Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δραγασάκης στον Ντράγκι και Βαρουφάκης σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  • [02] Ο Μπαν Κι Μουν θα μεταβεί στη Μόσχα για τους εορτασμούς της 9ης Μαΐου
  • [03] Νέα έκρηξη ηφαιστείου στην Κόστα Ρίκα, η τέφρα έφτασε ως την πρωτεύουσα
  • [04] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Η Βρετανία δεν μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της στην ΕΕ
  • [05] Σεισμός 7,4 βαθμών νότια από την Παπούα Νέα Γουινέα

  • [01] Δραγασάκης στον Ντράγκι και Βαρουφάκης σε Παρίσι και Βρυξέλλες

    Με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, θα συναντηθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, το απόγευμα στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν. Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσχοβισί.

    [02] Ο Μπαν Κι Μουν θα μεταβεί στη Μόσχα για τους εορτασμούς της 9ης Μαΐου

    Στη Μόσχα, ο Μπαν θα συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και ορισμένους από τους ξένους ηγέτες που θα βρίσκονται εκεί για τους εορτασμούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς. Προηγουμένως ο Μπαν θα κάνει μια ενδιάμεση στάση στο Γκντανσκ της Πολωνίας, όπου θα συναντηθεί την 7η Μαΐου με τον Πολωνό πρόεδρο Μπρόνισλαβ Κομορόβσκι, ενώ κατόπιν θα μεταβεί στο Κίεβο, όπου θα έχει την 8η Μαΐου μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

    Ανάμεσα στους ηγέτες που είχαν ανακοινώσει ότι θα είναι παρόντες στις εκδηλώσεις και τη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα είναι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ο Κουβανός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέα Κιμ Γιονγκ Ουν, αν και ο τελευταίος δεν αναμένεται να μεταβεί τελικά στην ρωσική πρωτεύουσα.

    [03] Νέα έκρηξη ηφαιστείου στην Κόστα Ρίκα, η τέφρα έφτασε ως την πρωτεύουσα

    Η έκρηξη του ηφαιστείου σημειώθηκε στις 15:24 τοπική ώρα (00:24 ώρα Ελλάδας), όταν μια στήλη αποτελούμενη από αέρια και τέφρα έφθασε σε ύψος 2,5 χιλιομέτρων, είπε στον Τύπο ο Χαβιέρ Πατσέκο, ηφαιστειολόγος του Παρατηρητηρίου.

    Από το ηφαίστειο εκτοξεύθηκαν πέτρες βάρους έως και τεσσάρων κιλών σε ακτίνα περίπου ενός χιλιομέτρου γύρω από τον κρατήρα. Στην πρωτεύουσα Σαν Χοσέ και σε κοντινές κοινότητες έγινε αισθητή η πτώση ηφαιστειακής τέφρας, καθώς και η οσμή θειαφιού, μερικές ώρες μετά την κύρια έκρηξη, η οποία διήρκεσε περίπου 30 λεπτά. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Τουριάλμπα, το οποίο φθάνει σε υψόμετρο 3.340 μέτρων, κλιμακώθηκε μετά την 12η Μαρτίου. Οι αρχές είχαν δώσει εντολή προληπτικά να κλείσει το εθνικό πάρκο γύρω από το ηφαίστειο.

    [04] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Η Βρετανία δεν μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της στην ΕΕ

    Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευθεί ότι εάν κερδίσει τις εκλογές της Πέμπτης, θα διοργανώσει δημοψήφισμα το 2017 για να αποφασιστεί εάν η χώρα του θα μείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή όχι, αφού προηγουμένως επαναδιαπραγματευθεί με τις Βρυξέλλες προκειμένου να ανακτήσει μέρος των εξουσιών οι οποίες έχουν εκχωρηθεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ιδίως το δικαίωμα επιβολής περιορισμών στη μετανάστευση εντός της ΕΕ.

    Όμως είναι κάθε άλλο παρά σαφές εάν ο Κάμερον θα παραμείνει στον θώκο του πρωθυπουργού, καθώς οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν πως ούτε οι Συντηρητικοί, ούτε οι Εργατικοί (η αξιωματική αντιπολίτευση) θα καταλάβουν αρκετές έδρες ώστε να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.

    «Επιθυμώ μια δίκαιη συμφωνία με τη Βρετανία, όμως η Βρετανία δεν είναι σε θέση να επιβάλει την αποκλειστικά δική της βούληση σε όλα τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ μιλώντας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου του Λέιβεν στο Βέλγιο.

    [05] Σεισμός 7,4 βαθμών νότια από την Παπούα Νέα Γουινέα

    Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό εξέδωσε προειδοποίηση για την εκδήλωση σεισμικών κυμάτων, πάντως σημείωσε ότι δεν αναμένει να υπάρξει ένα καταστροφικό τσουνάμι που θα μπορούσε να φθάσει ως και τη Χαβάη.

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 04:40 (ώρα Ελλάδας), σε εστιακό βάθος 63 χιλιομέτρων και προστίθεται σε μια σειρά ισχυρών σεισμικών δονήσεων που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 May 2015 - 4:30:23 UTC