Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Θέλω να πιστεύω ότι είναι προβοκατόρικες οι διαρροές ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει συμφωνία με τους εταίρους» δηλώνει ο Γ. Μιχελάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [02] «Η Πολιτεία εγγυάται στο ακέραιο τους πόρους και την οικονομική αυτοτέλεια των Περιφερειών», δήλωσε ο ΠτΔ
  • [03] «Εντατικες και σε βάθος» οι συζητήσεις στο Brussels Group, εκτιμά η Κομισιόν
  • [04] Δ. Στρατούλης: Δεν υπάρχει περίπτωση υποχώρησης σε εργασιακά και ασφαλιστικό
  • [05] Στόχος συνολική συμφωνία το Μάιο ή μέχρι το τέλος Ιουνίου
  • [06] Σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ραντεβού εφαρμόζει το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης
  • [07] 5 Μαΐου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης για την πλήρη ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνία
  • [08] Τα στίγματα στο κορμί χρηστών ουσιών «αφηγούνται» ιστορίες
  • [09] Σταθερός ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων το Μάρτιο
  • [10] Νέα διοίκηση στα Ελληνικά Πετρέλαια
  • [11] Απολύτως πεπεισμένος ότι το χειρότερο σενάριο θα αποφευχθεί, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ
  • [12] Βερολίνο: Η γερμανική θέση για τις πολεμικές επανορθώσεις παραμένει ίδια και σαφής
  • [13] ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στη Βρετανία αυξάνεται το αίσθημα αβεβαιότητας

  • [01] «Θέλω να πιστεύω ότι είναι προβοκατόρικες οι διαρροές ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει συμφωνία με τους εταίρους» δηλώνει ο Γ. Μιχελάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Θέλω να πιστεύω ότι οι διαρροές που εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία πώς δεν θα ψηφίσει μία συμφωνία με τους εταίρους είναι προβοκατόρικες και όχι αληθινές» αναφέρει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

    «Τέτοιες διαρροές συγκρούονται άλλωστε με τις έως τώρα δηλώσεις ότι μία συμφωνία είναι αναγκαία για να μην πέσει η χώρα στα βράχια» συμπληρώνει ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας.

    [02] «Η Πολιτεία εγγυάται στο ακέραιο τους πόρους και την οικονομική αυτοτέλεια των Περιφερειών», δήλωσε ο ΠτΔ

    Τη διαβεβαίωση ότι «η Πολιτεία εγγυάται στο ακέραιο τους πόρους σας και την οικονομική σας αυτοτέλεια, όπως ακριβώς απαιτεί το Σύνταγμα και αυτή την υποχρέωση θα την φέρει σε πέρας με οιοδήποτε κόστος» έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

    Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «καθένας αναγνωρίζει σήμερα τον καταλυτικό ρόλο της Περιφέρειας ως θεσμού, πρώτον στην πορεία ανάπτυξης που πρέπει να λάβει η ελληνική οικονομία ύστερα από τη βαθιά κρίση που έχει περάσει. Θα πρέπει να αναδείξει κανείς και τον ρόλο της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία τείνει να πλήξει τον ίδιον τον κοινωνικό ιστό».

    Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τους Περιφερειάρχες για την υπεύθυνη στάση τους, ως προς τη συμπαράσταση της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, μια συμπαράσταση που, όπως είπε, την είδαμε πρόσφατα.

    [03] «Εντατικες και σε βάθος» οι συζητήσεις στο Brussels Group, εκτιμά η Κομισιόν

    «Εντατικά και εις βάθος» συνεχίζονται οι συνομιλίες των ελληνικών αρχών και εκπροσώπων των θεσμών σε επίπεδο Brussels Group, όπως ανέφερε από την έδρα της Κομισιόν ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι οι συνεδριάσεις του Brussels Group έγιναν όλο το Σαββατοκύριακο, σε εποικοδομητικό πνεύμα.

    Οι συζητήσεις συνεχίζονται «εντατικά και εις βάθος», αλλά «απομένει ακόμα δουλειά», είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας ότι θα εντατικοποιηθούν. Εκτίμησε δε ότι εφόσον συνεχιστούν στο ίδιο εποικοδομητικό πνεύμα, θα οδηγήσουν σε σύγκλιση απόψεων.

    Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το επόμενο βήμα είναι το Eurogroup της 11ης Μαίου όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποτιμήσουν την κατάσταση και τόνισε ότι η Επιτροπή εργάζεται για να διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών.

    Εν τω μεταξύ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου διαπιστώθηκε ότι έχουν σημειωθείπολύ σημαντικά βήματα που φέρνουν πιο κοντά τη συμφωνία.Όπως είπε δε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει μια συνολικότερη συμφωνία με τους εταίρους μέχρι το τέλος Μαΐου ή μέσα στον Ιούνιο, η οποία θα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος από τα επίδικα ζητήματα.

    [04] Δ. Στρατούλης: Δεν υπάρχει περίπτωση υποχώρησης σε εργασιακά και ασφαλιστικό

    «Η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει ανυποχώρητη στις κόκκινες γραμμές της, αν θέλει να έχει θετικά αποτελέσματα» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

    Επίσης, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση υποχώρησης σε εργασιακά και ασφαλιστικό» προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να βρεθεί η λύση με τα τεχνικά κλιμάκια και από δω και πέρα το θέμα είναι πολιτικό».

    [05] Στόχος συνολική συμφωνία το Μάιο ή μέχρι το τέλος Ιουνίου

    Ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι είναι γνωστό το πλαίσιο της συζήτησης με τους θεσμούς, ενώ χαρακτήρισε σημαντικό το ζήτημα της χρηματοδότησης και της ρευστότητας της οικονομίας.

    «Οποιαδήποτε πρόοδος γίνεται στις διαπραγματεύσεις και έχει αναμφισβήτητα υπάρξει πρόοδος μπορεί να αποτελέσει το διαβατήριο ώστε να υπάρξει χαλάρωση της πολιτικής για τη χρηματοδότηση της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε,

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχει πάντα το θέμα του χρέους που η ελληνική κυβέρνηση θα αποφασίσει πως και πότε θα το θέσει, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι για να γίνει βιώσιμο.

    ΟΓαβριήλ Σακελλαρίδηςείπε ακόμη ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της ενώ αντίθετα οι υποχρεώσεις των πιστωτών δεν εκπληρούνται και κάλεσε την Ευρώπη να δώσει αυτά που οφείλει.

    [06] Σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ραντεβού εφαρμόζει το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

    Ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ραντεβού των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, με τον διακριτικό τίτλο «E@IATREIA», έθεσε σε εφαρμογή, από τον προηγούμενο μήνα, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και την εξοικονόμηση πόρων που«αγγίζουν»τις 70.000 ευρώ.

    Από τον πρώτο κιόλας μήνα εφαρμογής του, οι πολίτες της Ξάνθης «αγκάλιασαν» το νέο σύστημα, με το 74,3% των ραντεβού με τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου να κλείνονται σε χρόνο μικρότερο των τριών λεπτών.

    Σύμφωνα δε, με τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, ποσοστό 80% των χρηστών θεωρεί την εφαρμογή από«πολύ καλή»έως«άριστη».

    [07] 5 Μαΐου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης για την πλήρη ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνία

    Για πρώτη φορά στην Ελλάδα γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης και αφορά άτομα με βαριά αναπηρία. Στις 5 Μαΐου, οι άνθρωποι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα, Ιωάννινα, Κομοτηνή και Δράμα καλούνται από τα μέλη και τους φίλους του Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας (i-living), που θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία των πόλεων, να δώσουν τη δική τους ερμηνεία για τον όρο ?ανεξάρτητη διαβίωση?.

    Σκοπός της δράσης, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του οργανισμού Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ειδικευόμενος ψυχίατρος στο Αττικό Νοσοκομείο, είναι αφενός η γνωριμία του κοινού με τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία (ΑμεΑ) και αφετέρου η ανάδειξη της ανάγκης για αλλαγές σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, όπως η θεσμοθέτηση του «προσωπικού βοηθού».

