Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με Άγγ. Μέρκελ
  • [02] Έπειτα από 15 χρόνια στην εξουσία, ο Βλ. Πούτιν «φαντάζεται ήδη» την ζωή του μετά την προεδρία
  • [03] Πρωταθλήτρια Γερμανίας η Μπάγερν
  • [04] Λεβαδειακός-Ατρόμητος: 2-1
  • [05] Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός: 2-1

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με Άγγ. Μέρκελ

    Τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες σημείωναν ότι η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα και ήταν σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ' όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

    Ο πρωθυπουργός είχε, επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Εξάλλου, οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Γιώργος Χουλιαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέκλαν Κοστέλο. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του «Brussels Group» και αύριο, Δευτέρα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη Το «Brussels Group» θα επαναληφθεί δια ζώσης την Τετάρτη με στόχο την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων.

    Αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχει συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και στενούς του συνεργάτες.

    [02] Έπειτα από 15 χρόνια στην εξουσία, ο Βλ. Πούτιν «φαντάζεται ήδη» την ζωή του μετά την προεδρία

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 15 χρόνια, εκμυστηρεύτηκε ότι «φαντάζεται ήδη» την ζωή τους αφού εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο σε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε σήμερα από τη δημόσια τηλεόραση της Ρωσίας.

    «Εάν ένας άνθρωπος μπορεί να επιστρέψει σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα και να ζήσει εκεί και όχι στο εσωτερικό ενός παλατιού, πιστεύω ότι δεν έχει χάσει τους δεσμούς του με τον έξω κόσμο» επισήμανε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο ντοκιμαντέρ ο «Πρόεδρος».

    «Σε ό,τι αφορά εμένα, εγώ μπορώ ήδη να φαντάζομαι την ζωή μου μακριά από τον προεδρικό θώκο» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

    Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1 με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από τότε που ο Πούτιν ανέλαβε τα ηνία της Ρωσίας. Εξελέγη το 2012 για μια τρίτη θητεία στην προεδρία της χώρας, ενώ διετέλεσε πρόεδρος από το 2000 έως το 2008 και πρωθυπουργός της Ρωσίας από το 2008 έως το 2012.

    [03] Πρωταθλήτρια Γερμανίας η Μπάγερν

    Πρωταθλήτρια Γερμανίας για 25η φορά στην ιστορία της και τρίτη συνεχόμενη, αναδείχθηκε η Μπάγερν Μονάχου. Μετά την ολοκλήρωση της 30ής από τις 34 αγωνιστικές, οι Βαυαροί βρίσκονται στην πρώτη θέση με διαφορά 15 βαθμών από τη δεύτερη Βόλφσμπουργκ, σφραγίζοντας και μαθηματικά τον τίτλο.

    [04] Λεβαδειακός-Ατρόμητος: 2-1

    Πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα έκανε ο Λεβαδειακός, που επιβλήθηκε εντός έδρας με 2-0 του Ατρόμητου, για την 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Μάντζιος στο 4΄ με πέναλτι και ο Πελέ στο 15΄ με σουτ ήταν οι σκόρερ των Βοιωτών. Στις καθυστερήσεις ο Ναπολεόνι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

    [05] Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός: 2-1

    Την 4η θέση και την είσοδό του στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας «κλείδωσε» ουσιαστικά ο Αστέρας Τρίπολης, μετά τη σημερινή του νίκη με 2-1 επί του Πανθρακικού, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Μπαράλες στο 68΄ και ο Ρόλε στο 73΄ ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Τζάνης στο 83΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 April 2015 - 18:30:23 UTC