Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Η κυβέρνηση βρήκε νέο πρόσχημα
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Αναφαίρετο το δικαίωμα ενός λαού να καθορίζει ο ίδιος την τύχη του
  • [03] Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
  • [04] «Προσλήψεις και μετατάξεις προσωπικού για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής εισροής»
  • [05] Οι αντιθέσεις του ΔΝΤ με την ΕΕ εμποδίζουν τον έντιμο συμβιβασμό και τη συμφωνία
  • [06] Σοκαριστική η απολογία του 27χρονου παιδοκτόνου
  • [07] Π. Μοσκοβισί: Ουσιαστική πρόοδος στο Brussels Group
  • [08] Η υπερθέρμανση του πλανήτη απειλεί το ένα έκτο των βιολογικών ειδών

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Η κυβέρνηση βρήκε νέο πρόσχημα

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ για το θέμα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

    Ο Κώστας Καραγκούνης δήλωσε ότι τώρα η κυβέρνηση κατάλαβε ότι υπάρχουν διαφωνίες μέσα στην τρόικα, όταν αυτές υφίστανται εδώ και χρόνια.

    Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχασε χρόνο, έχασε ευκαιρίες και βρήκε νέο πρόσχημα για να μην φέρει προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο.

    "Επικαλείται την εσωτερική διαφωνία μέσα στην τρόικα. Πραγματικός όμως λόγος είναι η εσωτερική διαφωνία μέσα στο κόμμα τους" συνέχισε ο κ. Καραγκούνης.

    Είπε επίσης ότι η αγωνία της Ελλάδας παραμένει και "η οικονομική παράλυση συνεχίζεται λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης και να καταλάβει τι γίνεται και να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις".

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Αναφαίρετο το δικαίωμα ενός λαού να καθορίζει ο ίδιος την τύχη του

    H Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε ομόφωνη δήλωσή της μετά τη σημερινή συνεδρίαση, τονίζει ότι "η κυβέρνηση, πιστή στη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη για κατάργηση της μνημονιακής πολιτικής και της λιτότητας, υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας, τη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία", αλλά υπερασπίζεται και "το αναφαίρετο δικαίωμα ενός λαού να καθορίζει ο ίδιος την τύχη του", αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το δημοψήφισμα παραμένει στο τραπέζι.

    Σύμφωνα με την ΠΓ από τη συμφωνία της 20/2 και έπειτα, "οι δανειστές, συνεπικουρούμενοι από μερίδα εγχώριων και ξένων ΜΜΕ, προσπάθησαν να αποδομήσουν τον δύσκολο συμβιβασμό που επιτεύχθηκε και να εκβιάσουν τη νέα κυβέρνηση ώστε να υλοποιήσει αυτά για τα οποία καταψηφίστηκε η κυβέρνηση Σαμαρά". Προσθέτει ότι "οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού" και αποτελούν την αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης". Υπό αυτό το πρίσμα, επισημαίνει, είναι αδιανόητη τόσο η προσπάθεια ακραίων κύκλων των δανειστών, όσο και του εγχώριου μνημονιακού κατεστημένου να υπονομεύουν τις προσπάθειες για μία βιώσιμη λύση και να εκβιάζουν για νέα μέτρα λιτότητας και ύφεσης που εξαθλιώνουν την κοινωνία.

    [03] Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

    Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις».Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 157 ψήφους «υπέρ», 79 ψήφους «κατά» και 18 «παρών».Προηγήθηκε ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα της ΝΔ.

    [04] «Προσλήψεις και μετατάξεις προσωπικού για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής εισροής»

    Τον κίνδυνο να καταρρεύσουν οι δομές από την αθρόα μεταναστευτική εισροή στη χώρα μας επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, τονίζοντας ότι αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά θα αυξηθεί δραματικά το πρόβλημα.

