Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Μιχελάκης: Προβοκατόρικες οι διαρροές ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει μία συμφωνία με τους εταίρους
  • [02] Την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σύρου ζήτησε ο Π. Λαφαζάνης
  • [03] Την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία εξέφρασε ο Α. Σαμαράς
  • [04] Κινδυνεύουν με λουκέτο 50 ιδιωτικές κλινικές αν δεν εξοφληθούν από τον ΕΟΠΥΥ
  • [05] «Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος
  • [06] ΗΠΑ: Δύο νεκροί από πυρά της αστυνομίας σε έκθεση σκίτσων για τον Μωάμεθ
  • [07] Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα, το όνομα της νέας πριγκίπισσας της Βρετανίας
  • [08] Επίτιμοι διδάκτορες του ΑΠΘ θα αναγορευθούν οι αδελφοί Ταβιάνι

  • [01] Γ. Μιχελάκης: Προβοκατόρικες οι διαρροές ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει μία συμφωνία με τους εταίρους

    "Θέλω να πιστεύω ότι οι διαρροές που εμφανίζουν τη ΝΔ πώς δεν θα ψηφίσει μία συμφωνία με τους εταίρους είναι προβοκατόρικες και όχι αληθινές" αναφέρει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και προσθέτει: "τέτοιες διαρροές συγκρούονται άλλωστε με τις εώς τώρα δηλώσεις ότι μία συμφωνία είναι αναγκαία για να μην πέσει η χώρα στα βράχια".

    [02] Την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σύρου ζήτησε ο Π. Λαφαζάνης

    Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων του σωματείου των εργαζομένων και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχου, το προεδρείο των εργαζομένων έθεσε τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Λαφαζάνης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της μητρικής εταιρείας των Ναυπηγείων Σύρου και Ελευσίνας, Νίκο Ταβουλάρη, τόνισε πως «σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεκτό οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι και να οδηγούνται στην πείνα, αλλά και σε μία ιδιότυπη μορφή ομηρίας κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες».

    Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα συνολικό σχέδιο για την αναζωογόνηση και ανασυγκρότηση της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας.

    [03] Την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία εξέφρασε ο Α. Σαμαράς

    «Κριτήριο της κάθε κίνησής μας είναι να διασφαλίσουμε την παραμονή της Ελλαδας στην Ευρώπη και το ευρώ», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, λίγο μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

    Όπως είπε επίσης ο Α. Σαμαράς ότι «ο Γιούνκερ είναι φίλος της Ελλάδας».Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι πρέπει πάσει θυσία να βρεθεί συμφωνία με τους εταίρους. Όπως είπε, «ο χρόνος στενεύει πολύ επικίνδυνα» και κάθε μέρα που περνάει είναι επιζήμια για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την ψυχολογία των πολιτών και της αγοράς. Πόσθεσε, δε, ότι πρέπει να σταματήσει η πορεία προς την ύφεση της οικονομίας.

    Σχετικά με τη διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και εκπροσώπων των θεσμών που διεξάγεται το τελευταίο πενταήμερο στις Βρυξέλλες, σε επίπεδο Brussels Group, ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι υπάρχει «κινητικότητα» και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα επέλθει συμφωνία.

    Όσον αφορά τα 1,9 δις ευρώ σε SMPs (κέρδη των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα), ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι ανήκουν στην Ελλάδα και δικαιωματικά πρέπει να της επιστραφούν.

    [04] Κινδυνεύουν με λουκέτο 50 ιδιωτικές κλινικές αν δεν εξοφληθούν από τον ΕΟΠΥΥ

    Τον κίνδυνο να διακόψουν μέσα στο καλοκαίρι τη λειτουργία τους 50 κλινικές, αν συνεχιστεί για ακόμη ένα μήνα η στάση πληρωμών τους από τον ΕΟΠΥΥ, επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών σε επιστολή τους στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

    Όπως τονίζουν, αυτό θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, παρότι ο κλάδος της υγείας είναι στα σχέδια στρατηγικής ανάπτυξης της Ευρώπης για το 2020, και περιλαμβάνεται στους κλάδους που μπορούν να συνεισφέρουν στην βιώσιμη και καινοτόμα ανάπτυξη.

