Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Αισιοδοξία για συμφωνία, αλλά η επιλογή του δημοψηφίσματος παραμένει ανοιχτή
  • [02] Κανονικά αύριο η πληρωμή συντάξεων του ΙΚΑ
  • [03] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης για το ν/σ με τις μεταρρυθμίσεις
  • [04] Συνεδριάζει η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης για το ν/σ με τις μεταρρυθμίσεις
  • [05] Εγκαινιάζεται την Τετάρτη η «Έκθεση των Αποφοίτων της ΑΣΚΤ 2011-2012»
  • [06] Αλλαγές στο νομοσχέδιο για την αθλητική βία

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Αισιοδοξία για συμφωνία, αλλά η επιλογή του δημοψηφίσματος παραμένει ανοιχτή

    Τη θέση του ότι αν μια συμφωνία με τους πιστωτές θα ξεφεύγει από το πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχει λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε η κυβέρνηση θα προσφύγει σε δημοψήφισμα, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην σημερινή κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της ΚΟ του κόμματος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σημείωσε το ασφυκτικό πλαίσιο εντός του οποίου γίνονται οι διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμη φάση, εξέφρασε ωστόσο την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία, η οποία όμως θα ολοκληρωθεί, αν αυτό καταστεί δυνατό, τον Ιούνιο στον επόμενο κύκλο διαπραγματεύσεων. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι από πλευράς Αριστερής Πλατφόρμας εκφράστηκαν επιφυλάξεις κατά πόσο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "έντιμος συμβιβασμός" μια συμφωνία που θα περιέχει σκληρά μέτρα και υπό αυτό το πρίσμα τονίστηκε ότι η επιλογή της ρήξης πρέπει να είναι στο τραπέζι.

    Τα μέλη της ΠΓ επισήμαναν την ανάγκη περαιτέρω συζήτησης πάνω σε κείμενα προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά τα μέλη της ΠΓ. Αναγκαστικά η συζήτηση διακόπηκε και θα συνεχιστεί μεθαύριο Πέμπτη, καθώς ο κ. Τσίπρας έπρεπε να αναχωρήσει για την Λευκωσία, όπου αύριο θα πάρει μέρος στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας -Κύπρου -Αιγύπτου.

    [02] Κανονικά αύριο η πληρωμή συντάξεων του ΙΚΑ

    Κανονικά θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, η πληρωμή των συντάξεων των δικαιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Εξαιρούνται οι συντάξεις του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, οι οποίες θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Απριλίου.

    [03] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης για το ν/σ με τις μεταρρυθμίσεις

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης», με θέμα την προπαρασκευή του σχεδίου νόμου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η «λίστα Βαρουφάκη», η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στη Βουλή.

    [04] Συνεδριάζει η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης για το ν/σ με τις μεταρρυθμίσεις

    Συνεδριάζει αυτήν την ώρα στη Βουλή, υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, η «πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης», με θέμα την προπαρασκευή του σχεδίου νόμου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η «λίστα Βαρουφάκη».

    Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ομάδα, που συνεστήθη την Κυριακή με απόφαση του πρωθυπουργού, συνεδρίασε για πρώτη φορά χθες στο υπουργείο Οικονομικών και η νέα σύσκεψη σε λιγότερο από 24 ώρες αποτυπώνει ανάγλυφα την επιτάχυνση των διαδικασιών για μια ενδιάμεση συμφωνία με τους εταίρους.

    Τα άρθρα του νομοσχεδίου, που θα τεθεί την Πέμπτη υπόψη του υπουργικού συμβουλίου, αφορούν σε δημοσιονομικά ζητήματα, στη φορολογική διοίκηση, στις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, στη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, στη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, σε διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κ.ά.

    [05] Εγκαινιάζεται την Τετάρτη η «Έκθεση των Αποφοίτων της ΑΣΚΤ 2011-2012»

    Έκθεση με τα έργα των αποφοίτων της Ακαδημαϊκής χρονιάς 2011-2012, εγκαινιάζει η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, αύριο Τετάρτη 29 Μαρτίου, στα κτίρια της (Πειραιώς 256).

