Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Βούτσης: Τομές για τη λειτουργία του ραδιοτηλεοπτικού χώρου
  • [02] Συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Στους 86.900 οι οφειλέτες που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των ασφαλιστικών τους οφειλών
  • [04] ΟΗΕ: Οι πολιτικές λιτότητας επιδεινώνουν τη θέση της γυναίκας στο εργασιακό περιβάλλον
  • [05] «Το Γαλλικό Θέατρο, a la Grecque» στο Ίδρυμα Κακογιάννη από 14 Μαΐου

  • [01] Ν. Βούτσης: Τομές για τη λειτουργία του ραδιοτηλεοπτικού χώρου

    Τον σφιχτό εναγκαλισμό κομμάτων και πολιτικών με μέσα μαζικής ενημέρωσης που οδήγησε την πολιτική να λειτουργεί ως «θεραπαινίδα των καναλιών», κατήγγειλε κατά τη συζήτηση για την ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, προαναγγέλλοντας τομές που θα βάλουν τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας στον χώρο των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

    Είναι πάρα πολλά τα ζητήματα για τα οποία θα πρέπει να γίνει μια τομή, είπε ο υπουργός Εσωτερικών και αναφέρθηκε στο ασυμβίβαστο των ιδιοκτητών. «Η Ελληνική Δημοκρατία μετά τη μεγάλη σύγκρουση που έγινε για τον βασικό μέτοχο, τι συμπέρασμα βγάζει; Τώρα σε συνθήκες κρίσης; Είναι θέμα ανοιχτό που δεν μπορεί μένει να κάτω από το τραπέζι», είπε ο κ. Βούτσης και υπογράμμισε ότι θέμα συζήτησης πρέπει να είναι και «το τραστ των μεγάλων ιδιοκτητών-καναλαρχών που έχουν συγκροτήσει την Digea».

    Είναι ένα κλασσικό ασυμβίβαστο -πρόκειται περί απίστευτου σκανδάλου, επέμεινε ο υπουργός Εσωτερικών, και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ο πάροχος των ψηφιακών συχνοτήτων να αποτελείται από τους πέντε παρόχους προγράμματος που παίρνουν εντολή, τη δικαιοδοσία και το φάσμα από τον εαυτό τους. «Σας το είπαμε μία, δύο, όλα τα προηγούμενα χρόνια και κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Είναι διαπλοκή πατεντάτη; Ή όχι;», είπε ο υπουργός. Ταυτόχρονα κατήγγειλε παρεμβάσεις της πολιτικής τάξης προκειμένου να ακυρώσει αποφάσεις του ΕΣΡ στο οποίο δεν παρεσχέθησαν μέσα και σειρά νομοθετικών διατάξεων για να μην πληρώνουν τα κανάλια αυτά που έπρεπε.

    [02] Συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

    Σχεδόν καθημερινές είναι οι συλλήψεις ατόμων για παράνομη διακίνηση μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα. Μόλις μέσα σε ένα 24ωρο συνελήφθησαν σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις τέσσερις διακινητές κατηγορούμενοι ότι μετέφεραν συνολικά δώδεκα μετανάστες.Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς πλημμελειοδικών.

    [03] Στους 86.900 οι οφειλέτες που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των ασφαλιστικών τους οφειλών

    Τους 86.900 έχουν φτάσει οι οφειλέτες που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των ασφαλιστικών τους οφειλών. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν ρυθμιστεί οφειλές ύψους 2.319.443.308,44 ευρώ και έχουν εισπραχθεί 52.588.086,91 ευρώ.

    Τα στοιχεία αφορούν το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), καθώς και τους οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΑΕΕ (από τις 2/4/2015), του ΟΓΑ (από τις 27/4/2015) και του ΕΤΑΑ (από τις 30/3/2015) που δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται και τα στοιχεία για τους οφειλέτες του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από 3/4/2015. Από τις 86.900 αποφάσεις ρύθμισης οι 13.690 αφορούν αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση που υποβλήθηκαν μέσω διαδικτύου με χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Ρύθμιση οφειλών».

