ.Λαφαζάνης υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα αναβαθμίζεται οικονομικά, αναβαθμίζεται πολιτικά και αυτό είναι προς όφελός της .

    Όσον αφορά τις αντιδράσεις για την επίσκεψη αυτή τόνισε πως η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα η οποία μπορεί να συνάπτει σχέσεις και να αναπτύσσει σχέσεις με όλες τις χώρες του κόσμου, στη βάση του αμοιβαίου συμφέροντος και στη βάση της διεθνούς νομιμότητας. Η επίσκεψη στη Ρωσία, υπογράμμισε , «ήταν μια επίσκεψη ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας για όλη την περιοχή. Αν κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει η Ελλάδα να συμπεριφέρεται ως προτεκτοράτο τους, να μην ανοίγει ανεξαρτήτους δρόμους στην πολιτική της προκειμένου να υπηρετήσει το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του ελληνικού λαού, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Η κυβέρνησή μας ακολουθεί ανεξάρτητη πολιτική».

    [02] Πάσχα στον ναό του Αγίου Βουκόλου της Σμύρνης, για πρώτη φορά μετά από 93 χρόνια

    Το φετινό Πάσχα είναι ιδιαίτερο για την ελληνική, αλλά και γενικότερα για την ορθόδοξη κοινότητα της Σμύρνης, αφού από τη Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ και μέχρι την Κυριακή του Πάσχα το πρωί ( Εσπερινός Αγάπης) όλες οι ιερές ακολουθίες τελούνται για πρώτη φορά, μετά από 93 χρόνια, στον ναό του Αγίου Βουκόλου, ο οποίος διασώθηκε κατά τη Μικρασιατική καταστροφή, συντηρήθηκε πριν περίπου τέσσερα χρόνια και στις 15 Αυγούστου 2014, παραχωρήθηκε για Λειτουργία από τον Μητροπολιτικό Δήμο Σμύρνης. Ο Δήμος, ο οποίος έκανε τη συντήρηση, παραχώρησε για δεύτερη φορά τον ναό στις 6 Φεβρουαρίου, όπου ανήμερα της μνήμης του Αγίου Βουκόλου, λειτούργησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος.

    Σήμερα το πρωί τελέστηκαν από τον ιερατικώς προϊστάμενο Σμύρνης, αρχιμανδρίτη Κύριλλο Συκή οι Μεγάλες Ώρες και ο Εσπερινός, στη διάρκεια του οποίου έγινε η Αποκαθήλωση του Σώματος του Χριστού από τον Σταυρό.

    Φιλακόλουθος και άριστος γνώστης της βυζαντινής μουσικής ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος συνέβαλε να δημιουργηθεί κατανυκτική ατμόσφαιρα στις ακολουθίες, ιδιαίτερα τη Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ, όταν έψαλε το «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου?» και έκανε την περιφορά εντός του ναού του Σταυρού με το Σώμα του Χριστού. Μετά ο Σταυρός τοποθετήθηκε στο κέντρο και συνεχίστηκε η ακολουθία με την ανάγνωση των Δώδεκα Ευαγγελίων του Όρθρου της Μεγάλης Παρασκευής και τους εξαίρετους θεολογικούς ύμνους .

    [03] Τουλάχιστον 7 νεκροί από έκρηξη στην Υεμένη

    Ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες πυροδοτήθηκε έξω από κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας, το οποίο χρησιμοποιούν οι παραστρατιωτικοί Χούτι σε μια πόλη της κεντρικής Υεμένης σήμερα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, δήλωσαν κάτοικοι και ένας τοπικός αξιωματούχος.

    Στην πόλη Μπαϊχάν, στην επαρχία Σάμπουα, έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες σφοδρές μάχες ανάμεσα στους Χούτι, σιίτες παραστρατιωτικούς οι οποίοι θεωρούνται σύμμαχοι του Ιράν, και τοπικές σουνιτικές πολιτοφυλακές, τις οποίες υποστηρίζουν από αέρος μαχητικά της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό τη Σαουδική Αραβία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 April 2015 - 16:30:22 UTC