    Οι εκπρόσωποι των κλινικών υπολογίζουν τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ στα 600 εκατομμύρια ευρώ προς τις 170 ιδιωτικές κλινικές της χώρας και ζητούν μια πληρωμή άμεσα και μια δεύτερη στα τέλη Μαΐου 2015, διαφορετικά, όπως τονίζουν, θα καταρρεύσουν.

    [05] «Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

    «Στα ύψη» η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του έτους, σημειώνοντας αύξηση 24,2% και φθάνοντας τους 4,4 εκατομμύρια επιβάτες.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τόσο η κίνηση εσωτερικού, όσο και η διεθνής, παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά αύξησης, +30,5% και +20,7% αντίστοιχα. Οι Έλληνες ταξιδιώτες αυξήθηκαν κατά 21%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν επίσης άνοδο της τάξης του 28%.

    Συνολικά, ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων μηνών του έτους ανήλθε σε 46.080 και κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξης του 17,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

    [06] ΗΠΑ: Δύο νεκροί από πυρά της αστυνομίας σε έκθεση σκίτσων για τον Μωάμεθ

    Η αστυνομία του Τέξας πυροβόλησε και σκότωσε δύο ενόπλους που άνοιξαν χθες πυρ έξω από μία έκθεση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ που είχε οργανωθεί από μία ομάδα που χαρακτηρίζεται αντί-ισλαμική, σε μία εκδήλωση για την ελευθερία του λόγου.

    Στο χθεσινό συμβάν, οι δύο ύποπτοι οδήγησαν το αυτοκίνητό τους στο κτίριο προς το τέλος της εκδήλωσης και άνοιξαν πυρ με αυτόματα τουφέκια εναντίον ενός άοπλου φρουρού, τραυματίζοντας τον στο πόδι, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας. Αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, σκοτώνοντας και τους δύο υπόπτους.

    Επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο του FBI, το τηλεοπτικό κανάλι ABC News μετέδωσε σήμερα πως ένας από τους ενόπλους ήταν ο Έλτον Σίμπσον, ένας άνδρας από την Αριζόνα ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν στόχος μιας έρευνας για τρομοκρατία. Η εκπρόσωπος του FBI Κάθριν Σομόν στο Ντάλας δήλωσε πως δεν έχει άλλες πληροφορίες για τους υπόπτους.

    Ένα μέλος του Ισλαμικού Κράτους, της τζιχαντιστικής οργάνωσης που έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας, έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter πως «δύο από τους αδελφούς μας μόλις άνοιξαν πυρ εναντίον μίας έκθεσης τέχνης για τον Προφήτη Μωάμεθ στο Τέξας», σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων, SITE.

    [07] Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα, το όνομα της νέας πριγκίπισσας της Βρετανίας

    To Παλάτι του Κένσιγκτον ανακοίνωσε σήμερα στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι το όνομα της νέας πριγκίπισσας, κόρης της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, θα είναι Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα.

    Είναι το δεύτερο παιδί του πριγκιπικού ζεύγους των Ουίλιαμ και Κέιτ, δούκα και δούκισσας του Κέμπριτζ αντίστοιχα, το οποίο γεννήθηκε το πρωί του Σαββάτου.

    [08] Επίτιμοι διδάκτορες του ΑΠΘ θα αναγορευθούν οι αδελφοί Ταβιάνι

    Μεγάλη θα είναι η... «νύχτα των αδελφών Ταβιάνι» - των... «τραγικά αισιόδοξων» Ιταλών κινηματογραφιστών - μεθαύριο Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

    Η τελετή για την αναγόρευσή τους σε επίτιμους διδάκτορες του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ ορίστηκε για τις 6.30 μ.μ. ενώ στις 9.30 θα ακολουθήσει η τιμητική βραδιά που ετοίμασε για τους Ιταλούς κινηματογραφιστές η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης στην αίθουσα "Παύλος Ζάννας".

    Μετά την τιμητική εκδήλωση θα προβληθεί η ταινία των 86χρονου σήμερα, και 84χρονου αντίστοιχα Βιττόριο και Πάολο Ταβιάνι, «Η νύχτα του Σαν Λορέντσο» η οποία ανοίγει και επίσημα το κινηματογραφικό αφιέρωμα στους Ιταλούς δημιουργούς που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Μαΐου στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος (Λιμάνι).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 May 2015 - 16:30:24 UTC