Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΝΔ σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας»
  • [02] Υπουργείο Υγείας: Επισπεύδονται οι διαδικασίες πρόσληψης επικουρικού προσωπικού
  • [03] Στα 76,4 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο
  • [04] Δεν αναμένει απόφαση για την Ελλάδα στο άτυπο Eurogroup ο Β. Σόιμπλε
  • [05] Η Ελλάδα να επιταχύνει τις συζητήσεις για τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων, ζήτησε ο Βλ. Ντομπρόβσκις
  • [06] Θεατρική Ομάδα ΡαΚουν: Ακόμη κι αν δεν κερδίζαμε, θάχαμε περάσει καλά
  • [07] Τα πούρα είναι το ίδιο επικίνδυνα για την υγεία με τα τσιγάρα

  • [01] «Ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΝΔ σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας»

    Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους εξαπολύει η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η υπεύθυνη του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι εκεί που είχαμε ξεπεράσει το στάδιο του grexit, τώρα συζητείται συνέχεια, παντού και τονίζει ότι πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατό συμφωνία «για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω και να σταματήσει να μεγαλώνει ο λογαριασμός».

    Η κ. Ασημακοπούλου κάνει λόγο για απίστευτη ελαφρότητα, αναφερόμενη στη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δ. Μάρδα, ότι λείπουν περίπου 400 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες του κράτους, χαρακτηρίζει πράξη ανικανότητας και κυβερνητικού αλαλούμ την ΠΝΠ για τη δέσμευση των αποθεματικών των ΟΤΑ και επισημαίνει ότι οι επιλογές της κυβέρνησης είναι ο έντιμος συμβιβασμός ή η ρήξη χωρίς, όμως, όπως τονίζει, να έχει τέτοια εντολή.

    Επίσης, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΝΔ σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας εάν προκύψει κάτι τέτοιο από τις εξελίξεις, ενώ απαντά σε όσους εξακολουθούν να ζητούν διενέργεια εκτάκτου συνεδρίου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [02] Υπουργείο Υγείας: Επισπεύδονται οι διαδικασίες πρόσληψης επικουρικού προσωπικού

    Επισπεύδονται οι διαδικασίες πρόσληψης του επικουρικού προσωπικού στις δομές Υγείας και κυρίως στα νοσοκομεία, ενώ επεκτείνεται από ένα χρόνο σε δύο η θητεία, όχι μόνο των επικουρικών γιατρών, αλλά ολόκληρου του επικουρικού προσωπικού. Αυτό δήλωσαν κύκλοι του υπουργείου Υγείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξηγώντας ότι εντός των ημερών θα κατατεθεί τροπολογία σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Την απάντηση έδωσε το υπουργείο Υγείας σε μεγάλη έρευνα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οποία καταγράφει τις σοβαρές ελλείψεις και τα προβλήματα στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου.

    Ακολουθεί το β΄μέρος της έρευνας του Δημήτρη Μανιατάκου για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου:

    Στην «εντατική» φαίνεται ότι μπαίνει η νευροχειρουργική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, που εξυπηρετεί ολόκληρη την Πελοπόννησο, αφού πλέον αντιμετωπίζει μόνον τα έκτακτα περιστατικά. Με ανάλογα προβλήματα απειλείται και η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου. Τεράστιες ελλείψεις γιατρών διαπιστώνονται και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου οι εφημερίες κάποιες μέρες το μήνα είναι ανέφικτες σε ζωτικά τμήματα του νοσοκομείου, καθώς από τις 120 θέσεις ιατρών μόνο οι 71 είναι καλυμμένες.

    Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μανιατάκος, Μιχάλης Κεφαλογιάννης

    Επιμέλεια: Τάνια Μαντουβάλου

    [03] Στα 76,4 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

    Στο ποσό των 76,4 δισ. ευρώ ανήλθε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο τον Μάρτιο σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Μόνο το Μάρτιο προστέθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές από φορολογουμένους ύψους 989 εκατ. ευρώ. Από τις αρχές του έτους οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ανήλθαν σε 3,469 δισ. ευρώ.

    Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα οι υψηλοί ρυθμοί ανταπόκρισης των φορολογουμένων στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με αποτέλεσμα να επιβραδυνθεί η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

    [04] Δεν αναμένει απόφαση για την Ελλάδα στο άτυπο Eurogroup ο Β. Σόιμπλε

    Δεν αναμένει απόφαση για την Ελλάδα στο σημερινό άτυπο Εurogroup στη Ρίγα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δηλώσεις του κατά την προσέλευσή του στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Ο Β. Σόιμπλε τόνισε ότι δεν έχει δει ακόμα αποφασιστική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν περιμένει κάποια απόφαση.

    Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Πίτερ Καζιμίρ δήλωσε «κουρασμένος» από το θέμα της Ελλάδας. «Μιλάμε πολύ αλλά χωρίς ουσία» είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε πως δεν υπάρχει χρόνος για «πολιτικές και διπλωματικές κουβεντούλες».

    [05] Η Ελλάδα να επιταχύνει τις συζητήσεις για τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων, ζήτησε ο Βλ. Ντομπρόβσκις

    «Η έως τώρα πρόοδος των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα δεν φαίνεται αρκετή για να καταλήξει σε αποτέλεσμα το σημερινό Eurogroup» δήλωσε από τη Ρίγα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για το «ευρώ», Βάλντις Ντομπρόβσκις, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

    «Οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο πρέπει να συνεχιστούν. Η Επιτροπή θεωρεί ότι ο καλύτερος δρόμος για την Ελλάδα είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι όλες οι πλευρές πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένες στις δεσμεύσεις τους. Ειδικότερα, για την Ελλάδα, ο Β. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι θα πρέπει να επιταχύνει τις συζητήσεις για να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων και πως θα πρέπει να ξεκινήσει να εργάζεται για την εφαρμογή των προϋποθέσεων που προβλέπει το πρόγραμμα.

    [06] Θεατρική Ομάδα ΡαΚουν: Ακόμη κι αν δεν κερδίζαμε, θάχαμε περάσει καλά

    Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά το Bios, αμέσως μετά την Πρωτομαγιά, δίνει χώρο στην άνοιξη του ελληνικού θεάτρου, με το Bob Theatre Festival. Μια ιδέα του Γιάννη Σαρακατσάνη, ηθοποιού και σηνοθέτη της ομάδας AbOvo, που συγκεντρώνει, μέσα σε μια εβδομάδα επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, σταντ απ κόμεντι, πάρτι, μουσική και τον διαγωνισμό νέων δημιουργών Scartch Night!

    Από τις 4 και ως τις 10 Μαΐου, λοιπόν, όποιος βρεθεί στην Πειραιώς 84, θα έχει την ευκαιρία να δει είκοσι μία συνολικά νεανικές παραστάσεις, που ξεχώρισαν φέτος. Ανάμεσά τους, έξι πρεμιέρες, τον διαγωνισμό «Scratch Night», «φυτώριο», κυριολεκτικά, νέων ταλέντων και το «Celebrity Stand-up comedy night». Ο διαγωνισμός του Scratch Night, αναδεικνύει νέες ομάδες που στο ξεκίνημά τους «αφήνονται» στο έλεος του κοινού, που αποφασίζει ποια από όλες είναι, τη συγκεκριμένη βραδιά, η αγαπημένη του.

    Για το 2014 οι αγαπημένοι του κοινού του Bob Theatre Festival, ήταν οι ΡαΚουν, με το Honeymoon τους, οι οποίοι, με πολύ προθυμία, λύνουν όλες τις απορίες μας, απαντώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εμπειρία τους στο BIOS και την πορεία τους εδώ κι ενα χρόνο.

    [07] Τα πούρα είναι το ίδιο επικίνδυνα για την υγεία με τα τσιγάρα

    Το κάπνισμα των πούρων δεν αποτελεί μια ασφαλέστερη εναλλακτική επιλογή σε σχέση με το κάπνισμα των τσιγάρων, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πούρα συνδέονται με πολλές από τις δυνητικά θανατηφόρες καταστάσεις, με τις οποίες συνδέονται και τα τσιγάρα.

    Οι ερευνητές της αρμόδιας εποπτικής Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, με επικεφαλής τη Σίντι Τσανγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό για θέματα δημόσιας υγείας «BMC Public Health» πραγματοποίησαν μια συστηματική επανεξέταση (μετα-ανάλυση) των μέχρι σήμερα δημοσιευμένων ερευνών σχετικά με το κάπνισμα πούρων. Όπως επεσήμανε η Τσανγκ, «τα ευρήματα ενισχύουν τη διαπίστωση ότι το κάπνισμα των πούρων έχει πολλούς παρόμοιους κινδύνους για την υγεία με το κάπνισμα των τσιγάρων. Τα πούρα συνδέονται με θανατηφόρους καρκίνους του στόματος, του οισοφάγου, του παγκρέατος, του λάρυγγα και των πνευμόνων, καθώς επίσης με καρδιοπάθεια και με αορτικό ανεύρυσμα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 April 2015 - 8:30:28 UTC