    «Ανεξάρτητη Διαβίωση για τα ΑμεΑ σημαίνει, στην ουσία, πλήρη ένταξή τους στην κοινωνία» επισημαίνει ο κ Κυμπαρόπουλος και συμπληρώνει πως ?πρέπει να ξεφύγουμε από την εντύπωση ότι η αναπηρία είναι ασθένεια. Η αναπηρία είναι μια κατάσταση. Εάν κάποιος σου απαγορεύει να κάνεις κάποια πράγματα, είσαι ανάπηρος. Αν δεν είχα την προσωπική μου βοηθό στο νοσοκομείο, δε θα ήμουν γιατρός, θα καθόμουν σπίτι?.

    [08] Τα στίγματα στο κορμί χρηστών ουσιών «αφηγούνται» ιστορίες

    «Πρόκειται για μία δουλειά που υλοποιήθηκε από την ομάδα φωτογραφίας, με επικεφαλής τον φωτογράφο Αλέξανδρο Αβραμίδη, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του Εναλλακτικού Σχολείου του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του Σχολείου Όλγα Κατσιώκαλη.

    Όσο για το τι εικονίζουν αυτά τα τατουάζ, ο μελετητής φωτογραφίας Ηρακλής Παπαϊωάννου είναι ξεκάθαρος στο εισαγωγικό του σημείωμα στο λεύκωμα:

    «Μερικές φορές, η επιλογή του θέματος είναι παρορμητική. Άλλοτε εκφράζει μια προσωπική βιοσοφία, τη στάση κάποιου που νοιώθει 'λιοντάρι', 'τοξικό απόβλητο' ή 'λωτός που ανθίζει στο βάλτο'. Μερικά ανακαλούν φίλους που έφυγαν πρόωρα, πιασμένους συχνά στην ίδια παγίδα, χωρίς να προλάβουν να βρουν μέσα τους την έξοδο κινδύνου προς τη ζωή. Καθόλου παράδοξα, εμφανίζονται νεκροκεφαλές, σε ένδειξη αυτοσυνειδησίας για το άγριο φλερτ με τον θάνατο. Σε άλλες περιπτώσεις πάλι, το τατουάζ λειτουργεί σαν φυλακτό, σαν ασπίδα απέναντι στις θεόρατεςδυσκολίες. Ικανός αριθμός από αυτά πάντως, επιχειρούν να διατηρήσουν μια μνήμη, να γίνουν προσωπικό σημείο αναφοράς που δεν κινδυνεύει κανείς να χάσει, ότι κι αν γίνει».

    Σύμφωνα πάντως με την κ. Κατσιώκαλη, η περιγραφή για την ιστορία ενός τατουάζ, είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας, όπου «ο καθένας βέβαια, περιγράφοντας την εμπειρία του, το πάει μέχρι εκεί που θέλει και υπάρχουν και κάποιοι που σταματούν να μιλάνε γι' αυτό σε κάποιο σημείο».

    [09] Σταθερός ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων το Μάρτιο

    Οι μισοί περίπου από τους ανέργους, το 49,51%, είναι ηλικίας 30 έως 44 ετών, ενώ ένα ανάλογο ποσοστό 49,57% είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Αναλυτικότερα, το Μάρτιο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, ανήλθε σε 867.855 άτομα έναντι 864.512 τον προηγούμενο μήνα, εμφανίζοντας οριακή αύξηση 0,39%.

    Από αυτούς, 465.539 (ποσοστό 53,64%) είναι μακροχρόνιοι άνεργοι. Είναι δηλαδή εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών. Επιπλέον, 402.316 (ποσοστό 46,36%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 347.971 (ποσοστό 40,10%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 519.884 (ποσοστό 59,90%).

    Το σύνολο των εγγεγραμμένων που δεν αναζητούν εργασία ανήλθε το Μάρτιο σε 189.495 άτομα έναντι 196.709 τον Φεβρουάριο

    [10] Νέα διοίκηση στα Ελληνικά Πετρέλαια

    Αλλαγή φρουράς στα ΕΛΠΕ καθώς ανακοινώθηκε πριν από λίγο η νέα διοίκηση του ομίλου καθώς και τα πέντε μέλη του Δ.Σ.

