Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιχείρηση διάσωσης 69 μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του Έβρου
  • [02] Γ. Βαρουφάκης: Είμαστε κοντά σε συμφωνία
  • [03] Φονικός σεισμός 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ
  • [04] Αναγκαστική προσγείωση για ένα Airbus των τουρκικών αερογραμμών

  • [01] Επιχείρηση διάσωσης 69 μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του Έβρου

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση διάσωσης 69 μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου, στην παρέβρια περιοχή των χωριών Θουρίου και Σοφικού Ορεστιάδας. Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας ενημερώθηκε προχτές (23/4) σχετικά με την ύπαρξη εγκλωβισμένων ατόμων, σε νησίδα του ποταμού Έβρου, των οποίων κινδύνευε η ζωή. Άμεσα, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, κάτω από δυσμενείς συνθήκες και με τη χρήση λέμβου και άλλων διαθέσιμων μέσων, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα, χθες το πρωί, να εντοπίσουν τα εγκλωβισμένα άτομα. Στη συνέχεια, οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν με ασφάλεια 69 μετανάστες (42 άνδρες, 10 γυναίκες και 17 παιδιά). Στους διασωθέντες χορηγήθηκε ένδυση, υπόδηση και τροφή. Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης - διακινητής, με τη χρήση πλωτών, μετέφερε τους διασωθέντες από την Τουρκία στην Ελλάδα και τους εγκατέλειψε στο σημείο, όπου τους διέσωσαν οι αστυνομικοί. Την προανάκριση για το συμβάν ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

    [02] Γ. Βαρουφάκης: Είμαστε κοντά σε συμφωνία

    «Πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει σωστά. Όχι απλώς να υπογράψουμε μια οποιαδήποτε συμφωνία για να έχουμε συμφωνία, αλλά να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι που θα είναι ένα γνήσιο αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο euronews, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι διαφορές με τους θεσμούς θα γεφυρωθούν.

    Στην ερώτηση αν κάποιος από τους συναδέλφους του, στο Eurogroup, αναφέρθηκε σε Σχέδιο Β' σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: « Είναι αλήθεια ότι κάποιος από τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, ακούσια, ενδεχομένως από θυμό αναφέρθηκε σε αυτό. Η άμεση απάντησή μου ήταν να πω ότι δεν υπάρχει Σχέδιο Β', δεν μπορεί να υπάρξει Σχέδιο Β' και η οποιαδήποτε αναφορά σε Σχέδιο Β' είναι καταφανώς αντιευρωπαϊκή και εν τέλει είναι εναντίον των συμφερόντων της συγκεκριμένης χώρας, που εκπροσωπείται από τον συγκεκριμένο συνάδελφο».

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της ρευστότητας λέγοντας: «Το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε ενέσεις ρευστότητας σε τακτά χρονικά διαστήματα, απλώς έριχνε περισσότερο λάδι στη φωτιά. Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας τώρα είναι να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον φαύλο κύκλο και να δημιουργήσουμε έναν υγιή κύκλο. Αν αυτό σημαίνει ότι για λίγο καιρό, όσο διαρκούν αυτές οι σημαντικές διαπραγματεύσεις έχουμε πίεση στο θέμα της ρευστότητας, ας είναι. Είναι μια επένδυση για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και ένα καλύτερο μέλλον για την Ευρώπη».

    [03] Φονικός σεισμός 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ

    Ο σεισμός των 7,9 βαθμών που συγκλόνισε το Νεπάλ έχει προκαλέσει τον θάνατο πολλών ανθρώπων, ενδεχομένως εκατοντάδων, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Νεπαλέζος διπλωμάτης.

    Από την πλευρά της η κυβέρνηση του Νεπάλ ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 114 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε σήμερα την χώρα.

    «Στο Κατμαντού έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα οι θάνατοι 71 ανθρώπων» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, ο Λάχμι Πράσαντ Ντακάλ.

    Τουλάχιστον 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Μπακταπούρ, προσέθεσε ο ίδιος.

    Η αστυνομία κάνει λόγο για 108 νεκρούς επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έναν «αρχικό απολογισμό».

    Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε το σχηματισμό χιονοστιβάδας στην περιοχή του Όρους Έβερεστ, προειδοποίησαν ορειβάτες, ενώ εγείρονται φόβοι για την τύχη όσων βρίσκονται στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου ένα μάλιστα χρόνο αφότου μία χιονοστιβάδα είχε προκαλέσει το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα στην περιοχή.

    Ο ορειβάτης Άλεξ Γκαβάν από τη Ρουμανία έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι προκλήθηκε μια «τεράστια χιονοστιβάδα» και «πολλοί, πολλοί» άνθρωποι βρίσκονται στο βουνό.

    [04] Αναγκαστική προσγείωση για ένα Airbus των τουρκικών αερογραμμών

    Ένα αεροσκάφος της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines (ΤΗΥ) υποχρεώθηκε να επιστρέψει και να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, λίγη ώρα αφότου είχε απογειωθεί με προορισμό το Μιλάνο, καθώς ένας από τους κινητήρες του τυλίχθηκε στις φλόγες. Το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν ανέφερε ότι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος και είναι καλά στην υγεία τους. Το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι NTV μετέδωσε εντυπωσιακές εικόνες από την προσγείωση του αεροσκάφους --ένα Airbus A320-- στο αεροδρόμιο Ατατούρκ με τον ένα κινητήρα του να φλέγεται.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 April 2015 - 10:30:28 UTC