Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταθέτουν Σημίτης και Βενιζέλος στη δίκη Τσοχατζόπουλου
  • [02] Με πιστωτική κάρτα οι συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά
  • [03] Στο Brussels Group, το πολυνομοσχέδιο με βάση τη «λίστα Βαρουφάκη»
  • [04] Πρόεδρος Χιλής: Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η σύνταξη νέου Συντάγματος
  • [05] Κ. Βαρώτσος: Τα έργα είναι σαν τα άρρωστα παιδιά, που οι δήμοι θέλουν να τα φροντίζουμε εμείς

  • [01] Καταθέτουν Σημίτης και Βενιζέλος στη δίκη Τσοχατζόπουλου

    Πολιτικές παρουσίες αναμένονται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος, καθώς έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και στελέχη της κυβέρνησής του, μεταξύ των οποίων και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Το δικαστήριο κάλεσε, έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως Έδρας να καταθέσουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, ικανοποιώντας το αίτημα που ο βασικός κατηγορούμενος πρώην υπουργός 'Αμυνας διατυπώνει επί 3 χρόνια σε κάθε στάδιο της δικαστικής διαδικασίας που ακολούθησε της σύλληψής του, τον Απρίλιο του 2012, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε για τις συμβάσεις προμήθειας των υποβρυχίων και των TOR M1.

    Έτσι, σήμερα αναμένεται να βρεθούν στο βήμα του μάρτυρα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Α.Σαμαρά, Ευαγγ. Βενιζέλος, και οι πρώην υπουργοί Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου. Έχουν κληθεί, επίσης, ως μάρτυρες και οι αρχηγοί των τριών όπλων το επίμαχο χρονικό διάστημα Αθανάσιος Τζογάνης, Μανώλης Παραγιουδάκης και Γιώργος Ιωαννίδης.

    [02] Με πιστωτική κάρτα οι συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά

    Με πιστωτική κάρτα θα γίνονται οι συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά της χώρας με πληθυσμό πάνω από 3.000 κατοίκους. Η διάταξη αυτή περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο που καταρτίζεται στη βάση της «λίστας Βαρουφάκη» και στοχεύει στην αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ.

    Εξάλλου, σήμερα εκτός από το Brussels Group θα συνεδριάσει εκ νέου η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης.

    [03] Στο Brussels Group, το πολυνομοσχέδιο με βάση τη «λίστα Βαρουφάκη»

    Το πολυνομοσχέδιο που καταρτίζει η κυβέρνηση με βάση τη «λίστα Βαρουφάκη», στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς, θα τεθεί υπόψη του Brussels Group, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα. Αυτό ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνεδρίαση της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης», χθες στη Βουλή, προσθέτοντας ότι στο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνονται μόνον τα 18+8 σημεία της «λίστας Βαρουφάκη».

    Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, στο νομοσχέδιο δεν θα περιληφθούν οι ρυθμίσεις για την προστασία της α΄ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και τα «κόκκινα» δάνεια. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι όποιες συζητήσεις για το ασφαλιστικό και εργασιακό καθεστώς θα γίνουν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του Ιουνίου και μάλλον πριν από το τέλος του συγκεκριμένου μήνα. Εξάλλου, ο ίδιος διέψευσε εκ νέου τη φημολογία για δήθεν επιβολή έκτακτης εισφοράς.

    Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί και στο Euro Working Group, το οποίο αναμένεται να συγκληθεί μετά το Brussels Group.

    [04] Πρόεδρος Χιλής: Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η σύνταξη νέου Συντάγματος

    Η Πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η σύνταξη ενός νέου Συντάγματος το οποίο θα αντικαταστήσει εκείνο που τέθηκε σε εφαρμογή κατά την περίοδο της δικτατορίας του στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990). «Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουμε μία συνταγματική μεταρρύθμιση (...) η οποία θα πρέπει να καταλήξει σε έναν νέο θεμελιώδη Χάρτη πλήρως δημοκρατικό και υπέρ των πολιτών» δήλωσε η Μπατσελέτ στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

    Η αλλαγή του Συντάγματος περιλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της σοσιαλίστριας Μισέλ Μπατσελέτ η οποία επανεξελέγη τον Δεκέμβριο του 2013 έπειτα μία πρώτη θητεία μεταξύ των ετών 2006 και 2010.

    [05] Κ. Βαρώτσος: Τα έργα είναι σαν τα άρρωστα παιδιά, που οι δήμοι θέλουν να τα φροντίζουμε εμείς

    Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας γλύπτης, Κώστας Βαρώτσος, με αφορμή τη διαμάχη του με τον δήμο του Τορίνο, που κατά τον ιταλικό Τύπο, έχει ξεσπάσει πρόσφατα σχετικά με τη συντήρηση ενός δημόσιου έργου του στην Πιάτσα Μπενέφικα στο Τορίνο, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Γιώργη-Βύρωνα Δάβο για την τύχη των έργων τέχνης στην πόλη.

    Δημιουργός εμβληματικών έργων, τόσο στην Αθήνα- με τον διάσημο πλέον «Δρομέα» του- την καλλιτεχνική ανάπλαση πλατείας στον Ρέντη κι άλλες δημόσιες παρεμβάσεις στην Ελλάδα, όσο και σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, ο Κώστας Βαρώτσος είναι ένας από τους πλέον αρμόδιους στο φλέγον θέμα της πορείας και των προβλημάτων που μοιραία αντιμετωπίζει μία δημιουργία που προορίζεται για δημόσια θέα κι αισθητική απόλαυση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 April 2015 - 6:30:31 UTC