Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έληξε η κατάληψη στην Πρυτανεία, έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας
  • [02] Eπιχείρηση της αστυνομίας για εκκένωση της Πρυτανείας από τους καταληψίες
  • [03] Ο ιστότοπος Wikileaks δημοσιοποίησε τα αρχεία της Sony
  • [04] Ακριβότερη χώρα στον κόσμο η Αυστραλία
  • [05] Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν διευκολύνει τη μείωση ή τη διακοπή του καπνίσματος

  • [01] Έληξε η κατάληψη στην Πρυτανεία, έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας

    Έληξε η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, μετά την επέμβαση της αστυνομίας που ξεκίνησε νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα. Οι αστυνομικοί έβγαλαν από το εσωτερικό του κτιρίου 14 καταληψίες (επτά άνδρες και επτά γυναίκες), οι οποίοι δεν προέβαλαν καμιά αντίσταση και οδηγούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

    Αρχικά, η αστυνομία κάλεσε τους αντιεξουσιαστές να βγουν από το κτίριο, εκείνοι αρνήθηκαν και στη συνέχεια, με εντολή του εισαγγελέα, ξεκίνησε η επιχείρηση. Πυροσβέστες έκοψαν με τροχό την πλαϊνή πόρτα του κτιρίου του ΕΚΠΑ, απ΄όπου οι αστυνομικοί μπήκαν στο εσωτερικό και τους έβγαλαν με χειροπέδες. Την ώρα την επιχείρησης είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Πρυτανεία περίπου 10 άτομα, που φώναζαν συνθήματα υπέρ των καταληψιών.

    Σημειώνεται ότι, η κατάληψη διήρκεσε 19 ημέρες και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές φθορές στο εσωτερικό του κτιρίου.

    [02] Eπιχείρηση της αστυνομίας για εκκένωση της Πρυτανείας από τους καταληψίες

    Στο εσωτερικό του κτιρίου της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, μπήκαν άνδρες της αστυνομίας, με εντολή του εισαγγελέα, στο πλαίσιο της επιχείρησης που έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, για την εκκένωση του κτιρίου από τους καταληψίες. Οι αστυνομικοί προχωρούν σε συλλήψεις των ατόμων που βρίσκονται μέσα στο κτίριο, ενώ έξω από την Πρυτανεία έχουν συγκεντρωθεί περίπου 10 άτομα που φωνάζουν συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων.

    Σημειώνεται ότι η κατάληψη έληξε, έπειτα από 19 ημέρες.

    [03] Ο ιστότοπος Wikileaks δημοσιοποίησε τα αρχεία της Sony

    Πέντε μήνες μετά το σκάνδαλο με τη θεαματική πειρατεία σε βάρος της Sony Pictures, ο Wikileaks δημοσιοποίησε σήμερα 30.287 έγγραφα αρχείων του ομίλου, στα οποία μπορεί να γίνει εύκολα αναζήτηση. Σε ανακοίνωσή του ο ιστότοπος, ο οποίος δημοσιοποιεί έγγραφα που αλλιώς θα παρέμεναν απρόσιτα για το κοινό, διευκρίνισε πως θέτει στη διάθεση του κοινού 30.287 έγγραφα της Sony Pictures Entertainment (SPE) και 173.132 ηλεκτρονικά μηνύματα (μέιλ) από, και προς, περισσότερες από 2.200 διευθύνσεις της SPE τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελούν «δημόσια περιουσία».

    Η αναζήτηση μπορεί να γίνει στο εξής με όνομα ή με λέξη-κλειδί. «Τα αρχεία αυτά δείχνουν τους μηχανισμούς μιας πολυεθνικής που ασκεί επιρροή. Είναι άξια προσοχής και στο κέντρο μιας γεωπολιτικής σύγκρουσης. Αυτό ανήκει στη δημόσια περιουσία και ο Wikileaks θα διασφαλίσει ότι θα παραμείνει τέτοια» πρόσθεσε ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του Wikileaks.

    Η Sony καταδίκασε την επαναμετάδοση αυτών των δεδομένων, εκτιμώντας πως οι προσωπικές πληροφορίες δεν αποτελούν κοινό κτήμα και πως ο Wikileaks συνεχίζει το έργο των κυβερνοπειρατών οι οποίοι έβλαψαν τους υπαλλήλους της επιχείρησης.

    [04] Ακριβότερη χώρα στον κόσμο η Αυστραλία

    Η Αυστραλία εξακολουθεί να είναι η ακριβότερη χώρα, μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών του κόσμου, σύμφωνα με την τράπεζα Deutsche Bank. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Νέα Ζηλανδία και την τρίτη η Βρετανία. Η φθηνότερη χώρα όλων των αναπτυγμένων χωρών είναι οι ΗΠΑ.

    Ειδικότερα, το Σίδνεϊ, μαζί με το Παρίσι και το Λονδίνο, είναι από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου, για να την επισκεφθεί κάποιος για ένα Σαββατοκύριακο, κυρίως εξαιτίας των υψηλών τιμών των ξενοδοχείων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Σίδνεϊ στοιχίζει τα διπλάσια χρήματα, απ' ότι στη Ν. Υόρκη.

    [05] Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν διευκολύνει τη μείωση ή τη διακοπή του καπνίσματος

    Αντίθετα με την αντίληψη πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο βοηθά κάποιον καπνιστή να περιορίσει ή να κόψει τελείως το κάπνισμα κάποια στιγμή, φαίνεται πως συμβαίνει το αντίθετο. Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, όσοι καπνίζουν ηλεκτρονικά τσιγάρα, είναι λιγότερο πιθανό να μειώσουν ή να κόψουν τελείως το κάπνισμα. Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο, με επικεφαλής τον καθηγητή επιδημιολογίας Γάελ Αλ-Ντελέϊμι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό για θέματα δημόσιας υγείας "American Journal of Public Health", μελέτησαν δειγματοληπτικά μια ομάδα 1.000 καπνιστών επί ένα έτος.

    Όπως διαπιστώθηκε, οι καπνιστές που χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικά τσιγάρα, είχαν κατά μέσο όρο 49% μικρότερη πιθανότητα να μειώσουν το κάπνισμα και 59% μικρότερη πιθανότητα να το κόψουν τελείως, σε σχέση με όσους ποτέ δεν έκαναν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου. Η ταχεία αύξηση των ηλεκτρονικών τσιγάρων έχει εντείνει την επιστημονική διαμάχη κατά πόσο είναι πιο υγιεινά από τα παραδοσιακά και βοηθητικά για το σταμάτημα του καπνίσματος. Η νέα μελέτη δείχνει ότι, τουλάχιστον για το δεύτερο ερώτημα, η απάντηση είναι αρνητική.Αν και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν περιέχουν καπνό, εκλύουν ένα μίγμα οργανικών πτητικών ουσιών, βαρέων μετάλλων και μικροσκοπικών σωματιδίων, που συνήθως περιέχει και νικοτίνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 April 2015 - 6:30:25 UTC