Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Στο ευρώ πάση θυσία
  • [02] Ευρύτερη κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς πρότεινε ο Στ. Θεοδωράκης
  • [03] Δεκάδες μετανάστες περισυνελέγησαν, σε τέσσερα νησιά του Αιγαίου
  • [04] Η μεταστέγαση των δικαστηρίων στο επίκεντρο των επαφών του Ν. Παρασκευόπουλου στον Πειραιά
  • [05] Z. K. Γιούνκερ: Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή
  • [06] Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει τα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στο Χαλέπι
  • [07] «Αργεντινή Ελλάδα», ένα βιβλίο με το χρονικό των «αθετήσεων πληρωμών»

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Στο ευρώ πάση θυσία

    «Στο ευρώ πάση θυσία γιατί ο άλλος δρόμος είναι η κόλαση της δραχμής», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας , στην εκπομπή «στον ενικό» του τηλεοπτικού σταθμού Star. «Ο πρωθυπουργός πήγε στη διαπραγμάτευση απροετοίμαστος, χωρίς σχέδιο, κι έκανε μεγάλα λάθη», συμπλήρωσε προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα είχε μεγάλη ευκαιρία και ο κ. Τσίπρας την χάνει γιατί έχει το αυτί του στις συνιστώσες».

    «Έγνοια του πρέπει να είναι η κοινωνία κι η χώρα κι όχι το κόμμα του», είπε και απέρριψε τα σενάρια περί σύμπραξης του Ποταμιού σε ευρωπαϊκό μέτωπο με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι είναι επικοινωνιακό τέχνασμα του ΣΥΡΙΖΑ τα περί τρόικας εσωτερικού και χαρακτήρισε δε ακροδεξιό κόμμα τους ΑΝΕΛ με επικίνδυνες πολιτικές πρακτικές.

    «Δεν θα συνυπάρξουμε με Σαμαρά και Βενιζέλο σε ευρωπαϊκό μέτωπο . Δεν γίνεται αυτό χωρίς τον Τσίπρα», απάντησε ο κ. Θεοδωράκης ενώ τάχθηκε κατά των ομαδικών απολύσεων. «Η κυβέρνηση να πει την αλήθεια τι ζητάνε οι εταίροι», τόνισε και αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει τη σύνταξη όσων δουλεύουν τώρα γιατί το Ασφαλιστικό με ευθύνη των προηγούμενων πάει στα βράχια. «Να μπει ανώτατο πλαφόν στις συντάξεις», υπογράμμισε.

    [02] Ευρύτερη κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς πρότεινε ο Στ. Θεοδωράκης

    «Αν αντιλαμβάνεται ότι έχει περιορισμένα περιθώρια σήμερα ας το κανει και τώρα και θα τον στηρίξουμε. Εγω δεν θέλω να γίνω αντιπρόεδρος ή υπουργός», υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο «Star» και διευκρίνησε ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο Αλέξης Τσίπρας. « Η χώρα έχει πρωθυπουργό κι είναι ο Τσίπρας. Κυβέρνηση δεν έχει», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

    Οταν του ζητήθηκε να κρίνει τον Κώστα Σημίτη ως πρωθυπουργό , ο κ. Θεοδωράκης,αναγνώρισε την επιτυχία της συμμετοχής στη ευρωζώνη και την ένταξη τηυς Κύπρου στην Ε.Ε , θύμισε ότι είχε ζητήσει δημόσια να απάντήσει για το πλιάτσικο, όπως είπε, που έγινε από υπουργούς του.

    Επέκρινε την κυβέρνηση για λανθασμένη τακτική που έχει οδηγήσει σε απομόνωση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

    [03] Δεκάδες μετανάστες περισυνελέγησαν, σε τέσσερα νησιά του Αιγαίου

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή 46 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν σώοι από τη θαλάσσια περιοχή, ανατολικά του Αγαθονησίου και μεταφέρθηκαν στη Σάμο. Οι μετανάστες, νωρίτερα, είχαν σκίσει την πνευστή λέμβο στην οποία επέβαιναν και έπεσαν στη θάλασσα.

    Επίσης, σε τρία διαφορετικά περιστατικά στην Κω, βορειανατολικά του νησιού περισυνελέγησαν 42, 24 και 25 παράτυποι μετανάστες. Σε όλες τις περιπτώσεις επέβαιναν σε πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους.

    Εξάλλου, 42 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή ΔΕΗ της Χίου, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής. Νωρίτερα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού είχε εντοπίσει τους μετανάστες που επέβαιναν σε πνευστή λέμβο να κατευθύνονται προς την εν λόγω στην ακτή όπου και αποβιβάστηκαν.

    Τέλος, σε δύο διαφορετικά περιστατικά σε θαλάσσιες περιοχές ανοιχτά της Λέσβου περισυνελέγησαν 50 και 37 άτομα αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Μυτιλήνη και στη δεύτερη στη Μήθυμνα.

