Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα αύριο ο επικεφαλής της Gazprom
  • [02] Ενεργοποίηση της «Ώρας Πρωθυπουργού» ζητεί ο Στ. Θεοδωράκης
  • [03] Τόμσεν: Να μην υποτιμηθούν οι κίνδυνοι απο ένα ενδεχόμενο Grexit
  • [04] Μοσκοβισί: «Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο»
  • [05] Συνεχίζεται σήμερα και αύριο η συνεδρίαση του Brussels Group
  • [06] Στα 1,19 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου
  • [07] Και άλλο πλοίο με μετανάστες κινδυνεύει στη Μεσόγειο

  • [01] Στην Αθήνα αύριο ο επικεφαλής της Gazprom

    Στην Αθήνα έρχεται αύριο ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερo οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

    Κεντρικό θέμα των συζητήσεων αποτελεί η προώθηση νέου αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από την Τουρκία μέσω Ελλάδας προς την κεντρική Ευρώπη.

    Η συνάντηση γίνεται λίγες ημέρες μετά την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα και τις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και την πολιτική ηγεσία της χώρας.

    [02] Ενεργοποίηση της «Ώρας Πρωθυπουργού» ζητεί ο Στ. Θεοδωράκης

    Την ενεργοποίηση της «Ώρας του Πρωθυπουργού» ζητεί, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής, ο επικεφαλής του Ποταμιού. Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατάθεσε επίσης επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το νέο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

    Ο κ. Θεοδωράκης καταγγέλλει ότι το νέο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία ίσως ικανοποιεί το παλαιοκομματικό πανεπιστημιακό κατεστημένο, τις μειοψηφικές κομματικές παρατάξεις και τα συμφέροντα που θέλουν να ελέγξουν τα Ανώτατα Ιδρύματα, αλλά είναι σε απόλυτη αντιδιαστολή με τις ακαδημαϊκές πρακτικές των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

    Νωρίτερα ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Επίτροπο αρμόδιο για τα θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικής Ασφάλειας Δημήτρη Αβραμόπουλο, όπου ενημερώθηκε για τα ζητήματα της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.

    [03] Τόμσεν: Να μην υποτιμηθούν οι κίνδυνοι απο ένα ενδεχόμενο Grexit

    Να μην υποεκτιμηθούν οι κίνδυνοι που θα συνδέονταν με ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προειδοποίησε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν.

    «Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί ότι ένα Grexit δεν θα έχει προβλήματα», τόνισε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt

    Ο Πολ Τόμσεν ανέφερε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της έχουν αποκτήσει κάποια δυναμική, αλλά απέχουν πολύ από την ολοκλήρωσή τους.

    Ο Τόμσεν πρόσθεσε ότι η Ευρωζώνη πρέπει να στείλει «ένα πολύ ισχυρό πολιτικό μήνυμα» ότι ενοποιείται περαιτέρω για να διαλύσει τέτοιους κινδύνους, σημειώνοντας ότι χρειάζεται μία ισχυρότερη δημοσιονομική και πολιτική ένωση μακροπρόθεσμα.

    [04] Μοσκοβισί: «Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο»

    Για ανησυχία όσον αφορά τη πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, μίλησε ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί

    σε συνέντευξή του καναλιού iTele.

    «Είναι αληθές ότι υπάρχει ανησυχία γιατί δεν έχουμε καταφέρει να διαπραγματευθούμε, με την ελληνική κυβέρνηση, μεταρρυθμίσεις που να είναι αξιόπιστες σε οικονομικό, κοινωνικό και χρηματοδοτικό επίπεδο, ώστε να υπάρχουν εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Αυτό που λέω σήμερα το πρωί είναι ότι πρέπει να καταλήξουμε» ανέφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος

    Ο Πιέρ Μοσκοβισί, επεσήμανε τους πολύ αργούς ρυθμούς στην όλη συνεργασία σημειώνοντας «αναμφίβολα, εργαζόμαστε μαζί, αλλά προοδεύουμε πολύ αργά, δεν πάμε αρκετά γρήγορα, δεν πάμε αρκετά μακριά».

    [05] Συνεχίζεται σήμερα και αύριο η συνεδρίαση του Brussels Group

    Συνεχίζεται σήμερα και αύριο η συνεδρίαση του Brussels Group στο Παρίσι, ενώ συνεδρίαζε και καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπως δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

    Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, επισημαίνοντας πως τις τελευταίες ημέρες οι ρυθμοί έχουν ενταθεί.

    Όπως είπε ο Μ. Σχοινάς οι συζητήσεις προχωρούν ενόψει του άτυπου Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας στις 24 Απριλίου, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν την ευκαιρία να αποτιμήσουν την κατάσταση.

    [06] Στα 1,19 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου

    Βελτιωμένη εικόνα εμφανίζει ο Κρατικός Προϋπολογισμός και σε ταμειακή βάση στο τρίμηνο Ιανουαρίου Μαρτίου.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το πρωτογενές πλεόνασμα αυξήθηκε στα 1,19 δισ. ευρώ από 771 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

    Παράλληλα το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού υποχώρησε στα 2 δισ. ευρώ από 2,34 δισ. ευρώ πέρυσι.

    Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την μικρή υστέρηση των εσόδων στα 10 δισ. ευρώ (χωρίς να περιλαμβάνοντα τα έσοδα 55 εκατ. ευρώ από την μεταφορά των αποδόσεων του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος) έναντι 10,5 δισ. ευρώ πέρυσι καθώς και την μεγαλύτερη μείωση των δαπανών στα 11,86 δισ. ευρώ από 12,59 δισ. ευρώ πέρυσι.

    Η δαπάνη για τόκους αυξήθηκε στα 2,3 δισ. ευρώ από 1,99 δισ. ευρώ πέρυσι.

    [07] Και άλλο πλοίο με μετανάστες κινδυνεύει στη Μεσόγειο

    Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι έλαβε έκκληση για βοήθεια από ένα πλοιάριο στο οποίο επιβαίνουν περισσότεροι από 300 μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

    Σύμφωνα με το διεθνή οργανισμό το σήμα κινδύνου εξέπεμψε ένας από τους επιβαίνοντες στο πλοιάριο αναφέροντας ότι το σκάφος βυθίζεται.

    Ο άνθρωπος αυτός είπε ότι τουλάχιστον 20 από τους μετανάστες που βρίσκονται στο πλοιάριο είναι νεκροί.

    Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης επεσήμανε ότι υπάρχουν τρία πλοία που μεταφέρουν μετανάστες δίπλα-δίπλα στη Μεσόγειο, όμως πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει ακριβώς σε ποια ύδατα πλέουν.Σύμφωνα με τον οργανισμό, το λιμενικό «δεν διαθέτει τα μέσα για να τους διασώσει αυτή τη στιγμή», καθώς υπάρχει έλλειψη πόρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 April 2015 - 12:30:23 UTC