Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δέσμευση Μάρδα για την απρόσκοπτη πληρωμή μισθών και συντάξεων
  • [02] Σόιμπλε: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν συζητείται σήμερα
  • [03] Πούτιν: Τα δύσκολα για τη ρωσική οικονομία πέρασαν
  • [04] Μόσχα: Η Ουάσιγκτον ευθύνεται για την τραγωδία της Ουκρανίας
  • [05] Κοντονής: «Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη»

  • [01] Δέσμευση Μάρδα για την απρόσκοπτη πληρωμή μισθών και συντάξεων

    Ο υπουργός δεσμεύτηκε για την απρόσκοπτη πληρωμή μισθών και συντάξεων και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της χώρας και των πιστωτών.

    Όπως είπε επίσης ο κ. Μάρδας δεν αποκλείεται να μεταβιβαστούν, με ρύθμιση, στο υπουργείο Οικονομικών, τα ταμειακά διαθέσιμα του ευρύτερου δημόσιου τομέα λέγοντας ότι τη δυνατότητα αυτή προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία από το 1951.

    Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα της Ολλανδίας της Αγγλίας και της Πορτογαλίας στις οποίες ανάλογο καθεστώς βρίσκεται σε ισχύ.

    [02] Σόιμπλε: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν συζητείται σήμερα

    Αν και κάποιου είδους αναδιάρθρωση πιθανόν να είναι στην ατζέντα σε δέκα χρόνια, «σήμερα το θέμα για την Ελλάδα είναι η μεταρρύθμιση της οικονομίας της, ώστε να γίνει ανταγωνιστική σε κάποιο σημείο», δήλωσε ο Σόιμπλε.

    Ερωτηθείς, αν σχεδιάζει να συναντήσει τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι θα τον δει «σίγουρα» την επόμενη εβδομάδα στη Ρίγα της Λετονίας.

    «Θα έχει πολλές συναντήσεις, το ίδιο και εγώ, αλλά ίσως να συναντηθούμε. Αν συναντηθούμε, ασφαλώς θα συζητήσουμε. Ασφαλώς, κανένα πρόβλημα», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός.

    Ο Σόιμπλε χαρακτήρισε επίσης «εντελώς εξωπραγματικές» τις ελληνικές απαιτήσεις για πολεμικές επανορθώσεις της Γερμανίας.

    «Αυτό έχει αποφασισθεί τόσες φορές από τα διεθνή δικαστήρια, ώστε η αναβίωση της συζήτησης αυτής μπορεί μόνο να δημιουργεί εντελώς εξωπραγματικές ελπίδες στους Έλληνες», δήλωσε.

    [03] Πούτιν: Τα δύσκολα για τη ρωσική οικονομία πέρασαν

    Τα χειρότερα της κρίσης που έχουν προκαλέσει οι δυτικές οικονομικές κυρώσεις έχουν περάσει και η χώρα θα βγει ενισχυμένη ανέφερε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν

    Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ταυτόχρονα ότι η ρωσική οικονομία μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη σε λιγότερο από δύο χρόνια.

    Οι δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν έγιναν κατά την καθιερωμένη ετήσια τηλεοπτική συνέντευξη που παραχωρεί ο Ρώσος πρέοδρος κατά την οποία εκτός των άλλων απαντά "ζωντανά" σε ερωτήσεις που δέχεται τηλεφωνικά από πολίτες όλης της χώρας.

    [04] Μόσχα: Η Ουάσιγκτον ευθύνεται για την τραγωδία της Ουκρανίας

    Μιλώντας στη διάρκεια μίας ετήσιας διάσκεψης ασφαλείας, ο Σεργκέϊ Σοϊγκού κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι επιδιώκει την παγκόσμια στρατιωτική και πολιτική κυριαρχία.

    Επανέλαβε δε τη θέση της Μόσχας σύμφωνα με την οποία η Δύση ενορχήστρωσε "χρωματιστές επαναστάσεις" προκειμένου να ανατρέψει ηγέτες τους οποίους αντιπαθεί.

    "Η Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη τραγωδία στην αλυσίδα των χρωματιστών επαναστάσεων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους υπερέβησαν τα εσκαμμένα στην επιδίωξή τους να φέρουν το Κίεβο στη δική τους τροχιά. Αυτό δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει την αντίδρασή μας", δήλωσε ο Σοΐγκού από τη Μόσχα.

    [05] Κοντονής: «Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη»

    Όπως είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, γίνεται πασιφανές, ότι η ελληνική Πολιτεία εμμένει στις θέσεις της και επί της ουσίας έρχεται σε «ρήξη» με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές συνομοσπονδίες.

    «Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα εκχωρήσει ευθύνες αλλά θα ανακτήσει και ότι έχει κακώς μέχρι τώρα εκχωρηθεί! Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο η κυβέρνηση είναι υπόλογη για ότι πει και ότι κάνει.Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη, γι? αυτό μας ψήφισε ο λαός και η Βουλή μάς έδωσε την εμπιστοσύνη της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού.

    «Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε κινητοποιηθήκαμε. Έγινε τεράστια προσπάθεια από το νομικό συμβούλιο ώστε να δώσουμε με αυτό το νομοσχέδιο μια άμεση απάντηση σε ένα τσουνάμι βίας και πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Κοντονής


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 April 2015 - 12:30:23 UTC