    [04] Η μεταστέγαση των δικαστηρίων στο επίκεντρο των επαφών του Ν. Παρασκευόπουλου στον Πειραιά

    Το θέμα της μεταστέγασης των δικαστηρίων στο κτίριο της Ραλλείου, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει σήμερα, κατά την επίσκεψή στον Πειραιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιθυμεί να προχωρήσει το θέμα της μεταφοράς των δικαστηρίων στο συγκεκριμένο κτίριο και αναμένεται, από την αρμόδια εταιρεία «Θέμις Κατασκευαστική», να εξεταστούν τρία πράγματα: η στατικότητα του κτιρίου, η χωροθέτηση και η χρηματοδότηση (δημόσια η ιδιωτική).

    Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα, είπε ότι αυτή τη στιγμή τρία πράγματα είναι αυτά που δίνουν ακόμα ζωή στον Πειραιά: Τα δικαστήρια, το πανεπιστήμιο και το λιμάνι.

    Κατά την επίσκεψή του στο κτίριο όπου στεγάζεται το πρωτοδικείο και εφετείο Πειραιά, ο κ. Παρασκευόπουλος αναμένεται να έχει συνομιλία με το προσωπικό των δικαστηρίων και τους δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι, σύμφωνα πληροφορίες, θα εκθέσουν τις ανάγκες σε προσωπικό, ιδιαίτερα αυτό της γραμματειακής υποστήριξης αλλά και κάλυψης συγκεκριμένων αναγκών για το κτίριο.

    [05] Z. K. Γιούνκερ: Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή

    Ο επικεφαλής της Επιτροπής, ο οποίος συμμετείχε το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση του ινστιτούτου Βίλφριντ Μάρτενς με θέμα το Μέλλον της Ευρώπης, παρουσία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, αναφέρθηκε επίσης στις υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στην ευρωζώνη και παράλληλα στην ανάγκη να υπάρχει αλληλεγγύη ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη μέλη.

    «Η Ελλάδα έκανε λάθη στο παρελθόν. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έκανε τις σωστές κινήσεις και αυτοί που αμφισβητούσαν αυτές τις κινήσεις κέρδισαν τις εκλογές και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τις προεκλογικές τους υποσχέσεις», σημείωσε ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση Ελληνίδας φοιτήτριας. Ο επικεφαλής της Επιτροπής συνέχισε λέγοντας πως το κύριο μέλημά του δεν είναι η ελληνική κυβέρνηση αλλά οι Έλληνες πολίτες. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να αντιμετωπίζουμε τον ελληνικό λαό σαν να είναι το παραμελημένο κομμάτι της Ευρώπης. Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη» ανέφερε, ενώ διεμήνυσε στην ελληνική κυβέρνηση πως η Ευρωζώνη έχει 19 δημοκρατίες και όχι μία.

    «Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνσή μας και εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε επαρκώς σε αυτά τα βήματα», κατέληξε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

    [06] Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει τα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στο Χαλέπι

    Σε νέα έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστίαη επισημαίνει ότι οι συνεχείς επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας εναντίον της πρώην οικονομικής πρωτεύουσας της Συρίας έχουν αναγκάσει τους κατοίκους να «ζουν υπόγεια».

    Η Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει «τα τρομερά εγκλήματα πολέμου και άλλες καταχρήσεις που διαπράττουν καθημερινά στην πόλη οι κυβερνητικές δυνάμεις και ομάδες της αντιπολίτευσης. Ορισμένες ενέργειες της κυβέρνησης στο Χαλέπι ισοδυναμούν με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

    Η έκθεση επικρίνει κυρίως τη χρήση από το καθεστώτος βαρελιών γεμάτων εκρηκτικά στις αεροπορικές επιδρομές του, ένα ιδιαίτερα καταστροφικό όπλο που σκοτώνει αδιακρίτως, όπως καταγγέλλουν οι οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    [07] «Αργεντινή Ελλάδα», ένα βιβλίο με το χρονικό των «αθετήσεων πληρωμών»

    O καθηγητής Οικονομικών Κώστας Μελάς, παρουσιάζει στο βιβλίο του «Αργεντινή Ελλάδα» που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη βδομάδα από τις εκδόσεις Πατάκη, το χρονικό της αδυναμίας πληρωμής των δύο χωρών που παλεύουν να απεγκλωβιστούν από συμβάσεις με αποικιοκρατικούς όρους δανεισμού.

    Ο μελετητής καταγράφει την εξέλιξη της ανεργίας, τη δημοσιονομική κατάσταση, το δημόσιο χρέος, τις εξωτερικές συναλλαγές, τον πληθωρισμό, τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τη φτώχεια, την κατανομή του εισοδήματος, τους μισθούς και το ρόλο του ΔΝΤ σε κάθε χώρα.

    Το συμπέρασμα από την παράθεση των στοιχείων των δύο κρατών με διαφορετικές οικονομίες αλλά σχεδόν ομοιόμορφες απαιτήσεις των δανειστών, είναι ότι η βίαιη μείωση των δημοσίων δαπανών που επέβαλαν οι πιστωτές, αντί να οδηγήσουν σε ανταγωνιστικές οικονομίες επέφεραν περαιτέρω βάθεμα της ύφεσης.

    Διαβάστε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ την αποκλειστική προδημοσίευση του πρώτου κεφαλαίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 May 2015 - 6:30:24 UTC