Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο διπλασιασμό του προϋπολογισμού της Frontex προσανατολίζονται οι ηγέτες στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
  • [02] Τσίπρας: Ανάγκη για μια ανθρώπινη πολιτική μετανάστευσης
  • [03] Διασφαλισμένες οι συντάξεις του ΟΑΕΕ διαβεβαιώνει ο διοικητής του Οργανισμο
  • [04] Ανάκτηση πινακίδων Ι Χ με λιγότερα χρήματα εξετάζει το ΥΠΟΙΚ
  • [05] Αμύθητο πλούτο παράγουν οι ωκεανοί εκτιμά το WWF

  • [01] Στο διπλασιασμό του προϋπολογισμού της Frontex προσανατολίζονται οι ηγέτες στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

    Στη βάση του σχεδίου συμπερασμάτων το οποίο η ελληνική πλευρά κρίνει ικανοποιητικό θα διεξαχθούν οι συζητήσεις των Ευρωπαίων ηγετών για της μετανάστευση στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο που έχει υποβληθεί στους Ευρωπαίους ηγέτες προβλέπει μεταξύ άλλων τη λήψη μέτρων προκειμένου να διεξάγονται επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του διάπλου των πλοίων που μεταφέρουν μετανάστες.

    Προτείνεται επίσης να «διπλασιαστεί» από τα 3 στα 6 εκατομμύρια ευρώ ο μηνιαίος προϋπολογισμός για τη Frontex, τον ευρωπαϊκό οργανισμό για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών της ΕΕ, με στόχο να ενισχυθούν τα μέσα που αφιερώνονται στις επιχειρήσεις Triton στην Ιταλία και Ποσειδών στην Ελλάδα, προκειμένου να επιτρέψουν τη διεύρυνση των επιχειρήσεων επιτήρησης και διάσωσης.

    Ο τρίτος πυλώνας του σχεδίου αφορά την υποδοχή των μεταναστών και των προσφύγων. Προτείνεται στα κράτη να υποδέχονται «τουλάχιστον 5.000 πρόσωπα που θα έχουν λάβει το καθεστώς του πρόσφυγα» στο πλαίσιο ενός σχεδίου επανεγκατάστασης.

    Οι συζητήσεις των Ευρωπαίων ηγετών θα διεξαχθούν λαμβάνοντας υπόψη τα δέκα σημεία του σχεδίου δράσης που συζητήθηκαν στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών Υποθέσεων.

    [02] Τσίπρας: Ανάγκη για μια ανθρώπινη πολιτική μετανάστευσης

    Η τραγωδία στη Λαμπεντούζα και η σοκαριστική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο Αιγαίο υπογραμμίζουν την ανάγκη για την ΕΕ να αναπτύξει μια αποτελεσματική και ανθρώπινη πολιτική μετανάστευσης, που να βασίζεται στην αλληλεγγύη, ειδικότερα στην πρώτη γραμμή των μεσογειακών χωρών».Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με θέμα τη μετανάστευση.

    Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ,όπου το θέμα που συζητήθηκε είναι η ελληνική οικονομία και οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

    Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο η οποία ήταν η δεύτερη μέσα σε διάστημα ενός μήνα, έγινε με κοινή βούληση ώστε να γίνουν τα σημαντικά βήματα για τον αμοιβαίο συμβιβασμό και την αμοιβαία επωφελή λύση. Κυβερνητικές πηγές νωρίτερα διέψευσανα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός, προσήλθε με τελεσίγραφο στη συνάντηση με την καγκελάριο. Όπως ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές τα δημοσιεύματα δεν έχουν καμία απολύτως βάση, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση, όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα, έτσι και δεν θέτει.

    Εκτός από τη συνάντηση με την Άγγελα Μέρκελ ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε προγραμματισμένη και πάλι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής σύντομη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

    [03] Διασφαλισμένες οι συντάξεις του ΟΑΕΕ διαβεβαιώνει ο διοικητής του Οργανισμο

    Η καταβολή των συντάξεων του ΟΑΕΕ είναι διασφαλισμένη διαβεβαιώνει, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ ΜΠΕ, ο διοικητής του Οργανισμού Τάσος Πετρόπουλος.

    Ο επικεφαλής του Οργανισμού εκτιμά επίσης ότι το έλλειμμα για το 2015 θα υπερβεί κατά πολύ τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.

    Ο κ. Πετρόπουλος τονίζει ότι η νέα ρύθμιση παρέχει σε όλους τους οφειλέτες τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους και θεωρεί ότι αποτελεί το μέσον για την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ ασφαλισμένων και Οργανισμού, «η οποία έχει διαρραγεί».

    Προαναγγέλλει, επίσης, αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια των ασφαλισμένων και σημειώνει, ότι θα πρέπει να επανεξετασθεί το θέμα των εργαζομένων με «μπλοκάκια», αλλά «με προσοχή, ώστε να μην υπάρξουν τερατογεννέσεις».

    [04] Ανάκτηση πινακίδων Ι Χ με λιγότερα χρήματα εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

    Ελαστικότερη αντιμετώπιση για όσους έχουν καταθέσει πινακίδες και θέλουν να ενεργοποιήσουν τα οχήματά τους μέσα στο έτος, με μικρότερη από τη συνολική ετήσια επιβάρυνση, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

    Όπως εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών το ποσό που έχει απολέσει από τα τέλη κυκλοφορίας από το 2009 έως σήμερα, εξαιτίας του κύματος καταθέσεων πινακίδων ξεπερνά 754 εκατομμύρια ευρώ.

    Έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη δείχνει ότι, από το 2009 κατατέθηκαν πινακίδες από 771.873 ΙΧ αυτοκίνητα και η εκτίμηση είναι πως τα απολεσθέντα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται από το 2009 σε 754.748.423,45 ευρώ.

    [05] Αμύθητο πλούτο παράγουν οι ωκεανοί εκτιμά το WWF

    Οικονομική αξία που εκτιμάται στα 24 δισεκατομμύρια ευρώ παράγουν οι ωκεανοί σύμφωνα με μία μελέτη που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF).

    Ο πλούτος αυτός αντιστοιχεί σ? ένα μέγεθος που παράγεται από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη.

    Ουσιαστικά ο οικονομικός πλούτος που παράγουν οι ωκεανοί τους «τοποθετεί» ατύπως στην κατάταξη των δέκα χωρών που έχουν το μεγαλύτερο ΑΕΠ παγκοσμίως.

    Το WWF, μέσω της μελέτης του προειδοποιεί ότι η υπερεκμετάλλευση των ωκεανών, η κακή διαχείρισή τους και οι κλιματικές αλλαγές συνιστούν μία όλο και μεγαλύτερη απειλή για αυτόν τον οικονομικό πλούτο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 April 2015 - 14:30:23 UTC