    Και για πρώτη φορά, την καθιερωμένη ετήσια έκθεση αποφοίτων της ΑΣΚΤ, επιμελείται ανεξάρτητος, εξωτερικός επιμελητής. Η ΑΣΚΤ ανέθεσε φέτος το εγχείρημα, στον ιστορικό τέχνης Χριστόφορο Μαρίνο και συγκρότησε μέσω ανοιχτού καλέσματος της γραμματείας της Σχολής και του facebook, μια ομάδα δεκατριών φοιτητών και αποφοίτων του θεωρητικού της τμήματος, οι οποίοι προσφέρθηκαν να συνδράμουν στην υλοποίηση του πρότζεκτ, ως βοηθοί του επιμελητή.

    «Στην ΑΣΚΤ λειτουργούν τα μισά εργαστήρια, γιατί δεν έχουν γίνει προσλήψεις από το 2008. Όσο για την χρηματοδότηση της Σχολής, οι περικοπές είναι τραγικές, της τάξης του 75%. Από τα 5 εκατ. ευρώ το 2010, η χρηματοδότηση έχει κατρακυλήσει στις 750 χιλιάδες ευρώ, ποσό που καλύπτει μόνο τα ετήσια λειτουργικά έξοδα της Σχολής» δηλώνει ο πρύτανης της ΑΣΚΤ Πάνος Χαραλάμπους.

    [06] Αλλαγές στο νομοσχέδιο για την αθλητική βία

    Σειρά τροποποιήσεων στο νομοσχέδιο κατά της αθλητικής βίας, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Σταύρος Κοντονής, στο πλαίσιο της προσέγγισης και θέσεων που του είχαν υποβάλει γραπτώς η FIFA και η UEFA.

    Πιο συγκεκριμένα, για την επιβολή προστίμων για την πρόκληση επεισοδίων και για ρατσιστικές συμπεριφορές, (δικαίωμα που επιφυλάσσει το άρθρο 1 του νομοσχεδίου στον εκάστοτε υπουργό αρμόδιο για τον αθλητισμό), ο κος Κοντονής δήλωσε πως οι κυρώσεις αυτές θα γίνονται κατόπιν της έκφρασης γνώμης εκ μέρους της ΕΛΑΣ και της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ). Σε περίπτωση δε, που η υπουργική απόφαση θα αφορά τη διακοπή του πρωταθλήματος, ή τον αποκλεισμό μιας έδρας, η απόφαση θα λαμβάνεται ύστερα από διαβούλευση με την ΕΠΟ και την έκφραση γνώμης της ΔΕΑΒ - ενώ στις περιπτώσεις που υπάρχει το ενδεχόμενο αποκλεισμού ελληνικών ομάδων απ' τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η απόφαση θα λαμβάνεται κατόπιν διαβούλευσης με τις διεθνείς Ομοσπονδίες.

    Για το τελευταίο, ο κ. Κοντονής διευκρίνισε πως η FIFA και η UEFA ζητούσαν να έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να αποκλείσουν ομάδα από διεθνείς διοργανώσεις - κάτι που ο ίδιος δεν κάνει δεκτό, αλλά αποδέχεται μια πρότερη "διαβούλευση" μαζί τους.

    'Αλλη νομοθετική τροποποίηση, αφορά το άρθρο 7 του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει την υποχρέωση της ΕΠΟ να διαβιβάζει "αμελητί" στον αρμόδιο υπουργό, τις εκθέσεις που λαμβάνει από την UEFA και την FIFA σχετικά με αγώνες που είναι ύποπτοι χειραγώγησης. Επ' αυτού, η ΕΠΟ ζήτησε να ισχύσει το ίδιο και για πληροφορίες που έρχονται εις γνώση της γενικής γραμματείας Αθλητισμού, και να ενημερώνεται η ίδια γι' αυτές - κάτι που ο κος Κοντονής έκανε δεκτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 April 2015 - 18:30:24 UTC