Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: Καλλιεργείται κλίμα γενικευμένης τρομοϋστερίας
  • [02] Κ. Καραγκούνης: Ψάχνουν αλλού υπεύθυνους
  • [03] Κυβέρνηση: Η Ελλάδα δεν προετοιμάζεται για χρεοκοπία
  • [04] «Η Μόσχα διαπραγματεύεται την προώθηση του νότιου αγωγού φυσικού αερίου με όλες τις χώρες που ενδιαφέρονται»

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: Καλλιεργείται κλίμα γενικευμένης τρομοϋστερίας

    Για καλλιέργεια κλίματος τρομοϋστερίας κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας σε δήλωσή του ότι «τόσο η τηλεοπτική πραγματικότητα, όσο και η ακροδεξιά ρητορεία του κ. Σαμαρά, βρίσκονται σε απόλυτη διάσταση με την αντικειμενική πραγματικότητα».

    Ο κ. Σακελλαρίδης σημειώνει ότι «εδώ και μέρες καλλιεργείται ένα κλίμα γενικευμένης τρομοϋστερίας, παρουσιάζοντας τη δημοκρατία σε «κατάσταση πολιορκίας», μεγεθύνοντας περιθωριακά γεγονότα». Προσθέτει ότι «δεν αρκούν ούτε τα «πλάνα-κονσέρβα» από τα επεισόδια της Μ. Τρίτης, που προβάλλονταν καθόλη την πασχαλινή περίοδο, ούτε και οι ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης για να πείσουν τον κόσμο ότι περιθωριακές πράξεις βίας καθορίζουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας». 'Αλλωστε, τονίζει ο εκπρόσωπος, στην ίδια χώρα ζούμε όλοι και όλες και γνωρίζουμε ότι στο παρελθόν έχουν σημειωθεί πολύ μεγαλύτερες εντάσεις που δεν έλαβαν παρόμοια δημοσιότητα.

    Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει ο κ. Σακελλαρίδης, η κυβέρνηση θα διασφαλίσει το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αξίες, τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στην υπόλοιπη κοινωνία. Δεν πρόκειται, όμως, να υποκύψει στα ακροδεξιά κελεύσματα και στην ατζέντα του «φόβου» και της «ανασφάλειας» την οποία κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν, επισημαίνει στην δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [02] Κ. Καραγκούνης: Ψάχνουν αλλού υπεύθυνους

    Στην αντεπίθεση πέρασε η ΝΔ με αφορμή non paper της κυβέρνησης για το θέμα των παράτυπων μεταναστών.

    «Αυτοί που έκαναν σημαία και πρόγραμμά τους την ανεξέλεγκτη είσοδο και εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, έχουν τεράστιο θράσος να ψάχνουν αλλού υπευθύνους για το κατάντημα που οδηγούν τη χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραγκούνης.

    [03] Κυβέρνηση: Η Ελλάδα δεν προετοιμάζεται για χρεοκοπία

    Η Ελλάδα, θα τους απογοητεύσουμε για μια ακόμα φορά, δεν προετοιμάζεται για καμιά χρεοκοπία -το ίδιο ισχύει και για τους δανειστές. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση, υπογραμμίζουν κυβερνητικοί κύκλοι απαντώντας σε άρθρο των Financial Times (FT).

    Η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το «τέλος του κόσμου» αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνοντας ότι έχουν προηγηθεί η ημερομηνία των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, η 28η Φεβρουαρίου, η οποία ήταν η ημερομηνία λήξης της συμφωνίας Σαμαρά και η 9η Απριλίου, η οποία ήταν η ημερομηνία αποπληρωμής δόσης προς το ΔΝΤ.

    Αυτό που φαίνεται να ενοχλεί είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας βάζοντας ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της ανάπτυξης, αναφέρουν οι κυβερνητικοί κύκλοι, καταλήγοντας ότι περιμένουν με ενδιαφέρον το άρθρο των FT της 25ης Απριλίου.

    Οι Financial Times, επικαλούμενοι κύκλους που πρόσκεινται στην ελληνική κυβέρνηση, ανέφεραν ότι ηΕλλάδα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ένα δραματικό βήμα και να κηρύξει πτώχευση εκτός και αν μπορέσει να κλείσει συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της, έως τα τέλη του Απριλίου.

    [04] «Η Μόσχα διαπραγματεύεται την προώθηση του νότιου αγωγού φυσικού αερίου με όλες τις χώρες που ενδιαφέρονται»

    Η Ρωσία διεξάγει διαπραγματεύσεις με όλες τις χώρες, που ενδιαφέρονται για την υλοποίηση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου μέσω της Μ.Θάλασσας, της Τουρκίας και της Ελλάδας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, σε ρωσικά ΜΜΕ.

    «Συναναστρεφόμαστε, κατανοούμε ότι οι χώρες της Κεντρικής και ΝΑ Ευρώπης αναμφίβολα ενδιαφέρονται για την κατασκευή ενός τέτοιου έργου υποδομής» είπε ο κ. Νόβακ στο περιθώριο διάσκεψης για την ευρωπαϊκή και ευρασιατική ενεργειακή ασφάλεια, που διοργανώθηκε από την υποστηριζόμενη από τη Ρωσία «Λέσχη Βαλντάι» στο Βερολίνο.

    «Πρόκειται για απευθείας εξαγωγή αερίου, για μεταφορικές δυνατότητες για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμων εσόδων στον προϋπολογισμό, θέσεων εργασίας, νέων επενδύσεων και οι συνομιλίες γίνονται με την κάθε χώρα ξεχωριστά, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» είπε ο Α. Νόβακ.

    Στις προοπτικές του υπό σχεδίαση αγωγού αναφέρθηκε και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζόφ, ο οποίος είπε ότι στις 7 Απριλίου συναντήθηκαν στη Βουδαπέστη οι υπουργοί Εξωτερικών Ουγγαρίας, Ελλάδας, Τουρκίας, Σερβίας και ΠΓΔΜ και συζήτησαν τις προοπτικές σύνδεσης του αγωγού από τα ελληνοτουρκικά σύνορα με υποδομές στην Κ.Ευρώπη, ενώ την επομένη συναντήθηκαν στο Κρεμλίνο ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας και ο πρόεδρος Β.Πούτιν, οι οποίοι αποφάσισαν την κατασκευή ενός «Ελληνικού αγωγού», που θα συνεχίζει τον λεγόμενο «Τουρκικό αγωγό» και θα καλύπτει καταρχάς τις ανάγκες της Ελλάδας σε φυσικό αέριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 April 2015 - 20:30:24 UTC