Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ επιλέγει να συνταχθεί με τους ακραίους κύκλους των δανειστών
  • [02] Προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
  • [03] Ρυθμίστηκαν οφειλές 2,03 δισ. ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία
  • [04] Πράσινο φως από τις Βρυξέλλες σε 19 γενετικά τροποποιημένα προϊόντα

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ επιλέγει να συνταχθεί με τους ακραίους κύκλους των δανειστών

    «Για μια ακόμα φορά η ΝΔ επιλέγει να συνταχθεί με τους ακραίους κύκλους των δανειστών. Έκαστος εφ' ώ ετάχθη» σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε απάντησή του προς τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη.

    Νωρίτερα, για θράσος κατηγόρησε την κυβέρνηση η ΝΔ κάνοντας λόγο για πολύ κακό κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη για τη χώρα μας. Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης τόνισε πως η αλήθεια που θα πρέπει να ανησυχεί την κυβέρνηση « είναι ότι οι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων από όλο το πολιτικό φάσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνουν το πολύ κακό, για την Ελλάδα, κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη».

    [02] Προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

    Στην πρόσληψη περισσοτέρων από πενήντα προσωρινών αναπληρωτών για το τρέχον σχολικό έτος προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.

    Συγκεκριμένα, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι για το σχολικό έτος 2014 - 2015 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 13 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70 - Δασκάλων και 3 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ60 - Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

    Ακόμα, στο πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων «Υποστήριξη των Ολοήμερων Σχολείων (Β) - ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΣΠΑ 2007 - 2013), προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 9 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70 - Δασκάλων και 23 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60 - Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο ολοήμερο τμήμα των ολοήμερων νηπιαγωγείων.

    [03] Ρυθμίστηκαν οφειλές 2,03 δισ. ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία

    Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις πρώτες 20 ημέρες της εφαρμογής της νέας ρύθμισης των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, έχουν ρυθμίσει οφειλές τους 71.835 οφειλέτες, ύψους 2.032.082.907 ευρώ και έχουν εισπραχθεί 46.126.532 ευρώ.

    Από το σύνολο των 71.835 αποφάσεων ρύθμισης που εκδόθηκαν, το 92,96% αφορά οφειλέτες οι οποίοι δεν είχαν παλαιότερες ενεργές ρυθμίσεις. Ένα άλλο 7,04% αφορά οφειλέτες που απώλεσαν παλαιότερες ρυθμίσεις και εντάχθηκαν στο νέο σχήμα ρύθμισης.

    Από αυτούς, 4.231 είναι οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΚΕΑΟ με ποσό οφειλής 233.299.947 ευρώ και 823 οφειλέτες του ΟΑΕΕ που δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ με ποσό οφειλής 6.558.792 ευρώ.Ακόμη, από το σύνολο των αιτήσεων, οι 7.362 αφορούν αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση που υποβλήθηκαν, μέσω διαδικτύου, με χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Ρύθμιση οφειλών», η οποία ξεκίνησε από τις 8 Απριλίου.

    [04] Πράσινο φως από τις Βρυξέλλες σε 19 γενετικά τροποποιημένα προϊόντα

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την εισαγωγή και την κυκλοφορία στην αγορά 19 γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, δύο ημέρες μετά την πρότασή της προς τα κράτη μέλη για μια μεταρρύθμιση που θα τους επιτρέπει να απαγορεύουν την χρήση τους στο έδαφός τους.Η έγκριση αυτών των οργανισμών "τελούσε υπό αναστολή", καθώς τα κράτη μέλη δεν είχαν επιτύχει να συμπήξουν μια πλειοψηφία υπέρ ή κατά της κυκλοφορίας τους στην αγορά. Η έγκρισή τους ισχύει άμεσα και για δέκα χρόνια.

    Αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εγκρίνουν την μεταρρύθμιση που παρουσιάστηκε την Τετάρτη, θα μπορούν να απαγορεύουν την χρήση των γενετικά τροποποιημένων αυτών οργανισμών στο έδαφός τους.Στην αντίθετη περίπτωση, οι κανόνες που θα εφαρμόζονται θα είναι αυτοί που οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει την κυκλοφορία στο σύνολο της ΕΕ των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών που έχει διαπιστώσει ότι δεν παρουσιάζουν κανέναν κίνδυνο για την υγεία των ζώων και των ανθρώπων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 April 2015 - 16:30:22 UTC