    Με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Δημόσιο «εκφράζει την επιθυμία» να εκλεγεί ο Ε. Τσοτσορός στη θέση του προέδρου και ο Γρ. Στεργιούλης σε εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου.

    Το Δημόσιο, υπενθυμίζεται, ελέγχει το 35,5 % των μετοχών των ΕΛΠΕ ενώ η Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A. του ομίλου Λάτση κατέχει το 42,6%. Μέλη του ΔΣ ορίζονται επίσης οι κ.κ. Γ. Γρηγορίου, Σ. Ζαφείρης, Α. Σιάμισης, Σ. Κοντονάσιος και Γ. Μαλόγλου.

    [11] Απολύτως πεπεισμένος ότι το χειρότερο σενάριο θα αποφευχθεί, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ

    Πεπεισμένος ότι η Αθήνα και οι πιστωτές της θα καταλήξουν σε συμφωνία για να αποφύγουν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίτορ Κονστάνσιο σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad που δημοσιεύεται σήμερα.

    «Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι το χειρότερο σενάριο θα αποφευχθεί» δήλωσε.

    «Όλοι αναγνωρίζουν ότι ο βαθμός άγχους και αδυναμίας στην ευρωζώνη έχει αλλάξει εντελώς. Δεν υπάρχουν ενδείξεις μετάδοσης», πρόσθεσε αναφερόμενος στον αντίκτυπο που έχει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ στην άμβλυνση των ανησυχιών σχετικά με τα προβλήματα της Ελλάδας.

    [12] Βερολίνο: Η γερμανική θέση για τις πολεμικές επανορθώσεις παραμένει ίδια και σαφής

    Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνική διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων είναι ξεκάθαρη και δεν έχει αλλάξει, επανέλαβε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, οι οποίες ερμηνεύθηκαν ως «άνοιγμα» για ενδεχόμενη καταβολή αποζημιώσεων.

    Ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε δε ότι και από την συνέντευξη του κ. Γκάουκ καθίσταται σαφές ότι η γερμανική Προεδρία συμμερίζεται απόλυτα την νομική αντίληψη που έχει εκφράσει η κυβέρνηση και αναφέρθηκε στην συνεργασία των δυο χωρών.

    [13] ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στη Βρετανία αυξάνεται το αίσθημα αβεβαιότητας

    Στην περίπτωση αυτή θα αποκτήσουν την εξουσία οι Εργατικοί, που έχουν περισσότερους πιθανούς συμμάχους. Αλλά αυτή η εξουσία θα είναι εύθραυστη.

    Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα αποσπάσει αρκετούς ψηφοφόρους από το αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας ώστε να κερδίσει όσες έδρες του χρειάζονται. Ο Εντ Μίλιμπαντ, πάλι, ελπίζει ότι οι ψηφοφόροι δεν θα τον κρίνουν ακατάλληλο να αναλάβει την πρωθυπουργία. Οι άλλοι πολιτικοί ηγέτες, πάλι, θα συγκεντρώσουν την προσοχή τους στον αριθμό των εδρών που πρέπει να κερδίσουν ώστε να παίξουν ρυθμιστικό ρόλο την επόμενη ημέρα.

    «Οι εκλογές αυτές είναι πρωτοφανείς και ο κίνδυνος παράλυσης μεγάλος», επισημαίνει στη Ρεπούμπλικα ο γνωστός άγγλος κοινωνιολόγος Αντονι Γκίντενς, πρώην διευθυντής του London School of Economics, μέλος της Βουλής των Λόρδων και εμπνευστής του Τρίτου Δρόμου. Κατά την άποψή του, ο Μίλιμπαντ έκανε μια καλή προεκλογική εκστρατεία, αν και δεν έχει το επικοινωνιακό χάρισμα του Τόνι Μπλερ. Ο Κάμερον, πάλι, έκανε λάθος που δεν έλαβε μέρος σε όλα τα τηλεοπτικά ντιμπέιτ, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έδειξε να ανακτά δυνάμεις. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι από την άποψη των οικονομικών ικανοτήτων και της κυβερνησιμότητας, οι ψηφοφόροι προτιμούν τον Κάμερον από τον Μίλιμπαντ. Και αυτό μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 May 2015 - 12:30:27 UTC