Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις πληγείσες περιοχές από την υπερχείλιση του Στρυμώνα μεταβαίνει ο ΠτΔ
  • [02] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην Αθήνα
  • [03] Συνέρχεται την Τετάρτη το Euroworking Group
  • [04] Μ. Σαπέν: Η Ευρώπη είναι προστατευμένη από τα ενδεχόμενα προβλήματα της Ελλάδας
  • [05] Χ. Γεωργιάδης: Πρέπει να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
  • [06] Φόβοι για 700 νεκρούς μετανάστες, ανοιχτά της Λιβύης
  • [07] Εκλογές στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου

  • [01] Στις πληγείσες περιοχές από την υπερχείλιση του Στρυμώνα μεταβαίνει ο ΠτΔ

    Στις Σέρρες βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Με την άφιξή του στην πόλη, ο κ. Παυλόπουλος κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Νικήτα Σερρών, όπου τελείται η πανηγυρική πατριαρχική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

    Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να επισκεφτεί τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις που «πνίγηκαν» από την υπερχείλιση του Στρυμώνα τον Μάρτιο. Έτσι, αμέσως μετά το πέρας της πατριαρχικής θείας λειτουργίας, ο ΠτΔ θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές περιοχές.

    [02] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην Αθήνα

    Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, λόγω της διεξαγωγής αθλητικής εκδήλωσης με την επωνυμία «3ο LIVE WELL EVENT» [κατά μήκος της διαδρομής: (αφετηρία) Πλ. Συντάγματος (κάτω μέρος) - Φιλελλήνων - δεξιά Λ. Βασ. Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας) - αριστερά Λ. Βασ. Όλγας (αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας) - αριστερά Λ. Βασ. Κων/νου (αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας) - αριστερά Λ. Βασ. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας μέχρι το Πολεμικό Μουσείο και εν συνεχεία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) - δεξιά Πανεπιστημίου - αριστερά Αρσάκη - αριστερά Σταδίου - Πλ. Συντάγματος (τερματισμός), την Κυριακή 19-04-2015 και κατά τις ώρες 10.30΄έως 14.00΄, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς και λεωφόρους, περιοχής Δήμου Αθηναίων:

    [03] Συνέρχεται την Τετάρτη το Euroworking Group

    Τη συνεδρίαση, την Τετάρτη 22 Απριλίου, του Euroworking Group, αποφάσισαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Παρίσι τα μέλη της «Ομάδας των Βρυξελλών» και οι Έλληνες οικονομικοί εμπειρογνώμονες.

    Στο μεταξύ, για δεύτερη μέρα συνεχίζεται σήμερα στο Παρίσι η συνάντηση της «Ομάδας των Βρυξελλών» με τους Έλληνες οικονομικούς εμπειρογνώμονες, στη βίλα «Σαΐντ», όπου στεγάζεται η ελληνική αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ.

    Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι η διαπίστωση προόδου στις διαβουλεύσεις, αλλά και η προσπάθεια να τεθούν κάποιες βάσεις πάνω στις οποίες θα μπορούσε να στηριχθεί η συμφωνία. Η σημερινή συνάντηση αναμένεται να ξεκινήσει το μεσημέρι. Η χθεσινή ξεκίνησε περί τις 17:00 (ώρα Ελλάδας) και ολοκληρώθηκε στις 23:00.

    Την ελληνική πλευρά εκπροσωπούν ο επικεφαλής των οικονομικών εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιάρακης, ο νέος γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νικόλαος Θεοχαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη.

