Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την πορεία των διαπραγματεύσεων προτείνει το Ποτάμι
  • [02] Οι «ενθαρρυντικές» διαπραγματεύσεις συνεχίζονται αύριο στο Brussels Group
  • [03] Μνημόσυνο στο Σελλί Ρεθύμνου στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη
  • [04] Απαξιώνεται η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, από την ίδια την αγορά, εκτιμά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.
  • [05] Μήνυμα του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσου για την Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου
  • [06] Στις 11 Μαΐου η πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη- Ακιντζί
  • [07] Οξύνεται η κόντρα της Μαρί Λεπέν με τον πατέρα της και ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου

  • [01] Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την πορεία των διαπραγματεύσεων προτείνει το Ποτάμι

    Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να συζητηθεί ανοιχτά η πορεία των διαπραγματεύσεων και η διασφάλιση της θέσης της Ελλάδας στην ευρωζώνη, προτείνει το Ποτάμι.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Το σκωτσέζικο ντουζ που ζουν οι πολίτες με την κυβέρνηση τη μια μέρα να δηλώνει αισιόδοξη για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και την επόμενη να διαδίδει ότι υπάρχει αδιέξοδο, πρέπει να τελειώνει» αναφέρει το Ποτάμι υπογραμμίζοντας πως «τα μηνύματα αυτά αντανακλούν τις αντιφάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Άλλοι καλούν για συμφωνία όπως ο κ. Παπαδημούλης και η κυρία Κατσέλη, άλλοι επιμένουν σε ρήξη όπως ο κ. Λαφαζάνης και η ?αριστερή πλατφόρμα? ενώ άλλοι όπως ο κ. Μανιός μιλούν ανοιχτά και ανέμελα ακόμη και για πιστωτικό γεγονός δίχως να αναλογίζονται τις καταστροφικές συνέπειες. Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην πρόσκρουση στο παγόβουνο. Η ασυντόνιστη ορχήστρα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ παίζει αμέριμνη για το εσωκομματικό ακροατήριο, δε δικαιούται όμως να παρασύρει τη χώρα στο βυθό» αναφέρει στη ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

    [02] Οι «ενθαρρυντικές» διαπραγματεύσεις συνεχίζονται αύριο στο Brussels Group

    Η πορεία των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group, εξετάζεται στη σύσκεψη της Ομάδα ςΠολιτικής Διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και την συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Από αύριο θα συνεχιστούν οι «ενθαρρυντικές» διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία σε ότι αφορά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων τις οποίες θα εφαρμόσει η Αθήνα, όπως σημείωσαν δύο πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    «Οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group αναμένεται να συνεχιστούν αύριο και «πιθανόν (θα διαρκέσουν) έως την Τετάρτη», επισήμαναν οι πηγές της ΕΕ.«Είναι ένα καλό σημάδι», οι συζητήσεις «είναι εποικοδομητικές, θα τολμούσα ακόμα και να πω (ότι είναι) ενθαρρυντικές» τόνισε μία από τις πηγές.«Επί ορισμένων ζητημάτων βλέπουμε μία σύγκλιση απόψεων, σε άλλα θέματα χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος» προσέθεσε η ίδια πηγή.

    «Οι συζητήσεις που διεξάγονται με την ανανεωμένη ελληνική ομάδα έχουν ξεκάθαρα βελτιώσει τη διαδικασία, με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα συνομιλιών, περισσότερους εμπειρογνώμονες και λεπτομέρειες» είπε η πηγή.Και η δεύτερη πηγή της ΕΕ επισήμανε ότι έχει επιτευχθεί «μία σύγκλιση επί ορισμένων θεμάτων».

    Όμως «χρειάζεται επιπλέον δουλειά σε άλλα θέματα» προσέθεσε η ίδια πηγή.

    [03] Μνημόσυνο στο Σελλί Ρεθύμνου στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη

    Συνεχίζεται ο θρήνος στο χωριό του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Ρέθυμνο η υπόθεση του οποίου απασχόλησε την κοινή γνώμη ξεπερνώντας ακόμη και τα σύνορα της Ελλάδας. Το πρωί στο Σελλί Ρεθύμνου τελέστηκε το μνημόσυνο για τη μνήμη του Βαγγέλη με την παρουσία για ακόμη μία φορά πλήθους κόσμου τόσο από το νομό όσο και από ολόκληρη την Κρήτη.

    Στο μνημόσυνο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Την ίδια ώρα που η υπόθεση δεν έχει ξεχαστεί και συνεχίζει να προβληματίζει οι τραγικοί γονείς και συγγενείς επισημαίνουν πως μέσα από τον πόνο αναδύεται και η ελπίδα ότι η υπόθεση μπούλινγκ του παιδιού τους, έχει εγείρει ανησυχίες σε γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα, με αποτέλεσμα πλέον το φαινόμενο αυτό να μην προκαλεί τόσο φόβο και τα θύματα πια να μιλούν και να αναφέρουν το τι τους συμβαίνει.

