Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Μπόκο Χαράμ έχει απαγάγει τουλάχιστον 2.000 γυναίκες στη Νιγηρία
  • [02] Οι Εργατικοί διατηρούν προβάδισμα μίας μονάδας έναντι των Συντηρητικών, στη Βρετανία
  • [03] Συμφωνία για συνέχιση της απόσυρσης βαρέων όπλων από την ανατολική Ουκρανία
  • [04] Σημειωματάριο του Άλαν Τούρινγκ πωλήθηκε προς ένα εκατ. δολάρια
  • [05] Τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα σε ρόλο σεισμογράφου

  • [01] Η Μπόκο Χαράμ έχει απαγάγει τουλάχιστον 2.000 γυναίκες στη Νιγηρία

    Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει απαγάγει τουλάχιστον 2.000 γυναίκες και κορίτσια στη Νιγηρία από την έναρξη της περασμένης χρονιάς ως σήμερα, υπογραμμίζει η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα, την ημέρα της επετείου της απαγωγής 276 μαθητριών από το Τσίμποκ.

    Η απαγωγή, την 14η Απριλίου 2014, 276 μαθητριών από ένα σχολείο στη μικρή αυτή πόλη της βορειοανατολικής Νιγηρίας, εκ των οποίων οι 219 εξακολουθούν μέχρι σήμερα να αγνοούνται, συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Όμως, παρά την μεγάλη προβολή της από τα διεθνή ΜΜΕ, η υπόθεση αυτή κάθε άλλο παρά αποτελεί το μόνο έγκλημα του είδους που έχει διαπραχθεί από την Μπόκο Χαράμ, τονίζει η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    [02] Οι Εργατικοί διατηρούν προβάδισμα μίας μονάδας έναντι των Συντηρητικών, στη Βρετανία

    Δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαΐου στη Βρετανία η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες βράδυ φέρει το Εργατικό Κόμμα να διατηρεί μικρό προβάδισμα, μίας εκατοστιαίας μονάδας, συγκεντρώνοντας το 34%, ενώ οι Συντηρητικοί ακολουθούν με 33%, το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένων Βασιλείου φέρεται ότι συγκεντρώνει 13%, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες το 8% και οι Πράσινοι ένα 6%, αναφέρει η εφημερίδα Sun.

    [03] Συμφωνία για συνέχιση της απόσυρσης βαρέων όπλων από την ανατολική Ουκρανία

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας συμφώνησαν να συνεχίσουν τη διαδικασία απόσυρσης των βαρέων όπλων από την ανατολική Ουκρανία, όπου η βία κλιμακώθηκε εκ νέου τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από δύσκολες διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο χθες. Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι οι συνομιλίες ήταν πολύ έντονες «μερικές στιγμές», αλλά πρόσθεσε πως όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση πέραν της συμφωνίας που υπεγράφη στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας τον Φεβρουάριο.

    Οι χθεσινές συνομιλίες διεξήχθησαν εν μέσω της νέας έξαρσης των εχθροπραξιών το Σαββατοκύριακο κι ενώ χθες Δευτέρα, ένας Ουκρανός στρατιωτικός σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

    [04] Σημειωματάριο του Άλαν Τούρινγκ πωλήθηκε προς ένα εκατ. δολάρια

    Ένα εκατομμύριο δολάρια πωλήθηκε στη Νέα Υόρκη, σε δημοπρασία του οίκου Bonhams, ένα σημειωματάριο 56 σελίδων με χειρόγραφες καταχωρίσεις του ειδικού στην αποκρυπτογράφηση και πρωτοπόρου της πληροφορικής Άλαν Τούρινγκ, του επικεφαλής της ομάδας που έσπασε τον κώδικα της συσκευής κρυπτογραφίας Enigma των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η ζωή του οποίου αποτελεί το θέμα της πρόσφατης ταινίας Το Παιχνίδι της Μίμησης (The Imitation Game).

    Ο Τούρινγκ, ιδιοφυής Βρετανός μαθηματικός, τέθηκε επικεφαλής της ομάδας των ειδικών οι οποίοι κατάφεραν να σπάσουν τον κώδικα Enigma, κάτι που οι Γερμανοί θεωρούσαν αδύνατο. Το έργο της ομάδας του Τούρινγκ θεωρείται ότι επέσπευσε το τέλος του πολέμου κι έσωσε αναρίθμητες ζωές.

    [05] Τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα σε ρόλο σεισμογράφου

    Το κινητό στην τσέπη σας ίσως κάποια στιγμή να σας σώσει από σεισμό. Τα «έξυπνα» τηλέφωνα (smartphones) και άλλες ηλεκτρονικές φορητές συσκευές μπορεί στο μέλλον να αξιοποιηθούν μαζικά για την έγκαιρη προειδοποίηση κάποιου μεγάλου επερχόμενου σεισμού. Ερευνητές στις ΗΠΑ έδειξαν για πρώτη φορά ότι αν συνδυαστούν στοιχεία από τους δέκτες GPS πολλών συσκευών, είναι δυνατό να αποκαλυφθεί ότι επίκειται ισχυρός σεισμός.

    Οι ερευνητές της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, της NASA και αμερικανικών πανεπιστημίων (Caltech, Χιούστον, Κάρνεγκι Μέλον), με επικεφαλής τους γεωφυσικούς Σάρα Μίνσον και Μπένζαμιν Μπρουκς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο νέο επιστημονικό περιοδικό «Science Advances», σύμφωνα με το «Science» και το «New Scientist», διαπίστωσαν ότι οι αισθητήρες GPS, αν και δεν έχουν την ακρίβεια των επιστημονικών οργάνων όπως ένας σεισμογράφος, παρόλα αυτά είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τη μετακίνηση του εδάφους λόγω ενεργοποίησης ενός ρήγματος, πράγμα που προαναγγέλλει έναν μεγάλο σεισμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 April 2015 - 6:30:27 UTC