    Η κ. Χριστοδουλοπούλου χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την ψήφιση των δύο διατάξεων και της τροπολογίας που έχουν κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, οι οποίες προβλέπουν παράκαμψη διαγωνιστικών διαδικασιών ώστε να γίνουν έκτακτες προσλήψεις προσωπικού, αλλά και μετακινήσεις δημοτικών αστυνομικών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και ευέλικτα το μείζον πρόβλημα της αθρόας μεταναστευτικής εισροής.

    Υποστήριξε ακόμα ότι το κράτος ήταν απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει τις έκτακτες μεταναστευτικές ροές, που όπως είπε χαρακτηριστικά, στο βόρειο Αιγαίο αυξήθηκαν κατά 206% και στο νότιο κατά 500%.

    [05] Οι αντιθέσεις του ΔΝΤ με την ΕΕ εμποδίζουν τον έντιμο συμβιβασμό και τη συμφωνία

    Οι σοβαρές διαφωνίες και αντιθέσεις που υπάρχουν ανέμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιουργούν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις και υψηλούς κινδύνους αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

    Όπως τονίζουν ενώ μέχρι πρότινος το βασικό επιχείρημα των θεσμών ήταν ότι η ελληνική πλευρά δεν κατέθετε ολοκληρωμένες προτάσεις τώρα, πλέον, είναι φανερό ότι και προτάσεις έχουν κατατεθεί και ουσιαστικές υποχωρήσεις έχουν γίνει στην κατεύθυνση ενός «έντιμου συμβιβασμού».

    Προσθέτουν ότι η διαφορά στρατηγικής ανάμεσα στους θεσμούς δημιουργεί εμπόδια και επισημαίνουν:

    Το ΔΝΤ θέτει τις κόκκινες γραμμές του στις μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στο συνταξιοδοτικό και στα εργασιακά, ενώ έχει χαλαρές γραμμές στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

    Στο πίσω μέρος της σκέψης του ΔΝΤ βρίσκεται η διαγραφή του χρέους ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

    Αντιθέτως, συνεχίζουν, η Κομισιόν έχει κόκκινες γραμμές στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος και συνεπακόλουθα στην μη διαγραφή του χρέους και χαλαρές γραμμές στις σκληρές μεταρρυθμίσεις όπως αυτές του συνταξιοδοτικού και των εργασιακών.

    Οι κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν πως το αποτέλεσμα είναι το σύνολο των θεσμών να έχει κόκκινες γραμμές παντού: Συνταξιοδοτικά, εργασιακά [ΔΝΤ] και πρωτογενές πλεόνασμα [Κομισιόν].

    Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους θεσμούς και στην αδυναμία συνεννόησης μεταξύ τους, υπογραμμίζουν, χαρακτηριστικά, οι κύκλοι της κυβέρνησης.

    Όπως αναφέρουν,, οι κυβερνητικοί κύκλοι, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, επιβεβαίωσε την αντίθεση μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ, δηλώνοντας ότι το ζήτημα του χρέους «μπορεί να συζητηθεί μόνο μετά από μια συμφωνία για ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

    Την ίδια πάντως συνεχίζεται η κυβερνητική κινητικότητα με διαδοχικά ταξίδια στο εξωτερικό του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και την επαφή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη σην έδρα της ΕΚΤ με τον επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι. Στόχος των κυβερνητικών στελεχών να ξεπεραστούν οι αντιθέσεις και να επέλθει τελική συμφωνία

    [06] Σοκαριστική η απολογία του 27χρονου παιδοκτόνου

    Σοκαρισμένες ανακρίτρια και εισαγγελέας άκουγαν επί ώρες τον 27χρονο παιδοκτόνο να μιλά για "το κοριτσάκι του" και για την τύχη που επιφύλαξε στο άψυχο σώμα της τετράχρονης. Νηφάλιος, σαν όλα αυτά που περιέγραφε να μην έγιναν από τον ίδιο, ανέφερε με "συγκλονιστικές λεπτομέρειες" όσα έκανε στο σπίτι του στο νεκρό σώμα του παιδιού του, όσα έκανε στη συνέχεια για να εξαφανίσει τα ίχνη της φρίκης.