    [04] ΟΗΕ: Οι πολιτικές λιτότητας επιδεινώνουν τη θέση της γυναίκας στο εργασιακό περιβάλλον

    Οι πολιτικές λιτότητας βλάπτουν σοβαρά τις προαγωγές και τη θέση των γυναικών στην εργασία τους, σύμφωνα με μια έκθεση της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για την ισότητα των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών "ΟΗΕ Γυναίκες" που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο Λονδίνο.

    Στην έκθεσή της, η "ΟΗΕ Γυναίκες" εκφράζει τη θλίψη της που "σε μια εποχή παγκόσμιου πλούτου χωρίς προηγούμενο", εκατομμύρια γυναίκες είναι αναγκασμένες να αποδέχονται θέσεις εργασίας με χαμηλή αμοιβή και "μέτριας ποιότητας" ενώ ταυτόχρονα τους αρνούνται "βασικές υπηρεσίες υγείας, αλλά και την πρόσβαση σε καθαρό νερό και σε αξιοπρεπή συστήματα υγιεινής".

    "Για να αναπτύξουμε δικαιότερες και πιο βιώσιμες οικονομίες, οι οποίες να λειτουργούν τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες, ένα μέλλον με μεγαλύτερη λιτότητα και δημοσιονομικές περικοπές δεν αρμόζει πλέον", υπογραμμίζεται στην έκθεση που παρουσιάστηκε μετά την 4η Παγκόσμια Διάσκεψη για τις Γυναίκες που φιλοξενήθηκε στο Πεκίνο και κατάρτισε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την προώθηση της ισότητας των φύλων.

    "Από τη Γουόλ Στριτ μέχρι τα χωράφια με τα ζαχαροκάλαμα, οι κανόνες διαμορφώνονται σε βάρος των γυναικών" υπογράμμισε η εκτελεστική διευθύντρια του ΟΗΕ Γυναίκες, η Πουμζίλε Μλάμπο-Νγκούκα. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, προσθέτει η έκθεση, έως και το 95% των θέσεων εργασίας όπου απασχολούνται γυναίκες δεν καλύπτονται από την εργατική νομοθεσία και οι εργαζόμενες δεν προστατεύονται από τις προνοιακές δομές.

    Σύμφωνα με την έκθεση ακόμη και στις περιπτώσεις όπου οι γυναίκες έχουν πετύχει στην εργασία τους, εξασφαλίζοντας μια καλοπληρωμένη και υψηλή θέση, συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα που δεν απασχολούν τους άνδρες συναδέλφους τους.

    [05] «Το Γαλλικό Θέατρο, a la Grecque» στο Ίδρυμα Κακογιάννη από 14 Μαΐου

    Με έργα απρόσμενα και αποκαλυπτικά -που μιλούν για «το κενό της αγάπης και τη φαντασίωση της φυγής, την κρίση, τη βία της οικογένειας, τον ομοφοβικό ρατσισμό, την αποικιοκρατία, την αιματηρή εξουσία, τις αξίες του θεάτρου-, καλούνται ν' αναμετρηθούν οι Έλληνες καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου, με τίτλο «Το Γαλλικό Θέατρο ala Grecque».

    Στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 14 έως τις 31 Μαΐου, έξι ταλαντούχοι Έλληνες σκηνοθέτες, προερχόμενοι από διαφορετικές διαδρομές -το θέατρο, τη μουσική, την περφόρμανς, την όπερα- θα προτείνουν στο κοινό τη δική τους ανάγνωση έργων της σύγχρονης γαλλικής δραματουργίας.

    Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ), συνεχίζουν τον θεσμό που αγκαλιάστηκε με θέρμη από το θεατρόφιλο κοινό και παρουσιάζουν έξι σύγχρονα γαλλικά θεατρικά έργα, που μεταφράστηκαν ειδικά στα ελληνικά, και παραδόθηκαν σε έξι Έλληνες σκηνοθέτες της νεότερης γενιάς, για την πρώτη παρουσίασή τους στη χώρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 April 2015 - 16:30:23 UTC