Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: «Υπό καθεστώτος ασφυξίας οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να επιτύχουν»
  • [02] Στη Βουλή το προεδρείο της ΚΕΔΕ για να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για την ΠΝΠ
  • [03] Ανοδικά κινείται το ευρώ, εν μέσω ενδείξεων ότι η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση
  • [04] Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει για τις διαπραγματεύσεις ο Ευκλ. Τσακαλώτος
  • [05] Ένας αιώνας από τη γενοκτονία των Αρμενίων
  • [06] Οδοιπορικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Λήμνο και τα 100 χρόνια από τη Μάχη της Καλλίπολης

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: «Υπό καθεστώτος ασφυξίας οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να επιτύχουν»

    Η ελληνική πλευρά έχει κάνει αυτό που της αντιστοιχεί, περιμένουμε και από την πλευρά των πιστωτών να δούμε αυτά τα βήματα που θα «ξεκλειδώσουν» τη συμφωνία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στο MEGA.

    Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «δεν μπορούν να ζητούν μεταρρυθμίσεις και την ίδια στιγμή να έχει στεγνώσει η οικονομία από τη ρευστότητα» σημειώνοντας ότι «υπό καθεστώτος ασφυξίας οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να επιτύχουν».

    Πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, για την οποία, όπως είπε, η κυβέρνηση «αγωνίζεται να γίνει άμεσα» χωρίς να αποκλείει ένα eurogroup την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ξεκλειδώσει η ρευστότητα.

    [02] Στη Βουλή το προεδρείο της ΚΕΔΕ για να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για την ΠΝΠ

    Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποιεί το προεδρείο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη την ώρα που στην ολομέλεια συζητείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

    Οι δήμαρχοι θα συναντηθούν στη Βουλή με τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις θέσεις της ΚΕΔΕ για το ζήτημα αυτό.

    «Αναλαμβάνουμε», τονίζει ο κ. Πατούλης, «πρωτοβουλία ενημέρωσης όλων των πολιτικών αρχηγών και αναμένουμε να οριστεί η συνάντησή μας με τον πρωθυπουργό, ώστε να ενημερωθούμε υπεύθυνα για την πραγματική διάσταση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα»

    Όπως αναμένεται μετά την ενημέρωση που θα έχουν οι δήμαρχοι θα προχωρήσουν στη σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. για να επανακαθορίσουν τη θέση τους.

    [03] Ανοδικά κινείται το ευρώ, εν μέσω ενδείξεων ότι η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση

    Το νέο ράλι ακολούθησε τη δήλωση της καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ χθες βράδυ ότι θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για να μη ξεμείνει η Ελλάδα από χρήματα.

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε, επίσης, ότι είναι πολύ αισιόδοξος για την επίτευξη μίας συμφωνίας με τους πιστωτές της χώρας, καθώς έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

    «Υπάρχουν κάποιες θετικές ενδείξεις σχετικά με τη χρηματοδοτική κατάσταση της Ελλάδας. Αισθάνομαι ένα υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης», δήλωσε στέλεχος της τράπεζας Mizuho στο Λονδίνο.

    [04] Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει για τις διαπραγματεύσεις ο Ευκλ. Τσακαλώτος

    Συγκρατημένα αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Ο κ. Τσακαλώτος αναγνώρισε πως ήταν λάθος -στρατηγικό και τακτικό- της κυβέρνησης που δεν εξασφάλισε όλα τα χρήματα από τις 20 Φεβρουαρίου, αλλά σημείωσε ότι μία νέα κυβέρνηση έχει σχετική απειρία πάνω σε τόσο σοβαρά θέματα. «Εμείς κάναμε ένα λάθος, όταν μπήκε η υπογραφή στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, ότι δεν σιγουρέψαμε πως αυτή η συμφωνία θα ήταν το σήμα προς την ΕΚΤ για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη ρευστότητα» ανέφερε και πρόσθεσε πως είχε προηγηθεί συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη και του Μ. Ντράγκι, παρουσία του ιδίου, κατά την οποία ο επικεφαλής της ΕΚΤ είχε πει πως «εάν υπήρχε θετικό κλίμα και συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, αυτό θα ήταν το σήμα που χρειαζόταν. Δεν το έκανε».

    Ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης και από τις δύο πλευρές και έφερε ως παράδειγμα το θέμα των εργασιακών, σημειώνοντας πως ενώ ζητείται από την Ελλάδα να φέρει νέες προτάσεις στο τραπέζι, μετά υπάρχουν αντιδράσεις για τις συλλογικές συμβάσεις. «Οι συλλογικές συμβάσεις εκτός από δικαίωμα, αποφέρουν και οικονομικά αποτελέσματα στη χώρα» δήλωσε και εξήγησε ότι δεν μπορεί να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να ακολουθήσει νεοφιλελεύθερο μοντέλο.«Δεν θέλουμε τη δόση, αν είναι να συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές λιτότητας» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

    [05] Ένας αιώνας από τη γενοκτονία των Αρμενίων

    Η Αρμενία τιμά παρουσία των προέδρων της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του αρμενικού πληθυσμού το 1915 από τους Οθωμανούς Τούρκους.

    Μια τραγωδία στην καρδιά της αρμενικής ταυτότητας την οποία η Άγκυρα εξακολουθεί να αρνείται να αναγνωρίσει.

    «Τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις μαζικές σφαγές. Στεκόμαστε με σεβασμό στο πλευρό του αρμενικού λαού», δήλωσε στην τελετή μνήμης ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Οάντ αναφερόμενος στη στάση της Αγκύρας απέναντι στο ζήτημα, δήλωσε ότι η Τουρκία πρόφερε "σημαντικά λόγια" για την αρμενική γενοκτονία, αλλά "αναμένονται και άλλα", εννοώντας την επίσημη αναγνώριση του όρου "γενοκτονία" από την τουρκική ηγεσία.

    [06] Οδοιπορικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Λήμνο και τα 100 χρόνια από τη Μάχη της Καλλίπολης

    «Το χωριό παρέμεινε βασικό αγκυροβόλιο, από το οποίο ο συμμαχικός στόλος κρατούσε κλεισμένο τον οθωμανικό στόλο στην περιοχή των Στενών. Ήταν μια από τις σημαντικότερες ναυτικές βάσεις στον πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ανακωχή το 1918 συνήφθη πάνω σε ένα βρετανικό θωρηκτό στον Μούνδρο» λέει ο καθηγητής .

    Ο εορτασμός μνήμης των πεσόντων στη Μάχη της Καλλίπολης την 25η Απριλίου έχει συμπεριληφθεί στο Πρωτόκολλο των επίσημων εορτών της Τουρκίας. Μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζον Άμποτ θα μετάσχουν στον φετινό επετειακό εορτασμό.

    Ιδιαίτερα συναισθηματικά «δεμένοι» με τη μάχη της Καλλίπολης είναι οι Αυστραλοί και οι Νεοζηλανδοί καθώς γι' αυτούς συνιστά μια μνήμη συναισθηματικής αξίας και εθνικής υπερηφάνειας.

    Στην Ελλάδα, ο εορτασμός δεν συμπεριλαμβάνεται στο Πρωτόκολλο των εορτών. Καθιερώθηκε στη Λήμνο μόλις το 1999 από το επαρχιακό συμβούλιο του νησιού. Ως φόρος τιμής στους πεσόντες, οι Λημνιοί, έστησαν αυστραλιανό μνημείο στην είσοδο του λιμανιού του Μούδρου και απέδωσαν την ονομασία ?Anzac? στις δυο οδούς που οδηγούν στα συμμαχικά νεκροταφεία.

    Το 2013 ένας δραστήριος ξενοδόχος, ο Στέλιος Μάντζαρης, αποφάσισε να αναδείξει δυναμικά το νησί σε προορισμό ιστορικής μνήμης. Το 2014 δημιούργησε το σύλλογο ?Οι φίλοι των Anzac στη Λήμνο? για την ανάδειξη της σπουδαιότητας της Λήμνου στην Ιστορία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

    Φέτος, ο σύλλογος πρωτοστατεί στον εορτασμό της εκατονταετηρίδας από την απόβαση, με σειρά εκδηλώσεων που ξεκίνησαν με την επίσκεψη των Anzac στις 17-20 Απριλίου και συνεχίζεται, μεταξύ άλλων, με ιστορικό συνέδριο στις 26-28 Ιουνίου υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού.

    Ο φωτογραφικός φακός του ΑΠΕ-ΜΠΕ κατέγραψε το συγκηνητικό οδοιπορικό των 4.500 περίπου επιγόνων από την Κοινοπολιτεία, που ήρθαν φέτος στο διάστημα 17-20 Απριλίου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 April 2015 - 10:30:24 UTC