Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η φετινή Ανάσταση φέρνει την αναγέννηση της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο»
  • [02] Γιορτή αλληλεγγύης στου Γουδή διοργανώνει το υπουργείο Άμυνας
  • [03] Τα αναστάσιμα μηνύματα της θρησκευτικής ηγεσίας

  • [01] «Η φετινή Ανάσταση φέρνει την αναγέννηση της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο»

    «Η φετινή Ανάσταση είναι ξεχωριστή. Φέρνει μαζί της την αναγέννηση της ελπίδας του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που ήδη έχει κάνει τα πρώτα του βήματα. Αυτή είναι η δική μας Ανάσταση. Είναι η Ανάσταση όλων μας, που έχουμε πάρει την απόφαση να σταθούμε όρθιοι, να κοιτάξουμε ψηλά και, ενωμένοι, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της συγκυρίας» τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για την Ημέρα του Πάσχα, ευχόμενος χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

    «Το μήνυμα της σημερινής γιορτής είναι μήνυμα ζωής και δικαιοσύνης που ακούγεται από την Ελλάδα στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο» υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας πως «έχουμε κάνει ήδη τη μεγάλη αρχή. Έχουμε το δικαίωμα και τη δυνατότητα να φτάσουμε ως το τέρμα. Η άνοιξη της δημιουργίας πρέπει να δώσει τέλος στον χειμώνα της παραίτησης».

    Διαβάστε επίσης :Το άφατο θαύμα της Ανάστασης www.amna.gr/article/76083

    [02] Γιορτή αλληλεγγύης στου Γουδή διοργανώνει το υπουργείο Άμυνας

    Πασχαλινό τραπέζι στο Άλσος του Ελληνικού Στρατού στου Γουδή «έστρωσε» το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας, που έχουν πληγεί από την κρίση. Έχουν ετοιμαστεί 2.000 μερίδες για να διανεμηθούν σε άπορους άνεργους και άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας, θυμάτων της ανθρωπιστικής κρίσης.

    Κοντά τους θα βρεθούν ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων .Το πασχαλινό τραπέζι πλαισιώνει η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και ποικίλο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11:30 π.μ.

    [03] Τα αναστάσιμα μηνύματα της θρησκευτικής ηγεσίας

    «Τά προβλήματα επιλύονται αληθως διά της αναγνωρίσεως καί της τιμής της αξίας του προσώπου καί διά του σεβασμουτων δικαιωμάτων του. Καί αντιστρόφως, τά παντός είδους προβλήματα δημιουργούνται καί ούνονται εκ της περιφρονήσεως του ανθρωπίνου προσώπου καί της καταπατήσεως των δικαίωναυτού ιδιαιτέρως του αδυνάτουο οποίος πρέπει νά δύναται νά αισθάνεται ασφαλής καί ισχυρός νά είναι δίκαιος διά νά υπάρξει ειρήνη», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο αναστάσιμο μήνυμά του.

    «Αλλά, επεσήμανε, Χριστός Ανέστη εκ των νεκρών και απέδειξεκαί μέ αυτόν τόν τρόπον τήν αδυναμίαν του θανάτου νά επικρατήσει καί νά επιφέρει σταθεράν μεταβολήν εις τόν κόσμον. Αι δημιουργούμεναι διά του θανάτου καταστάσεις είναι αναστρέψιμοι, διότι, παρά τά φαινόμενα, είναι προσωριναί, δέν έχουν ρίζαν καί ικμάδα,ενώ αοράτως παρών είναι ο πάντοτε νικήσας τόν θάνατον Χριστός».

    «Χωρίς Αναστημένο Χριστό δέν έχει σημασία αν ο Άδης είναι ύπαρκτός ή ανύπαρκτος. Χωρίς αναστημένο Χριστό ο κόσμος παραμένει ένας σφαλιστός τάφος», τονίζει στο αναστάσιμο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

    «Ο Άδης στή συμβολική γλώσσα της λατρείας μας είναι τό κράτος του θανάτου, τό μεταθανάτιο δεσμωτήριο των ψυχών . Ο σύγχρονος άνθρωπος δέν πιστεύει στόν Άδη. Αφού αποπνευμάτωσε τήν φυσική καί πολιτική ιστορία του, τήν τέχνη, τήν μόρφωση, τήν ίδια του τή ζωή, έχει πλέον αποπνευματώσει καί τόν θάνατο. Ο σύγχρονος άνθρωπος δέν έχει "σκοτώσει" μόνον τόν Θεό, απονέκρωσε καί τόν θάνατο», επισημαίνει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 April 2015 - 10:30:23 UTC