    [04] Απαξιώνεται η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, από την ίδια την αγορά, εκτιμά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Την ελπίδα του εμπορικού κόσμου ότι «σύντομα θα μπει ένα τέλος στις ... αχρείαστες Κυριακές και στα αποτυχημένα πειράματα που έχει υποστεί η ελληνική αγορά από τις κατά παραγγελία εργαλειοθήκες» εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης σχολιάζοντας, την έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου 2015.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι οι δύο ενδιάμεσες περίοδοι εκπτώσεων, αντί για 10ήμερα προσφορών, υιοθετήθηκαν για να προστεθούν άλλες δύο Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων, αφού αφενός γίνονται σε λάθος εποχή λόγω νέων παραλαβών εμπορευμάτων και αφετέρου γιατί απαξιώνουν τις παραδοσιακές τακτικές εκπτώσεις σε κάθε τέλος εποχής.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Ως εκ τούτου, αναφορικά με τη Κυριακή 3 Μαΐου, δεν αξίζει τον κόπο ούτε να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα, ούτε βέβαια να διαμαρτυρηθούμε για ένα μέτρο που απαξιώθηκε από μόνο του» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

    [05] Μήνυμα του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσου για την Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου

    Η διασφάλιση της ελευθεροτυπίας και η κατοχύρωση του δικαιώματος των πολιτών στην έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση συνιστούν θεμελιώδεις συνταγματικές υποχρεώσεις της Πολιτείας. Όλες οι σχετικές εκθέσεις διεθνών οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ τονίζουν την ύπαρξη προβλημάτων χειραγώγησης του Τύπου και των δημοσιογράφων από ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, πολιτικούς παράγοντες και εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα, αναφέρει στο μήνυμά του ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσος για το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελευθερίας του Τύπου.

    «Χιλιάδες δημοσιογράφοι στην Ελλάδα σήμερα συνεχίζουν να ακροβατούν επικίνδυνα μεταξύ ανεργίας και υποαπασχόλησης. Η Ελλάδα εξακολουθεί να αποπνέει έναν αρνητισμό και να αδυνατεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στην οπτικοακουστική βιομηχανία με αποτέλεσμα να εντοπίζονται σοβαρές ελλείψεις στην εκπαίδευση των Ελλήνων πολιτών και της νέας γενιάς στη γλώσσα της οπτικοακουστικής επικοινωνίας.

    Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελευθερίας του Τύπου συμπίπτει και με την προώθηση των αποφασιστικών μεταρρυθμίσεων στο τοπίο των ΜΜΕ (επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αδειοδότηση ραδιοτηλεοπτικών μέσων, σύσταση οργανισμού για την ψηφιοποίηση του οπτικοακουστικού αποθέματος, αναδιοργάνωση Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ΑΠΕ-ΜΠΕ κλπ.).

    Είμαι βέβαιος ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα παράγουν ένα νέο αφήγημα για την Ελλάδα και το τι έχει να προσφέρει στην παγκόσμια κοινότητα και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι οι πολίτες της χώρας, στο κέντρο και στην περιφέρεια, θα έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στο αγαθό της έγκυρης ενημέρωσης και ποιοτικής ψυχαγωγίας», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Κρέτσος.

    [06] Στις 11 Μαΐου η πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη- Ακιντζί

    Τη Δευτέρα, 11 Μαΐου, θα γίνει η πρώτη συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην διάρκεια δείπνου, το οποίο θα παραθέσει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ Έσπεν Μπαρθ 'Αιντε.

    Το δείπνο θα γίνει στο Λήδρα Πάλας και ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. 'Αιντε στην Κύπρο από τις 4 ως τις 12 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους δύο ηγέτες και άλλους εμπλεκόμενους, με στόχο να οριστικοποιηθούν οι διευθετήσεις για την επανέναρξη περιεκτικών συνομιλιών.

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει ετοιμότητα για λύση, την οποία -δηλώνει - απέδειξε πολλές φορές και ιδιαίτερα σε κρίσιμες ώρες.

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε επίσης επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Κύπρο, εντός των προσεχών ημερών.

    [07] Οξύνεται η κόντρα της Μαρί Λεπέν με τον πατέρα της και ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου

    Η Μαρίν Λεπέν ότι δεν επιθυμεί πλέον να μιλάει ο πατέρας της για λογαριασμό του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, το οποίο ίδρυσε εκείνος αλλά του οποίου ηγείται η ίδια.

    Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν αντιμετωπίζει αύριο πειθαρχική διαδικασία με αφορμή δηλώσεις του με τις οποίες χαρακτήρισε τους ναζιστικούς θαλάμους αερίων "λεπτομέρεια" του πολέμου, αλλά κι επειδή υπερασπίστηκε τον στρατάρχη Φιλίπ Πετέν, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τη ναζιστική Γερμανία κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Ερωτηθείσα ποιά θα έπρεπε να είναι η τιμωρία για τον 86χρονο Λεπέν, η κόρη του Μαρίν δήλωσε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι εναπόκειται στο εκτελεστικό γραφείο του κόμματος να αποφασίσει.

    Κατηγόρησε ακόμη τον πατέρα της για κακία προς την ίδια και το κόμμα.

    «Εχω την αίσθηση ότι δεν αντέχει το γεγονός ότι το Εθνικό Μέτωπο εξακολουθεί να υφίσταται χωρίς τον ίδιο επικεφαλής. Με θλίβει αυτό το γεγονός», δήλωσε στους δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, του τηλεοπτικού δικτύου iTele και της εφημερίδας Le Monde.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 May 2015 - 16:30:24 UTC