Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν υπήρξε παρέμβαση Ντάισελμπλουμ»
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Στήριξη στην Ελλάδα
  • [03] Δολοφονία 67χρονης στα Καμίνια
  • [04] Μικρή ύφεση της πυρκαγιάς στη Σάμο
  • [05] Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Σάμο
  • [06] Παράταση για τη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών
  • [07] Νεπάλ: 28χρονος βγήκε ζωντανός από τα ερείπια 80 ώρες μετά τον σεισμό

  • [01] «Δεν υπήρξε παρέμβαση Ντάισελμπλουμ»

    Ο κ. Ντάισελμπλουμ ουδέποτε ανέφερε στον πρωθυπουργό το παραμικρό σχετικά με τον ρόλο του κ. Βαρουφάκη. Αυτό προκύπτει και από τη συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση. Αν είχε συμβεί αυτό άλλωστε, ο πρωθυπουργός θα ήταν υποχρεωμένος να του απαντήσει, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι και προσθέτουν ότι ο κ. Βαρουφάκης παραμένει στη θέση του ως υπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης και έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης.

    Οι ίδιοι κύκλοι, επισημαίνουν, επίσης ότι οι στοχευμένες επιθέσεις στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους και προθέσεις.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Στήριξη στην Ελλάδα

    Επαφές και παρεμβάσεις στο εξωτερικό με στόχο να στηρίξει την εθνική προσπάθεια και να πείσει τους εταίρους να συμβάλλουν ώστε να επέλθει συμφωνία με την Αθήνα, θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε το βράδυ σε κλειστή συνεδρίαση του ΕΛΚ στο Στρασβούργο σε ευρωβουλευτές όπου και επεσήμανε πως η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού υποστηρίζει με θέρμη τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από όλους να στηρίξουν την Ελλάδα, πέρα από κόμματα και κυβερνήσεις, όπως είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως η χώρα έχει κερδίσει επάξια το δικαίωμα για μια ευκαιρία.

    [03] Δολοφονία 67χρονης στα Καμίνια

    Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής, τα κίνητρα της δολοφονίας μιας 67χρονης που βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένη από αιχμηρό αντικείμενο σε πλυσταριό ισόγειου διαμερίσματος τριώροφης κατοικίας, στην οδό Θεσσαλονίκης 21 στα Καμίνια στον Πειραιά.

    Την άτυχη γυναίκα βρήκε ο αδερφός της μέσα σε μία λίμνη αίματος, καθώς έφερε τραύματα στο θώρακα, στο στέρνο και στον λαιμό.

    [04] Μικρή ύφεση της πυρκαγιάς στη Σάμο

    Καλύτερη είναι η κατάσταση αυτή την ώρα στον τόπο της πυρκαγιάς στο Ποτάμι Καρλοβάσου αφού έχουν κοπάσει οι άνεμοι και υπάρχει αισιοδοξία για τις επόμενες ώρες.

    Ωστόσο λόγω της νύχτας όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή για τον φόβο νέων αναζωπυρώσεων.

    Οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ύφεση των ανέμων και να σβήνουν τις εστίες που αναζωπυρώνονται.

    [05] Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Σάμο

    Συνεχείς αναζωπυρώσεις παρουσιάζει αυτή την ώρα η πυρκαγιά που καίει από τις 11 το πρωί στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στο Καρλόβασι της Σάμου.

    Στην περιοχή βρίσκονται από νωρίς 22 πυροσβέστες , 10 οχήματα της Π.Υ. Σάμου, 8 υδροφόρα οχήματα του Ο.Τ.Α , πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ που έφτασε το βράδυ με επικεφαλής τον περιφερειακό διευθυντή της υπηρεσίας του Β.Αιγαίου. Επίσης στο έργο της πυρόσβεσης παίρνουν μέρος περισσότερα από 15 εθελοντικά πυροσβεστικά από όλο το νησί.

    Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις καίγοντας δασική και καλλιεργήσιμη έκταση.

    [06] Παράταση για τη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών

    Κατατέθηκε από τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη τροπολογία με την οποία παρατείνεται έως και τις 2.6.2015 η προθεσμία για την υποβολή αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης -πλην ΝΑΤ-, που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες κατά τη 2.3.3015. Η αρχική προθεσμία έληγε με βάση το νόμο 4321/2015 στις 30.4.2015. Με την τροπολογία ειδικά για ληξιπρόθεσμες οφειλές υπέρ του πρώην ΟΠΑΔ η ανωτέρω προθεσμία παρατείνεται έως 30.6.2015.

    Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση τής εν λόγω τροπολογίας που κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, σκοπός είναι η ομαλή διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των οφειλετών που προσέρχονται στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης προς ρύθμιση των οφειλών τους, για τους οποίους λόγω της περιορισμένης χρονικής διάρκειας που είχε προβλεφθεί στο άρθρο 28 του Ν. 4321/2015 (η 30η/4ου/2015) υπάρχει κίνδυνος μη εξυπηρέτησης τους.

    [07] Νεπάλ: 28χρονος βγήκε ζωντανός από τα ερείπια 80 ώρες μετά τον σεισμό

    Ογδόντα ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 βαθμών στο Νεπάλ, μια διασωστική ομάδα αποτελούμενη από Νεπαλέζους και Γάλλους ανέσυρε σήμερα ζωντανό τον 28χρονο Ρίσι Κανάλ.

    Ο Κανάλ δεν είχε καμία πρόσβαση σε φαγητό ή νερό καθόλη τη διάρκεια του μαρτυρίου του που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου όταν συνέβη η ισχυρή σεισμική δόνηση που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους.

    «Φαίνεται ότι επέζησε καθαρά από τη δύναμη της θέλησης» δήλωσε ο γιατρός που τον εξέτασε.

    Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει προς το παρόν καταφέρει να αξιολογήσει το πλήρες εύρος των ζημιών που προκάλεσε η σεισμική δόνηση και οι ομάδες διάσωσης δεν έχουν μπορέσει να προσεγγίσουν πολλές ορεινές περιοχές.

    Στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις, χιλιάδες άνθρωποι κοιμούνται στα πεζοδρόμια, στους δρόμους και στα πάρκα, πολλοί κάτω από αυτοσχέδιες σκηνές.

    Στα νοσοκομεία επικρατεί συνωστισμός, ενώ το νερό, τα τρόφιμα και το ρεύμα αποτελούν δυσεύρετα αγαθά.

    Αποκλεισμένοι παραμένουν χιλιάδες άνθρωποι σε απομακρυσμένα χωριά και πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα όπου περιμένουν καρτερικά να φθάσει η βοήθεια, τέσσερις ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 April 2015 - 20:30:24 UTC