Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβέρνηση: Δεν ισχύει για τα Ταμεία, η υποχρεωτική μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ
  • [02] Ακυρώνονται με τροπολογία οι μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων
  • [03] Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη για το μεταναστευτικό
  • [04] «Wisteria Maiden» του Αντώνη Φωνιαδάκη

  • [01] Κυβέρνηση: Δεν ισχύει για τα Ταμεία, η υποχρεωτική μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ

    Σε καμιά περίπτωση δεν ισχύει για τα Ασφαλιστικά Ταμεία η υποχρεωτική μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος που προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η κυβέρνηση, τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

    Επιπλέουν, σημειώνουν ότι η υποχρεωτική μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των φορέων του Δημοσίου, στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος ώστε να χρησιμοποιηθούν αν χρειαστεί για την έκδοση repos, δηλαδή τίτλων βραχυπρόθεσμου (έως 15 ημέρες) δανεισμού του κράτους, αποτελεί πρακτική που ισχύει σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας πως η ρύθμιση αυτή αναφέρεται σε φορείς οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και δίνει τη δυνατότητα στο Δημόσιο να δανείζεται για μία χρονική περίοδο ως και 15 ημέρες ποσά τα οποία οι φορείς δεν έχουν ανάγκη.

    [02] Ακυρώνονται με τροπολογία οι μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων

    Την κατάργηση ή την τροποποίηση διατάξεων των προηγούμενων ασφαλιστικών νόμων προωθεί η κυβέρνηση.

    Οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να νομοθετηθούν άμεσα, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης τις έχει ήδη κοινοποιήσει τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης, και μετά την επεξεργασία τους θα κατατεθούν στη Βουλή υπό μορφή τροπολογίας.

    Με τις αλλαγές αυτές καταργείται, μεταξύ άλλων, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, που οδηγούσε σε περικοπές 7% από την αρχή του έτους και 8% από την 1η Ιουλίου 2015 και μετά.

    Επίσης, αναθεωρείται ο μαθηματικός τύπος για τις εφάπαξ παροχές, και ο νέος τρόπος θα διαμορφωθεί έτσι ώστε οι εφάπαξ παροχές να μην υπολείπονται από αυτές που πήραν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν πριν τις 31/08/2013.

    [03] Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη για το μεταναστευτικό

    Έκτακτη σύνοδο κορυφής συγκάλεσε για την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για να συζητηθεί μια κοινή απάντηση στη συρροή προσφύγων από την βόρεια Αφρική και στα ναυάγια που έχουν στοιχίσει την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασεστο έκτακτο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών Υποθέσεων που διεξάγεται στο Λουξεμβούργοένα σχέδιο δέκα σημείων, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ.

    Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν την ενίσχυση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο, τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης και του αριθμού των πλοίων που συμμετέχουν στην επιχείρηση "Triton" για την προστασία των θαλασσίων συνόρων της ΕΕ, πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.

    «Είναι ανθρώπινο καθήκον και ηθική υποχρέωση να θέσουμε τέλος στο συνεχιζόμενο δράμα των χιλιάδων ανθρώπων που διακινδυνεύουν τη ζωή τους κάθε ημέρα στη Μεσόγειο» δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την είσοδό του στο Συμβούλιο.

    Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι στο πλαίσιο της σημερινής έκτακτης συνάντησης υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να συζητήσει συγκεκριμένες δράσεις με τους υπουργούς και «πιστεύω ότι θα έχω την πλήρη υποστήριξη των κρατών μελών».

    «Αυτό πουχρειάζεταιαυτή τηστιγμήείναι μεγαλύτερη υπευθυνότητακαιαλληλεγγύη» υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.

    Η ΕΕ πρέπει να είναι «λιγότερο σκληρή» σχετικά με την μεταναστευτική κρίση, ανέφερε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

    [04] «Wisteria Maiden» του Αντώνη Φωνιαδάκη

    Ο διεθνής Έλληνας χορογράφος και ιδρυτής της ομάδας «Apotosoma Dance Co/ Andonis Foniadakis»- που ξεκίνησε χορό σε μια μικρή σχολή στην Ιεράπετρα της Κρήτης για να συνεργαστεί στη συνέχεια με τους πιο φημισμένους χορογράφους της εποχής μας - παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και για πρώτη φορά στην Ελλάδα το νέο, πρωτοποριακό έργο του, η παγκόσμια πρεμιέρα του οποίου δόθηκε πέρυσι τον Απρίλιο στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού του Βελιγραδίου.

    Η χορογραφία του είναι εμπνευσμένη από το θέατρο της Ιαπωνίας και ανεβαίνει για τέσσερις παραστάσεις στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, από 22 έως 25 Απριλίου. (ώρα έναρξης 21:00).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 April 2015 - 16:30:23 UTC