Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις φυλακές
  • [02] Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανατολικά της Κρήτης
  • [03] Γιάνης Βαρουφάκης: Παγκόσμιας σημασίας οι διαπραγματεύσεις
  • [04] Με ελληνικό άρωμα το 68ο Φεστιβάλ Καννών
  • [05] Δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό στη Μόσχα

  • [01] Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις φυλακές

    Ψηφίστηκε επί της αρχής με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Γ΄Τύπου.

    ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών».

    Η συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων ενώ αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

    Νωρίτερα, σε βελτιωτική αλλαγή προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επί της επίμαχης διάταξης που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και έδινε τη δυνατότητα αποφυλάκισης του Σάββα Ξήρου, λόγω αναπηρίας.

    Στη διάταξη διευκρινίζεται ότι όσοι φυλακισμένοι με αναπηρία πάνω από 80% μπορούν να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους με κατ οίκον περιορισμό θα είναι υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση, δηλαδή θα φοράνε το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

    [02] Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανατολικά της Κρήτης

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων σημειώθηκε στις 21:08 μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

    Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 65,5 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Καρπάθου και 165 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου. Η δόνηση που είχε παρατεταμένη διάρκεια έγινε αισθητή σε όλη την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ 7 λεπτά αργότερα ακολούθησε και δεύτερη δόνηση - πιθανότατα μετασεισμός - μεγέθους 3,9 βαθμων της κλίμακας Ρίχτερ.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    [03] Γιάνης Βαρουφάκης: Παγκόσμιας σημασίας οι διαπραγματεύσεις

    Στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούςεπικεντρώθηκεηομιλία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο ινστιτούτο Brookings, καθώς, όπως εξήγησε ο ίδιος, η ελληνική κυβέρνηση επωμίζεται ένα μνημειώδες έργο: αυτό της επιτυχούς ολοκλήρωσης των τρεχουσών διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους της.

    Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές έχουν σημασία για την παγκόσμια οικονομία επειδή η έκβασή τους θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη στάση της Ευρώπης προς το ευρύτερο πρόβλημα που εντοπίζεται στον ιστό των δημοκρατιών και στα θεμέλια των πραγματικών οικονομιών μας. Ενώ πρόσθεσε ότι το ελληνικό δράμα χρέους του 2010 ήταν ο προάγγελος πολλών από αυτά που ακολούθησαν σε μεγάλα τμήματα της ευρωζώνης.

    Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι λογικό να πιστέψει κανείς την τρέχουσα ρητορική ότι η Ευρώπη έχει ξεπεράσει την οικονομική κρίση και ότι οι διασώσεις των οικονομιών των περιφερειακών της χωρών σε συνδυασμό με την αυστηρή λιτότητα είχε αποτέλεσμα και ότι μόνο η Ελλάδα δεν κατάφερε να ανακάμψει εξαιτίας δικών της λαθών.

    Ο Έλληνας υπουργός εξήγησε ότι ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα βρίθουν από παθογένειες που απαιτούν επείγουσα και εκτεταμένη θεραπεία. Παρόλα αυτά, είπε, οι χρόνιες παθογένειες της Ελλάδας δεν μπορούν να εξηγήσουν το βάθος και την επιμονή της σημερινής κρίσης.

    Διαβάστε επίσης:

    «Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Βαρουφάκη - Λαγκάρντ»

    [04] Με ελληνικό άρωμα το 68ο Φεστιβάλ Καννών

    Με το αειθαλές χαμόγελο της Ινγκριντ Μπέργκμαν να κοσμεί την αφίσα του, το Φεστιβάλ Καννών που θα διεξαχθεί από τις 13 έως και τις 24 Μαΐου, ανακοίνωσε σήμερα το επίσημο διαγωνιστικό του πρόγραμμα. Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The Lobster» συγκαταλέγεται ανάμεσα στις περίπου 20 ταινίες που θα διαγωνιστούν και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα δικαιώνοντας όλες τις προβλέψεις.

    Πρόκειται για την πρώτη ελληνική συμμετοχή, δεκαεπτά χρόνια μετά το «Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου που έφυγε τελικά και με το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ. «Από τις πιο μυστηριώδεις του διαγωνιστικού προγράμματος», χαρακτήρισε την ταινία ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών, Τιερί Φρεμό, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου , ενώ τόνισε πως είναι «μέρος της παράδοσης των ταινιών που δεν καταλαβαίνεις τα πάντα αλλά είναι συναρπαστικές με τον τρόπο που σκηνοθέτης, σεναριογράφοι και ηθοποιοί, δημιουργούν νέες μορφές αφήγησης εντελώς ακραίες».

    Στη φετινή διοργάνωση -σύμφωνα με τον Τιερί Φρεμό- δεν επιλέχθηκαν φιλμ μόνο των τακτικών επισκεπτών του Φεστιβάλ, αλλά και νέων δημιουργών. Ετσι, το Διαγωνιστικό Πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει από τη μία γνωστά, μεγάλα ονόματα, όπως τους Ζακ Οντιάρ, Γκας Βαν Σαντ, Τοντ Χέινς, Νάνι Μορέτι, Χου Χσιάο Χσιεν, Ματέο Γκαρόνε, αλλά και δημιουργούς στις πρώτες τους ταινίες, όπως τον πρωτοεμφανιζόμενο Ούγγρο σκηνοθέτη Λάζλο Νέμες.

    Παράλληλα, η διοργάνωση εξασφαλίζει δυνατές παρουσίες στο κόκκινο χαλί και με τις «Εκτός Συναγωνισμού» και «Ειδικές προβολές» της, όπως το «Irrational Man» του Γούντι Αλεν, το «Mad Max: Fury Road» του Τζορτζ Μίλερ, καθώς και το ντοκιμαντέρ του Ασίφ Καπάντια, «Amy», για τη ζωή και τη μουσική της πρόωρα χαμένης Εϊμι Γουάινχαους.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Γιώργος Λάνθιμος στις Κάννες με τη νέα του ταινία The lobster

    [05] Δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό στη Μόσχα

    Ο Παναθηναϊκός «πνίγηκε» από τη... βροχή τριπόντων της ΤΣΣΚΑ, η οποία έκανε το 2-0 στη σειρά και την προσεχή Δευτέρα στο ΟΑΚΑ (21:45) έχει την ευκαιρία να «καθαρίσει» την πρόκριση επί ελληνικού εδάφους με «sweep». Οι «πράσινοι» έπεσαν και σήμερα με το βαρύ 100-80, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα στη Μόσχα.

    Τα δεκάλεπτα: 21-14, 47-35, 72-54, 100-80.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 April 2015 - 20:30:32 UTC