Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη έχει κηρύξει πόλεμο στους δουλεμπόρους
  • [02] Μαξίμου: Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Λύση έως τα τέλη Απριλίου
  • [04] Τράπεζα Πειραιώς: Μέτρα για την ανακούφιση δανειοληπτών με πολύ χαμηλό εισόδημα
  • [05] Α. Πούσκοφ: Φαίνεται να αμβλύνεται η κρίση Ρωσίας-ΕΕ

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη έχει κηρύξει πόλεμο στους δουλεμπόρους

    "Η Ευρώπη έχει κηρύξει πόλεμο στους δουλεμπόρους" δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, από την Μάλτα, όπου βρέθηκε για την κηδεία θυμάτων, από τα πρόσφατα τα τραγικά γεγονότα στη Μεσόγειο.

    "Ήρθα στη Μάλτα για να εκφράσω εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαίων πολιτών τη βαθιά θλίψη και συμπόνια μας για τα αθώα αυτά θύματα και να τιμήσουμε τη μνήμη τους", ανέφερε ο κ. Αβαμόπουλος και πρόσθεσε: "Οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν από εμπόλεμες χώρες και έκαναν επικίνδυνα ταξίδια ακολουθώντας ένα απλό όνειρο: να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Ευρώπη", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Επιτρόπου.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του κ. Αβραμόπουλος, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Μάλτας κ. Joseph Muscat και μέλη του υπουργικού συμβουλίου, με τους οποίους συζήτησε το προτεινόμενο σχέδιο δράσης της ΕΕ, το οποίο συζητείται σήμερα, στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: "Η απάντησή μας είναι σαφής και κατηγορηματική. Η Ευρώπη έχει κηρύξει τον πόλεμο στους δουλεμπόρους.Η Ευρώπη είναι ενωμένη σε αυτή την προσπάθεια.Θα συνεργαστούμε και με τους εταίρους μας εκτός της Ευρώπης, διότι το δουλεμπόριο μεταναστών δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό πρόβλημα αλλά καιπαγκόσμιο".

    [02] Μαξίμου: Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης

    Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες πιέσεις προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της Ελλάδας, υπογράμμιζαν κυβερνητικές πηγές στις Βρυξέλλες.

    Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, είναι καιρός η ΕΕ να ευαισθητοποιηθεί πραγματικά με ένα συγκροτημένο, αποτελεσματικό και ανθρώπινο σχέδιο.

    Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την πεποίθηση ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για αύξηση κονδυλίων και διαμόρφωση ενός πλαισίου για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα επιδιωχθεί από ελληνικής πλευράς να υπάρξει περαιτέρω αναβάθμιση του θέματος ενόψει του καλοκαιριού που θα είναι αυξημένες οι πιέσεις με δίκαιη κατανομής οικονομικών βαρών και φιλοξενίας νόμιμων προσφύγων.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Λύση έως τα τέλη Απριλίου

    Η αποτίμηση της προόδου που έχει σημειωθεί μετά τη συνάντηση του Βερολίνου και η πρόοδος στο Βrussels Group βρέθηκαν στο επίκεντρο της νέας συνάντησης του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ σήμερα στις Βρυξέλλες, όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές. Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με το Γάλλο πρόεδρο Φρ. Ολάντ.

    Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι κατά τη συνάντηση υπήρξε σύγκλιση απόψεων σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 και το 2016 καθώς και στις ιδιωτικοποιήσεις. Συμφωνήθηκε επίσης μετά από πρόταση της ελληνικής πλευράς η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων να γίνει ανεξάρτητη αρχή.

    Οι πηγές σημείωναν ότι η ελληνική πλευρά ζητά να τηρηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και να υπογραφεί έως τα τέλη Απριλίου αναγνωρίζοντας πως υπάρχει ένα πρόβλημα βραχυπρόθεσμης ρευστότητας που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι παραμένουν οι κόκκινες γραμμές της Αθήνας και αφορούν κυρίως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τον ΦΠΑ.

    [04] Τράπεζα Πειραιώς: Μέτρα για την ανακούφιση δανειοληπτών με πολύ χαμηλό εισόδημα

    Χιλιάδες δανειολήπτες πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς που διαθέτουν πλέον πολύ χαμηλό εισόδημα, εξαιτίας της κρίσης, ανακουφίζονται από τα μέτρα που αποφάσισε η διοίκηση της Τράπεζας και ανακοινώθηκαν σήμερα, με βασικό στόχο τη συμβολή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

    Συγκεκριμένα, διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ για όλα τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, ενώ παγώνει τα στεγαστικά δάνεια και διαγράφει τους τόκους για όσο διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου 4320/2015.

    Στο πρόγραμμα αυτό της Τράπεζας Πειραιώς εντάσσονται οι δικαιούχοι του Νόμου 4320/2015, όσοι δηλαδή πληρούν τα σχετικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξή τους στο Νόμο. Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους θα δίδονται και από τα 803 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.piraeusbank.gr.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες κινήσεις εξετάζουν, μετά την κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς και άλλες συστημικές τράπεζες.

    [05] Α. Πούσκοφ: Φαίνεται να αμβλύνεται η κρίση Ρωσίας-ΕΕ

    Υψηλόβαθμος Ρώσος πολιτικός δήλωσε σήμερα ότι το χειρότερο έχει ξεπεραστεί στην κρίση στις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Μόσχας όσον αφορά την σύγκρουση στην Ουκρανία και ζήτησε να υπάρξει καλύτερη συνεργασία με τις Βρυξέλλες.

    Ο Αλεξέι Πούσκοφ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της κάτω βουλής και δεινός επικριτής των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την Δύση στην Μόσχα για τον ρόλο της στην Ουκρανία, σημείωσε σήμερα ότι η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει τώρα να δουν πέραν των γεγονότων εκεί.

    "Φαίνεται ότι η περίοδος μιας ανοιχτής, μεγάλου μεγέθους κρίσης στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ παρέρχεται (...) Η Ευρώπη είναι όλο και πιο έτοιμη να ξαναρχίσει να συνεργάζεται με την Ρωσία, όχι μόνον για την Ουκρανία, αλλά και σε άλλα διεθνή θέματα", πρόσθεσε.

    Ο Πούσκοφ εξήρε την Γαλλία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία για τις προσπάθειές τους σύσφιξης των σχέσεων με την Μόσχα, ενώ επέκρινε εκ νέου άλλα κράτη μέλη της ΕΕ από την ανατολική Ευρώπη όπως και την Βρετανία και την Γερμανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 April 2015 - 18:30:24 UTC