Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βελτίωση στις διαπραγματεύσεις εντοπίζουν εξειδικευμένα στα ευρωπαϊκά θέματα έντυπα και ιστοσελίδες
  • [02] Μάχη στήθος με στήθος Συντηρητικών και Εργατικών μια εδομάδα πριν τις εκλογές
  • [03] Περισσότεροι από 1000 Ευρωπαίοι αγνοούνται στο Νεπάλ, έξι ημέρες μετά το σεισμό
  • [04] «Συναισθηματικές εξισώσεις»: Ένα βιβλίο οδηγός ψυχολογίας με μαθηματικά

  • [01] Βελτίωση στις διαπραγματεύσεις εντοπίζουν εξειδικευμένα στα ευρωπαϊκά θέματα έντυπα και ιστοσελίδες

    Βελτιωμένο είναι το κλίμα στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμικούς εκπροσώπους στις Βρυξέλλες όπως εκτιμούν εξειδικευμένα στα ευρωπαϊκά θέματα έντυπα και ιστοσελίδες.

    Ειδικότερα το κύριο άρθρο στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics με τίτλο «Ελλάδα: Η ατμόσφαιρα βελτιώνεται» και υπότιτλο «Η Επιτροπή απελευθερώνει 183 εκατ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία», σχολιάζεται ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι οι δανειστές της χώρας εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι.

    Αντίστοιχου περιεχομένου άρθρο δημοσιεύεται και στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe με τίτλο «Ελλάδα: Η Επιτροπή χαιρετίζει το νέο εποικοδομητικό πνεύμα στις συζητήσεις».

    Άρθρο γνώμης εξάλλου στη διαδικτυακή πύλη Politico, με τίτλο «Οι Έλληνες επεξεργάζονται μεταρρυθμίσεις υπό την πίεση της ευρωζώνης» και υπότιτλο «Η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων, αλλά τα βήματα αυτά ενδέχεται να μην είναι αρκετά για να απελευθερώσουν κρίσιμα κεφάλαια από το πακέτο διάσωσης», αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων με στόχο την αποδέσμευση πόρων, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο τα μέτρα αυτά θα γίνουν αποδεκτά τόσο από τους "ολοένα και πιο εκνευρισμένους πιστωτές της χώρας, όσο από το ελληνικό εκλογικό σώμα".

    Δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη EUObserver με τίτλο «Η νέα ελληνική ομάδα στις Βρυξέλλες για τις συνομιλίες διάσωσης», αναφέρεται εξάλλου στο νέο κύκλο συνομιλιών που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες την Πέμπτη στο πλαίσιο της Ομάδας των Βρυξελλών (Brussels Group). Οι συνομιλίες θα διαρκέσουν, όπως αναφέρεται, μέχρι την Κυριακή (3 Μαΐου) και εφόσον ευοδωθούν, θα ανοίξει ο δρόμος για συνεδρίαση του Euro Working Group, ενόψει της επόμενης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 11 Μαΐου.

    [02] Μάχη στήθος με στήθος Συντηρητικών και Εργατικών μια εδομάδα πριν τις εκλογές

    Το ίδιο ποσοστό καταλαμβάνουν στις προτιμήσεις των Βρετανών ψηφοφόρων το Συντηρητικό Κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Populus, μία εβδομάδα ακριβώς πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου.

    Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το ποσοστό των Τόρις παραμένει σταθερά στο 33% αλλά οι Εργατικοί έχουν χάσει τρεις μονάδες και από το 36% έπεσαν και αυτοί στο 33%.

    Το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας έχει ανέβει στο 15%, μία μονάδα ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, οι εταίροι του Κάμερον στον κυβερνητικό συνασπισμό, συγκεντρώνουν ποσοστό 9%.

    [03] Περισσότεροι από 1000 Ευρωπαίοι αγνοούνται στο Νεπάλ, έξι ημέρες μετά το σεισμό

    Τουλάχιστον 1.000 Ευρωπαίοι αγνοούνται ακόμη στο Νεπάλ ενώ έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 12 ανθρώπων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδόν μία εβδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα

    «Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται ή πού θα μπορούσαν να βρίσκονται», είπε η επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Κατμαντού.Οι αγνοούμενοι είναι κυρίως τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονταν τις περιοχές Λανγκτάνγκ και Λούκλα.

    Η Λανγκτάνγκ είναι μια περιοχή βορείως του Κατμαντού που προσφέρεται για πεζοπορία και χτυπήθηκε από μια τεράστια χιονοστιβάδα και κατολισθήσεις λάσπης.Η Λούκλα είναι η αφετηρία για τους ορειβάτες που επιχειρούν να φτάσουν στον καταυλισμό βάσης του Έβερεστ, μετά από 9ημερη πεζοπορία.

    Οι νεκροί από τον πολύ ισχυρό σεισμό που έπληξε το Νεπάλ ξεπερνούν τις 6.000, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

    [04] «Συναισθηματικές εξισώσεις»: Ένα βιβλίο οδηγός ψυχολογίας με μαθηματικά

    Επινοώντας απλές εξισώσεις του τύπου «Απογοήτευση=Προσδοκίες -Πραγματικότητα»? «Εργασιομανία= Από τι προσπαθείς να ξεφύγεις διαιρούμενο διά του Γιατί να ζεις»? «Χαρά = Αγάπη - Φόβος» και άλλες, ο βραβευμένος διευθύνων σύμβουλος μεγάλης εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων στην Καλιφόρνια, Τσιπ Κόνλει, διδάσκει αυτοβελτίωση στο βιβλίο του «Συναισθηματικές εξισώσεις», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κέδρος.

    Πρόκειται για 353 σελίδες προκειμένου να διαχειρισθεί κανείς τον εαυτό του και τους άλλους με τρόπο ορθολογικό, αντιμετωπίζοντας τις μεταβλητές της πραγματικότητας.

    Ο συγγραφέας, κάτοχος διδακτορικού στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Σέιμπρουκ, ο οποίος ανακηρύχτηκε από την εφημερίδα San Francisco Business Times ως ο Πλέον Καινοτόμος Διευθύνων Σύμβουλος και η εταιρεία του- των 3.000 εργαζομένων -ως ο Καλύτερος Χώρος Εργασίας της Πολιτείας, πρωτοτύπησε συνδυάζοντας τη σχηματοποίηση των μαθηματικών εννοιών με την ψυχολογία και την επιχειρηματικότητα.

    Γραμμένο αφηγηματικά, το βιβλίο αρχίζει με το περιστατικό που απείλησε τη ζωή του. Στις 19 Αυγούστου του 2008, ενώ είχε μόλις τελειώσει επί σκηνής ένα σεμινάριο, έπεσε αναίσθητος από καρδιακή ανεπάρκεια. Οι συνεργάτες του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου σώθηκε όχι μόνο από τους γιατρούς, αλλά και διαλογιζόμενος με τον εαυτό του. Ο οποίος εαυτός του είχε καταβληθεί χτυπημένος από ένα συναισθηματικό τσουνάμι, καθώς η εταιρεία του κατέρρεε λόγω της κρίσης, ένα μέλος της οικογένειάς του είχε καταδικασθεί από λάθος για κάποιο έγκλημα, μια μακροχρόνια προσωπική σχέση είχε τελειώσει οδυνηρά και πέντε συνεργάτες του είχαν αυτοκτονήσει?


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 May 2015 - 14:30:23 UTC