    [04] Μ. Σαπέν: Η Ευρώπη είναι προστατευμένη από τα ενδεχόμενα προβλήματα της Ελλάδας

    Είναι η Ελλάδα και όχι η Ευρώπη αυτή η οποία θα πληγεί από τα προβλήματα που δημιουργούν τα οικονομικά προβλήματα στην Αθήνα διότι η Ευρώπη έχει οικοδομήσει μηχανισμούς για να προστατευθεί, επισήμανε χθες Σάββατο στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν. «Εάν συμβεί κάτι επιζήμιο, αυτό θα είναι σοβαρό για την Ελλάδα, για τον ελληνικό λαό, όχι για τα άλλα κράτη της ευρωζώνης. Δεν βρισκόμαστε καθόλου στην ίδια κατάσταση που βρισκόμασταν πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια» δήλωσε ο Σαπέν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

    «Μάθαμε να οικοδομούμε τείχη για να προστατευόμαστε, για να προστατεύουμε το τραπεζικό σύστημα, για να προστατεύουμε άλλες χώρες οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν ευάλωτες, εάν κάτι συμβεί στην Ελλάδα. Επομένως η Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρή. Η Ευρώπη έχει προφυλαχθεί από τις ενδεχόμενες αναταράξεις. Ο κίνδυνος αφορά την Ελλάδα» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Ο Μισέλ Σαπέν έκανε τα σχόλια αυτά στο περιθώριο των εαρινών συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    [05] Χ. Γεωργιάδης: Πρέπει να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

    «Η πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο δεν θέλω καν να συζητώ», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Είναι μια προοπτική, είπε, την οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει απορρίψει με ξεκάθαρο τρόπο.

    Πρέπει, πρόσθεσε ο κύριος Γεωργιάδης, να γίνουν όλες εκείνες οι κινήσεις που θα διασφαλίσουν την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, θα αποτρέψουν τους κινδύνους και θα δημιουργήσουν τις προοπτικές για ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

    [06] Φόβοι για 700 νεκρούς μετανάστες, ανοιχτά της Λιβύης

    Υπάρχουν φόβοι ότι σχεδόν 700 μετανάστες είναι νεκροί, αφού ναυάγησε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Malta. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, 28 μετανάστες έχουν διασωθεί, όμως υπάρχουν φόβοι ότι εκατοντάδες πνίγηκαν αφού ένα πλοιάριο που μετέφερε έως και 700 μετανάστες ναυάγησε χθες το βράδυ.

    Το ναυάγιο σημειώθηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, 180 χιλιόμετρα νότια του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα.

    [07] Εκλογές στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου

    Εκλογές διεξάγονται σήμερα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου για την ανάδειξη του προέδρου της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου(ΤΔΒΚ)». Από το πρωί προσέρχονται στις κάλπες Τούρκοι εκ Τουρκίας, οι οποίοι έχουν την «υπηκοότητα της ΤΔΒΚ» (σύνολο εγγεγραμμένων 176.916) και είναι περισσότεροι των Τουρκοκυπρίων.

    Υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου είναι οι: οι Ντερβίς Έρογλου, Μουσταφά Ακιντζί, Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ, Κουντρέτ Οζερσάι, Μουσταφά Ουλάς, Μουσταφά Ονουρέρ και Σιμπέλ Σιμπέρ.

    Οι δημοσκοπήσεις συγκλίνουν στο ότι ο νικητής θα αναδειχθεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών, στις 26 Απριλίου, αφού ουδείς εκ των υποψηφίων δείχνει να συγκεντρώνει σήμερα το 50+1%.

    Ως ουσιαστικοί διεκδικητές του προεδρικού θώκου εμφανίζονται ο «εθνικιστής» βετεράνος πολιτικός Ντερβίς Έρογλου και ο «φιλελεύθερος» Kουντρέτ Οζερσάϊ, που εκπροσωπούν τη δεξιά παράταξη, η υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Σιμπέλ Σιμπέρ και ο «νεωτεριστής» πολιτικός Mουσταφά Ακιντζί, ο οποίος κατέρχεται στις εκλογές με νέα δυναμική και ενδέχεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις.

    Σημειώνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αναγνωρίζει τον νικητή των εκλογών ως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων και όχι ως «πρόεδρο της ΤΔΒΚ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 April 2015 - 8:30:23 UTC