Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βούληση για αμοιβαία επωφελή λύση
  • [02] Ενας νεκρός από πυρκαγιά σε παλιό εργοστάσιο στο Βόλο
  • [03] WSJ: Το ΔΝΤ περιόρισε τις απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις
  • [04] Οι αμφιβολίες αυξάνονται για την Ελλάδα δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν
  • [05] Περίπου 5,5 εκατομμύρια οι άνεργοι στην Ισπανία
  • [06] Εντυπωσιακή έκρηξη του ηφαιστείου Καλμπούκο στη Χιλή

  • [01] Βούληση για αμοιβαία επωφελή λύση

    Στη συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ θα συζητηθεί το μεταναστευτικό πρόβλημα αλλά τα θέματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν είναι το ανοιχτό ζήτημα της ελληνικής οικονομίας και των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

    Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γερμανίδα καγκελάριο που είναι η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα, πραγματοποιείται με αμοιβαία βούληση.

    Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει ότι υπάρχει βούληση από την ελληνική πλευρά, να γίνουν τα σημαντικά βήματα για τον αμοιβαίο συμβιβασμό και την αμοιβαία επωφελή λύση.

    Την έκτακτη Σύνοδο Κορυφή συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά το πολύνεκρο ναυάγιο με τους εκατοντάδες μετανάστες στα νερά της Μεσογείου και τις διαδοχικές φωνές αγωνίας για την αβέβαιη τύχη όσον επιχειρούν να φτάσουν στον ευρωπαϊκό χώρο με δουλεμπορικά σκάφη.

    Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εκτιμά ότι περίπου 500.000 μετανάστες θα διασχίσουν ή θα επιχειρήσουν να διασχίσουν τα νερά της Μεσογείου μέσα στο 2015, με τελικό προορισμό το ευρωπαϊκό έδαφος.

    [02] Ενας νεκρός από πυρκαγιά σε παλιό εργοστάσιο στο Βόλο

    Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου με εκτεταμένα εγκαύματα και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος στην ομάδα εντατικής θεραπείας

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν, συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και άλλοι εγκλωβισμένοι εντός του κτιρίου, ενώ άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους βρέθηκαν εκεί, όπως και η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά.

    Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από τη Μαγνησία όσο και από την Καρδίτσα, αλλά και από την Λάρισα

    [03] WSJ: Το ΔΝΤ περιόρισε τις απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα να περιορίσει τις απαιτήσεις του για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, ώστε να δώσει το «πράσινο φως» σε μία συμφωνία αναφέρει η Wall Street Journal.

    Οι μεταρρυθμίσεις που ζητούσε το ΔΝΤ καταγράφηκαν και πάλι τον Φεβρουάριο σε επιστολή της γενικής διευθύντριάς του, Κριστίν Λαγκάρντ, προς τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Περιλάμβαναν τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, όπως και των αγορών εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών, του φορολογικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης.

    Το δημοσίευμα, με τίτλο: «Η αντιπαράθεση της Ελλάδας με τους πιστωτές της για τη συμφωνία στο πρόγραμμα βοήθειας δοκιμάζει το ΔΝΤ», σημειώνει ότι επί σχεδόν ένα χρόνο το ΔΝΤ αρνείται να καταβάλει στην Ελλάδα την επόμενη δόση του προγράμματός της, ζητώντας την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται από αυτό.

    [04] Οι αμφιβολίες αυξάνονται για την Ελλάδα δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

    Αυξημένη ανησυχία για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάντις Ντομπρόβσκις και προειδοποίησε ότι αν η οικονομική αστάθεια επιστρέψει στη χώρα πιθανότατα δεν θα υπάρξει ανάπτυξη την τρέχουσα χρονιά.

    Μιλώντας στο Βερολίνο, είπε επίσης ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης δεν επιταχύνεται, αλλά απλώς επιστρέφει με μέτριους ρυθμούς.

    Ο Βάντις Ντομπρόβσκις είπε ακόμη ότι απαιτούνται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις καθώς η Ευρώπη δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο σε νομισματικές πολιτικές για να υπάρξει οικονομική ανακούφιση.

    [05] Περίπου 5,5 εκατομμύρια οι άνεργοι στην Ισπανία

    Μικρή αύξηση στο 23,78% κατέγραψε το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία το πρώτο τρίμηνο, με τη μείωση του αριθμού των ανέργων να

    αντισταθμίζεται από τη συρρίκνωση του ενεργά οικονομικού πληθυσμού.

    Σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία της τοπικής στατιστικής υπηρεσίας, ο αριθμός των ανέργων ανέρχεται στα 5,44 εκατομμύρια ευρώ μειωμένος κατά 13.100 άτομα συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο.

    Ωστόσο, η βελτίωση αυτή αντισταθμίστηκε από τη μεγαλύτερη μείωση του εργατικού δυναμικού, με τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό να συρρικνώνεται κατά 127.400 εργαζομένους το πρώτο τρίμηνο στα 22.899.400 άτομα

    [06] Εντυπωσιακή έκρηξη του ηφαιστείου Καλμπούκο στη Χιλή

    Ανενεργό εδώ και μισό αιώνα, το ηφαίστειο Καλμπούκο, στη νότια Χιλή, εξερράγη ξαφνικά, με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστια σύννεφα τέφρας ενώ τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους για λόγους ασφαλείας.

    Η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ προειδοποίησε πως «η τέφρα μπορεί να καταστρέψει τις καλλιέργειες» και επίσης να διαταράξει «την εργασία, τον τουρισμό και πάνω απ΄όλα την υγεία» του πληθυσμού, ενώ κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν τις συστάσεις των αρχών.

    Στη Χιλή βρίσκονται περίπου 90 ενεργά ηφαίστεια, από τα οποία το Καλμπούκο θεωρείται ένα από τα πλέον επικίνδυνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 April 2015 - 12:30:23 UTC