Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων ο Νίκος Βούτσης
  • [02] Ν. Βαλαβάνη: Μέχρι τέλος Ιουνίου οι νέες τιμές των αντικειμενικών αξιών ακινήτων
  • [03] Φονικές πλημμύρες στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας
  • [04] «Είναι κορίτσι!» Γεννήθηκε η Πριγκίπισσα του Κέμπριτζ, δεύτερο παιδί του Ουίλιαμ και της Κάθριν

  • [01] Αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων ο Νίκος Βούτσης

    Κατηγορηματικά αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων ο Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στη Real News ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο «το οποίο να εμπεριέχει μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, βασικών υποχρεώσεων του κράτους για τα ασφαλιστικά ταμεία και έγκριση άδικων επενδυτικών σχεδίων για ιδιωτικοποιήσεις».

    Διευκρινίζει πάντως πως «μπορεί να έρθουν μέτρα που θα προκαλέσουν μια σχετική δυσαρέσκεια και που θα αφορούν τη μετάθεση προεκλογικών υποσχέσεων για αργότερα».

    Ο κ. Βούτσης χαρακτηρίζει τον ΕΝΦΙΑ ως «μεγάλο αγκάθι» και εκφράζει την γνώμη πως «δεν θα πρέπει να δρομολογηθεί η διατήρησή του σε καμία περίπτωση».

    Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζει συμπεριφορές όπως του κ. Ντάισελμπλουμ ως «απολύτως προκλητικές στα όρια της συνείδησης της προσπάθειας για να μην υπάρξει συμφωνία», ενώ εκφράζει την εκτίμηση πως η κυβέρνηση δεν θα φτάσει στο σημείο να προσφύγει σε δημοψήφισμα.

    [02] Ν. Βαλαβάνη: Μέχρι τέλος Ιουνίου οι νέες τιμές των αντικειμενικών αξιών ακινήτων

    Μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να καθοριστούν οι νέες τιμές προσδιορισμού της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ, Μαρία Αντωνίου, με την οποία υπενθύμιζε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του έκρινε ότι υφίσταται παράνομη παράλειψη της φορολογικής διοίκησης να προβεί στην επιβαλλόμενη έκδοση απόφασης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της χώρας.

    Όπως ενημερώνει τη βουλευτή η αναπληρώτρια υπουργός, «η Διοίκηση σε συμμόρφωση με την αριθμ. 4003/2014 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι σε διαδικασία μελέτης και συντονισμού των κατάλληλων ενεργειών, ώστε μέσα στην ταχθείσα προθεσμία και συγκεκριμένα έως τέλος Ιουνίου 2015, να καθοριστούν, όπου αυτό απαιτείται, νέες τιμές προσδιορισμού της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων για όλη τη χώρα, οι οποίες θα αποδίδουν πιστότερα τη σημερινή πραγματική εικόνα της αγοράς ακινήτων».

    [03] Φονικές πλημμύρες στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας

    Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν παρασύρθηκαν από τις ξαφνικές πλημμύρες, έπειτα από καταιγίδα που σάρωσε τη βορειοανατολική Αυστραλία

    Περισσότεροι από 30 άνθρωποι διασώθηκαν ενώ είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους.

    Αν και το μεγαλύτερο μέρος της καταιγίδας που έπληξε τη νοτιο-ανατολική πλευρά του Κουίνσλαντ πέρασε, χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

    Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έπεσαν χθες 360 χιλιοστά βροχής σε τρεις ώρες. Το χαμηλό βαρομετρικό κατευθύνεται πλέον βορειότερα, προς την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, την οποία είχε σαρώσει άλλη καταστροφική καταιγίδα τον περασμένο μήνα. Ωστόσο σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, αναμένονται ισχυροί άνεμοι, έντονες βροχοπτώσεις και πολλά μποφόρ στη θάλασσα.

    [04] «Είναι κορίτσι!» Γεννήθηκε η Πριγκίπισσα του Κέμπριτζ, δεύτερο παιδί του Ουίλιαμ και της Κάθριν

    Κορίτσι είναι το δεύτερο παιδί του πριγκιπικού ζευγαριού Ουίλιαμ- Κάθριν. Το βρέφος γεννήθηκε στις 10:34 πμ ώρα Ελλάδας, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, παρών στον τοκετό ήταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και το βρέφος ζυγίζει 3,7 κιλά.Μητέρα και κόρη είναι καλά στην υγεία τους, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Η νεογέννητη θα είναι τέταρτη στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, μετά τον αδελφό της Τζορτζ, τον πατέρα της Ουίλιαμ και τον παππού της Κάρολο-- η υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ κορίτσι.

    Τη γέννησή της ανήγγειλε ένας ντελάλης. Με βάση την παράδοση, η επίσημη ανακοίνωση έγινε με σημείωμα που αναρτήθηκε στο προαύλιο του Μπάκιγχαμ. Έξω από το μαιευτήριο ήταν συγκεντρωμένο πλήθος που ξέσπασε σε πανηγυρισμούς όταν ανακοινώθηκε η είδηση.

    Η μικρή θα είναι η πρώτη που θα λάβει τον τίτλο της πριγκίπισσας για 25 χρόνια, ενώ τόσο ψηλά στη σειρά διαδοχής δεν έχει γενηθεί κορίτσι τα τελευταία σχεδόν 65 χρόνια, από τότε που γεννήθηκε η πριγκίπισσα Άννα.

    Πριγκίπισσα του Κέμπριτζ έχει να γεννηθεί εδώ και 182 χρόνια--η τελευταία ήταν η εγγονή του Γεωργίου του Γ', η πριγκίπισσα Μαρία Αδελαΐδα του Κέμπριτζ, που γεννήθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας, το 1833.

    Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποιό θα είναι το όνομα της νεογέννητης--του πέμπτου εγγονιού της βασίλισσας Ελισάβετ--αλλά σύμφωνα με το γραφείο στοιχημάτων Ladbrokes, τα πιθανότερα είναι Άλις ή Σαρλότ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 May 2015 - 14:30:22 UTC