Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική της ΕΕ για το μεταναστευτικό έχει ολέθρια αποτελέσματα
  • [02] Έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ με θέμα τη μετανάστευση, ζητεί ο Μ. Ρέντσι
  • [03] Θυρανοίξια της Ι.Μ. του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου
  • [04] Πρωταθλητής και μαθηματικά ο Ολυμπιακός

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική της ΕΕ για το μεταναστευτικό έχει ολέθρια αποτελέσματα

    «Η νέα τραγωδία στην Λαμπεντούζα αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική της ΕΕ για το μεταναστευτικό έχει ολέθρια αποτελέσματα. Τη στιγμή που η Βόρεια Αφρική και η Μέση Ανατολή φλέγονται, απαιτείται άμεσα μια αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής, στη βάση των αρχών του δικαίου και της ανθρωπιάς» υπογραμμίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την νέα τραγωδία στην Λαμπεντούζα. «Τα συνεχή ναυάγια πλοιαρίων που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες συνιστούν ντροπή για τον πολιτισμό μας. Χρειαζόμαστε επειγόντως μια διαφορετική προσέγγιση του μεταναστευτικού, ώστε να σταματήσουν οι πρόσφυγες να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, αλλά και μια συνολική λύση του ζητήματος, που να μην επιβαρύνει μονομερώς τις χώρες της Μεσογείου, ιδίως την Ελλάδα και την Ιταλία» καταλήγει το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ με θέμα τη μετανάστευση, ζητεί ο Μ. Ρέντσι

    Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ζήτησε από τους άλλους ηγέτες της ΕΕ να πραγματοποιήσουν αυτή την εβδομάδα έκτακτη σύνοδο με θέμα τη μετανάστευση, μετά το σημερινό ναυάγιο στη Μεσόγειο, στο οποίο εκφράζονται φόβοι ότι έχασαν τη ζωή τους 700 μετανάστες, ενώ ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι τόνισε πως διακυβεύεται η "αξιοπιστία" της Ευρώπης, η οποία είναι καιρός να "δράσει". Σε επαφές που είχε σήμερα με ηγέτες της ΕΕ, ο Ρέντσι ζήτησε να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα μια έκτακτη σύνοδος κορυφής για να συζητηθεί η εντεινόμενη κρίση με τους μετανάστες, δήλωσε προς το Ρόιτερς ο εκπρόσωπος του Ρέντσι. Ο ιταλός πρωθυπουργός πρόκειται να προεδρεύσει αργότερα σήμερα συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και να δώσει συνέντευξη Τύπου στις 19:00 (ώρα Ελλάδας). Στο μεταξύ, ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι υπογράμμισε σήμερα στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στο Αλικάντε, στη νοτιοανατολική Ισπανία, πως "καμιά χώρα στον κόσμο, όσο ισχυρή κι αν είναι και όποια κι αν είναι τα μέσα που διαθέτει, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη τέτοια γεγονότα", τα οποία χαρακτήρισε "καθημερινές τραγωδίες". "Η απάντηση πρέπει να έρθει από την Ευρώπη και οι λέξεις πλέον δεν αρκούν. Πρέπει να δράσουμε. Εμείς οι Ευρωπαίοι, διακινδυνεύουμε την αξιοπιστία μας, αν δεν είμαστε ικανοί να αποτρέπουμε αυτές τις δραματικές καταστάσεις που συμβαίνουν καθημερινά", πρόσθεσε ο ισπανός πρωθυπουργός. Η Ισπανία αντιμετωπίζει επίσης συρροή μεταναστών οι οποίοι διαφεύγουν από τον πόλεμο ή τη φτώχεια και συγκεντρώνονται εδώ και χρόνια στους ισπανικούς θυλάκους της Θέουτα και της Μελίγια στο Μαρόκο.

    [03] Θυρανοίξια της Ι.Μ. του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου

    Με κάθε θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα πραγματοποιούνται την 24η Απριλίου, στην καρδιά του αραβικού κόσμου, τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου ελληνορθόδοξου ιστορικού μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.

    Η Ιερά Μονή, σε σχήμα ροτόντας, χρονολογείται από τον 12ο αι. μ.Χ. Πρόκειται για παλιό φρούριο του ρωμαϊκού στρατού, όπου, σύμφωνα με την επικρατούσα παράδοση, έζησε φυλακισμένος ο Άγιος Γεώργιος.

    Στην επίσημη τελετή παρουσίασης της αναστηλωμένης και συντηρημένης Μονής του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο αναμένεται να παρευρεθούν, μεταξύ άλλων, προκαθήμενοι Ορθόδοξων Εκκλησιών, οι Πρόεδροι της Αιγύπτου και της Ελλάδος, Φατάχ αλ Σίσι και Προκόπης Παυλόπουλος, αντίστοιχα, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Ιμπραχίμ Μαχλάμπ και άλλοι επίσημοι.

    [04] Πρωταθλητής και μαθηματικά ο Ολυμπιακός

    Πρωταθλητής Ελλάδας για 42η φορά στην ιστορία του είναι από σήμερα και μαθηματικά ο Ολυμπιακός, πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι του με τον Λεβαδειακό, για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή (2-1) έφτανε για να κατακτήσουν οι «ερυθρόλευκοι» τον πέμπτο διαδοχικό τίτλο τους, αφού η διαφορά τους με το «τριφύλλι» έμεινε στους έντεκα βαθμούς.

    Με γκολ του Τζάνη στο 91΄, ο Πανθρακικός νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αποτέλεσμα που «έστεψε» και μαθηματικά πρωταθλητή τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι, που πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη της παραμονής, είχαν προηγηθεί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Ιγκορ, ο Σίλντενφελντ ισοφάρισε στο 55΄, αλλά οι «πράσινοι» έμειναν με δέκα παίκτες από το 59΄, λόγω αποβολής του Μπούρμπου, και τελικά γνώρισαν την ήττα που τους έριξε στην τρίτη θέση της κατάταξης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 April 2015 - 14:30:23 UTC