Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Στόχος, η επιτάχυνση των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς»
  • [02] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
  • [03] Κατά προτεραιότητα θα διερευνηθούν η Siemens και η Λίστα Λαγκάρντ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
  • [04] Στο opengov η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ΔΣ της ΕΡΤ
  • [05] ΔΝΤ: Η επόμενη πληρωμή της Αθήνας προς το ταμείο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου
  • [06] Στ. Κοντονής: Ο κίνδυνος ποδοσφαιρικού grexit έχει ελαχιστοποιηθεί, αλλά δεν έχει εκμηδενιστεί

  • [01] «Στόχος, η επιτάχυνση των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς»

    Στην επιτάχυνση των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς αποσκοπεί η ελληνική πλευρά, η οποία θεωρεί ότι είναι εφικτή η σύγκληση έκτακτης συνόδου του Eurogroup τη Δευτέρα 4 Μαΐου η οποία θα καταγράψει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.

    Αυτό ανέφεραν από τις Βρυξέλλες καλά πληροφορημένες ελληνικές διπλωματικές πηγές εξηγώντας πως ο βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη συμφωνίας μέσα στις επόμενες δύο ημέρες για τα «ώριμα θέματα», δηλαδή αυτά στα οποία οι διαπραγματεύσεις έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

    Η πρόταση της ελληνικής πλευράς προσβλέπει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο να δοθεί σε πρώτη φάση ένα πολιτικό μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που θα της επιτρέψει να άρει τους περιορισμούς που είχε θέσει σε σχέση με τη χρηματοδότηση του ελληνικού πιστωτικού τομέα. Σε δεύτερη φάση, σημείωναν οι ίδιες πηγές, θα τεθούν στο τραπέζι και τα υπόλοιπα «ακανθώδη» ζητήματα με στόχο πλέον τη συνολική συμφωνία, την οποία το Eurogroup έχει θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση των κονδυλίων που η Ελλάδα έχει λαμβάνειν από τη δανειακή σύμβαση.

    Οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο Brussels Group ξεκίνησαν σήμερα το πρωί και σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό θα ολοκληρωθούν το Σάββατο το βράδυ.

    [02] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

    Συνεδριάζει αυτή την ώρα το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, υπό το φως της χθεσινής συνεδρίασης του EuroWorking Group και οι προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας τα επόμενα εικοσιτετράωρα, τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, η εσωτερική πολιτική κατάσταση και θέματα σχετικά με τη βελτίωση της εικόνας της κυβέρνησης.

    [03] Κατά προτεραιότητα θα διερευνηθούν η Siemens και η Λίστα Λαγκάρντ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

    Τις δικογραφίες για τις υποθέσεις της Siemens και της Λίστας Λαγκάρντ θα ανασύρει η Βουλή ώστε να εξεταστούν κατά προτεραιότητα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως ομοφώνως αποφασίστηκε μετά από την σχετική εισήγηση της προέδρου της Βουλής και προέδρου της Επιτροπής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση της νέας Συνόδου.

    Η κα Κωνσταντοπούλου μάλιστα, επικαλέστηκε Έκθεση της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας κατά την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο, που καταγράφει 12 δις ετήσιες απώλειες από τη διαφθορά. Η ίδια έκθεση αποφαίνεται ότι αν είχε παταχθεί η διαφθορά στην Ελλάδα η χώρα δεν θα είχε χρεοκοπήσει.

    Καθίσταται πρόδηλη η υποχρέωση της Βουλής να ερευνήσει πρωτίστως τις δύο αυτές υποθέσεις, «δύο ζωντανά σκάνδαλα που κηλιδώνουν τον δημόσιο βίο της χώρας», ανέφερε η κα Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας πως για την μεν Siemens το μεγαλύτερο μέρους του υλικού δεν αξιοποιήθηκε δικαστικά, για την δε Λίστα Λαγκάρντ η συντριπτική πλειοψηφία των στοιχείων από την προκαταρκτική εξέταση, «θάφτηκε».

    [04] Στο opengov η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ΔΣ της ΕΡΤ

    Ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων του προέδρου του ΔΣ, του διευθύνοντος συμβούλου και των τριών λοιπών μελών του Δ. της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ) ΑΕ, απευθύνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, κατόπιν της ψήφισης του σχετικού νόμου.

    Η πρόσκληση ενδιαφέροντος έχει αναρτηθεί στη Δι@ύγεια και τον ιστότοπο www.opengov.gr. Εκεί αναφέρονται αναλυτικά τα προσόντα επιλογής, τα κριτήρια αξιολόγησης, τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα.

    Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικώς, μέσω της σχετικής πλατφόρμας στον διαδικτυακό τόπο www.opengov.gr μέχρι τη Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015, 12:00 μ.μ.

    [05] ΔΝΤ: Η επόμενη πληρωμή της Αθήνας προς το ταμείο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου

    Η επόμενη πληρωμή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, συνολικά περίπου 200 εκατ. ευρώ σε τόκους, δεν θα γίνει την 1η Μαΐου, αλλά στις 6 Μαΐου, λόγω της γιορτής της Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως το ΔΝΤ δεν έχει «λεπτομερή» εκτίμηση της κατάστασης ρευστότητας της Ελλάδας και ελπίζει να λάβει περισσότερες πληροφορίες κατά την πορεία των συνομιλιών ανάμεσα στην Αθήνα και το ΔΝΤ και τους ευρωπαίους πιστωτές, που διεξάγονται στις Βρυξέλλες.

    Όταν ερωτήθηκε σχετικά με τον κίνδυνο να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως το ΔΝΤ δεν πιστεύει πως θα συμβεί κάτι τέτοιο, αν και πάντα εξετάζει διάφορα σενάρια.

    [06] Στ. Κοντονής: Ο κίνδυνος ποδοσφαιρικού grexit έχει ελαχιστοποιηθεί, αλλά δεν έχει εκμηδενιστεί

    «Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από τον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χώρο, έχει ελαχιστοποιηθεί, αλλά δεν έχει εκμηδενιστεί. Την ευθύνη από δω και πέρα θα έχει η ΕΠΟ και κατ' επέκταση οι διεθνείς ομοσπονδίες» ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός Σταύρος Κοντονής σε σημερινή του παρέμβαση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε και υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο κατά της αθλητικής βίας.

    Ο κος Κοντονής άφησε βαρύτατους υπαινιγμούς κατά της ΕΠΟ για παραπληροφόρηση των διεθνών ομοσπονδιών ποδοσφαίρου σε σχέση με τον ορισμό των τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου. Παράλληλα δήλωσε πως «έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας μεταξύ των υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης, για να συγκροτήσουμε μία επιτροπή ελέγχου, που θα ξετινάζει όλα τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων και θα λειτουργεί και υποβοηθητικά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού».

    Το νομοσχέδιο για την αθλητική βία, συνάντησε ευρεία συναίνεση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ύστερα από τις νομοτεχνικές αλλαγές που επέφερε ο υφυπουργός.

    Η κυβέρνηση περιμένει τις απαντήσεις της FIFA και της UEFA, ελπίζοντας πως ειδικά με την εισαγωγή τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, μπορεί να αποκατασταθεί ένα μέρος του κύρους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που έχει βληθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 April 2015 - 16:30:23 UTC