Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Σε φάση μετεξέλιξης η task force»
  • [02] Άλλα πέντε άτομα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για την κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ
  • [03] ΕΚΤ: Kατά 800 εκατ. ευρώ αυξάνεται ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες
  • [04] Ρέγκλινγκ: Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο
  • [05] Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα

  • [01] «Σε φάση μετεξέλιξης η task force»

    Σε φάση μετεξέλιξης εισέρχεται η λεγόμενη task force, που ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την Ελλάδα, ούτως ώστε σταδιακώς από αυτόνομη κοινοτική υπηρεσία να γίνει μια οργανωτική δομή που θα υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μια δομή που στο μέλλον θα ενεργοποιείται για την παροχή τεχνικής βοήθειας σε χώρες υπαγόμενες σε Μνημόνια.

    Αυτό αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπενθυμίζοντας πως η εν λόγω μετεξέλιξη είχε ανακοινωθεί προ μηνών και συγκεκριμένα όταν ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί είχε επισκεφθεί την Αθήνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η διαδικασία της μετεξέλιξης θα αρχίσει στο τέλος Απριλίου - όποτε λήγει το συμβόλαιο του επικεφαλής της Χορστ Ράιχενμπαχ - και θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του Ιουνίου.

    [02] Άλλα πέντε άτομα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για την κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ

    Συνεχίζονται από τις αστυνομικές δυνάμεις οι προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων γύρω από την πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που τελεί υπό κατάληψη, ενώ από χθες το απόγευμα βρίσκεται υπό στενό αστυνομικό κλοιό.

    Από το μεσημέρι, μέχρι κι αυτή την ώρα, συνελήφθησαν άλλα πέντε άτομα με συμμετοχή στην κατάληψη, ενώ προσήχθησαν ακόμα τρία άτομα. Οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα. Σημειώνεται ότι άλλα 15 άτομα συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο χώρο γύρο από την πρυτανεία.

    [03] ΕΚΤ: Kατά 800 εκατ. ευρώ αυξάνεται ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες

    To ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA) αποφάσισε σήμερα το βράδυ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Έτσι, το ανώτατο όριο δανεισμού για τις ελληνικές τράπεζες από τον μηχανισμό αυτό αυξάνεται πλέον στα 74 δισ. ευρώ από 73,2 δισ. ευρώ που ήταν από την προηγούμενη εβδομάδα οπότε και είχε χορηγηθεί αύξηση του ανώτατου ορίου 1,2 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη αντλήσει από τον ELA ρευστότητα περίπου 70 δισ. ευρώ αφήνοντας έτσι ένα περιθώριο ασφαλείας περίπου 4 δισ. ευρώ.

    Η ΕΚΤ αναμένεται να επαναξιολογήσει τα δεδομένα την ερχόμενη εβδομάδα.

    [04] Ρέγκλινγκ: Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο

    Συμφιλιωτικός έναντι των ελληνικών Αρχών, που θα πρέπει να υποβάλουν σύντομα τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να λάβουν τα χρήματα που έχει ανάγκη η Αθήνα για να τηρήσει τις οικονομικές δεσμεύσεις της, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ.

    "Αυτό που θέλουν οι Ευρωπαίοι είναι ένας πλήρης κατάλογος των μεταρρυθμίσεων, που θα είναι επαρκώς αξιόπιστος ώστε να εγγυάται ότι η Ελλάδα θα μπορέσει στη συνέχεια να επιστρέψει σε μια βιώσιμη κατάσταση (...) Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο" είπε ο Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική εφημερίδα Diario de Noticias.

    Ο επικεφαλής του ΕΜΣ υπογράμμισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι "σχετικά πρόσφατη" αφού ανέλαβε τα καθήκοντά της πριν από περίπου "70-80 ημέρες", κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο. "Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει", συνέχισε.

    [05] Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα

    Ο ασύνδετος σε άμυνα και επίθεση Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σταθεί όρθιος στη Μόσχα, απέναντι στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ, η οποία με επίδειξη δύναμης έγραψε άνετα το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» έπεσαν με το βαρύ 93-66 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, αλλά έχουν δεύτερη ευκαιρία για το «break» την προσεχή Πέμπτη (20:00), πριν η σειρά μεταφερθεί στο ΟΑΚΑ.

    Τα δεκάλεπτα: 29-21, 56-27, 77-42, 93-66.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 April 2015 - 20:30:23 UTC