    Ο 27χρονος περιέγραψε, χθες, ψύχραιμος στους αστυνομικούς, αλλά και σήμερα στην ανακρίτρια, τι ακριβώς έκανε στο νεκρό κοριτσάκι αλλά και αμέσως μετά. «Αφού τα πέταξα όλα μέχρι το βράδυ της Κυριακής μαζί με τις κουβέρτες, τα χάλια και ό,τι άλλο είχε λερωθεί με αίμα, καθάρισα το σπίτι όσο καλύτερα μπορούσα. Καθάρισα και τα σιφώνια εξωτερικά γιατί είχε κι εκεί αίμα».

    Και ύστερα ο 27χρονος, σύμφωνα με όσα υποστήριξε στις αρχές, κάλεσε στο σπίτι του «τον φίλο μου τον Νικολάι» γιατί «ήθελα πολύ να μιλήσω σε κάποιον, αποφάσισα να του πω τι έγινε. Επειδή με έβλεπε διστακτικό μου είπε "πάμε να "γίνουμε} και μετά να μιλήσουμε". Μόλις αγοράσαμε πρέζα ξεκίνησα να του λέω τα πάντα».

    [07] Π. Μοσκοβισί: Ουσιαστική πρόοδος στο Brussels Group

    Στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αναφέρεται ο Γάλλος επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, επισημαίνοντας ότι τα θέματα που τους απασχόλησαν ήταν η «ουσιαστική πρόοδος» του Brussels Group και «η προετοιμασία ενός χρήσιμου Eurogroup της 11ης Μαΐου».

    Διαβάστε επίσης:

    Μοσκοβισί: «Η συμφωνία θα βελτιώσει τις προοπτικές της Ελλάδας»

    [08] Η υπερθέρμανση του πλανήτη απειλεί το ένα έκτο των βιολογικών ειδών

    Είμαστε καθ' οδόν να αποδεκατίσουμε το ένα στα έξη βιολογικά είδη στον πλανήτη, υποστηρίζεται σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης «background-attachment:initial;background-size: initial;background-origin: initial; Scienceinitial;background-size: initial;background-origin: initial;background-clip: initial; ». Ο υφηγητής οικολογίας στο πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, Μαρκ Έρμπαν υπέβαλε σε προσομοίωση 131 διαφορετικές μελέτες για εξαφάνιση βιολογικών ειδών, εφάρμοσε καινούργιες μεθόδους στατιστικής ανάλυσης και παρουσίασε μία «μετά- μελέτη».

    Ο σημερινός κίνδυνος εξαφάνισης των βιολογικών ειδών του πλανήτη είναι 2,8%, υπενθυμίζει ο Μαρκ Έρμπαν. Εάν οι χώρες του πλανήτη επιμείνουν στον επιθυμητό στόχο να διατηρήσουν την άνοδο της θερμοκρασίας της Γης κατά μόνον 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα της προ-βιομηχανικής εποχής, περιορίζοντας τις εκπομπές ρύπων, ο κίνδυνος εξαφάνισης βιολογικών ειδών θα ανέλθει παγκοσμίως στο 5,2%.

    Σε ένα πιο ρεαλιστικό σενάριο, στο οποίο η θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά 3 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται να εξαφανιστεί το 8,5% των ειδών του πλανήτη. Και αν τα πράγματα παραμείνουν όπως έχουν σήμερα, ο κίνδυνος εξαφάνισης θα διπλασιαστεί σχεδόν, στο 16%, καταλήγει ο Έρμπαν. Αυτό σημαίνει «αντίο» στο ένα από κάθε έξι βιολογικά είδη της Γης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 May 2015 - 16:30:25 UTC