Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ: ¶δειες για λειτουργία πορθμείων που θα συνδέουν τη Φλόριντα με την Κούβα
  • [02] O κυβερνητικός συνασπισμός «λειτουργεί πολύ καλά» διαβεβαιώνει η ¶. Μέρκελ
  • [03] Ισόπαλοι στο 34% Συντηρητικοί και Εργατικοί ενόψει των αυριανών εκλογών στη Βρετανία
  • [04] ΠΟΥ: Με μια «επιδημία παχυσαρκίας» θα βρεθεί αντιμέτωπη η Ευρώπη ως το 2030

  • [01] ΗΠΑ: ¶δειες για λειτουργία πορθμείων που θα συνδέουν τη Φλόριντα με την Κούβα

    Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι χορήγησε άδειες για τη μεταφορά επιβατών με φέρι ανάμεσα στις ακτές της χώρας και αυτές της Κούβας, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά έπειτα από μισό αιώνα και πλέον. «Χορηγήθηκαν ορισμένες άδειες» χθες Τρίτη που επιτρέπουν την εκμετάλλευση ακτοπλοϊκών συνδέσεων με φέρι, επιβεβαίωσε μια εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στην Ουάσινγκτον, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

    Τέσσερις εταιρείες στη Φλόριντα επιβεβαίωσαν ότι έλαβαν άδεια να αρχίσουν τη λειτουργία υπηρεσιών ακτοπλοϊκών συνδέσεων προς και από την Κούβα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 150 χλμ. από τις αμερικανικές ακτές.

    Πρόκειται για ένα «μεγάλο βήμα μπροστά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζόζεφ Χίνσον, πρόεδρος της United Americas Shipping Services, μιας εταιρείας θαλάσσιων μεταφορών με έδρα το Μαϊάμι, ο οποίος επιβεβαίωσε πως η επιχείρησή του έλαβε ήδη το πράσινο φως για να αρχίσει δρομολόγια. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις θα λειτουργούν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

    [02] O κυβερνητικός συνασπισμός «λειτουργεί πολύ καλά» διαβεβαιώνει η ¶. Μέρκελ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες της χώρας της, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στους κόλπους της κυβέρνησής της, παρά τις αντεγκλήσεις ανάμεσα στο κόμμα της, την Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), το κόμμα που αποτελεί τον ελάσσονα κυβερνητικό εταίρο, λόγω των δραστηριοτήτων της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND).

    Οι ενδοκυβερνητικές τριβές ακολούθησαν τις κατηγορίες ότι η BND βοήθησε την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ να παρακολουθεί εταιρείες και αξιωματούχους στην Ευρώπη, που δημιούργησαν εντάσεις στον μεγάλο συνασπισμό κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς ο οποίος ασκεί, σχετικά αρμονικά, την εξουσία στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία τους τελευταίους 18 μήνες.

    Εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί, θα μπορούσε να δυσχεράνει τη χάραξη πολιτικής, για παράδειγμα όσον αφορά την υπό διαπραγμάτευση συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

    [03] Ισόπαλοι στο 34% Συντηρητικοί και Εργατικοί ενόψει των αυριανών εκλογών στη Βρετανία

    Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και οι Εργατικοί, η αξιωματική αντιπολίτευση, συγκεντρώνουν ίσο ποσοστό, 34%, ενόψει των αυριανών βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία, σύμφωνα με την καθημερινή δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύθηκε χθες Τρίτη στην εφημερίδα The Sun. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αμφότερα τα δύο μεγάλα κόμματα αύξησαν το ποσοστό τους κατά μία εκατοστιαία μονάδα από τη Δευτέρα.

    Τα δύο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας της Βρετανίας εμφανίζονται να συγκεντρώνουν ίσο, ή σχεδόν ίσο, ποσοστό στις περισσότερες δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί από την αρχή της χρονιάς, χωρίς κανένα από τα δύο να αποκτά και να συντηρεί ένα σταθερό προβάδισμα πάνω από το τυπικό ποσοστό στατιστικού σφάλματος των ερευνών του είδους, το 3%.

    Οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν επίσης ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα της Βρετανίας δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία επί των 650 εδρών του κοινοβουλίου.

    [04] ΠΟΥ: Με μια «επιδημία παχυσαρκίας» θα βρεθεί αντιμέτωπη η Ευρώπη ως το 2030

    Η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια αληθινή επιδημία παχυσαρκίας ως το 2030, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα τ, με την ευκαιρία ενός ευρωπαϊκού συνεδρίου για την παχυσαρκία στην Πράγα. «Η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια τεράστια κρίση» τονίζει ο ΠΟΥ.

    Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία εκπονήθηκε για λογαριασμό της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του ΠΟΥ, που εδρεύει στην Κοπεγχάγη, σχεδόν όλος ο ενήλικος πληθυσμός της Ιρλανδίας θα είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος ως το 2030.

    Ένας άνθρωπος θεωρείται υπέρβαρος όταν ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) υπερβαίνει το 25. Όταν ξεπερνά το 30, θεωρείται παχύσαρκος.

    Οι προβλέψεις του ΠΟΥ είναι επίσης ανησυχητικές για τη Βρετανία, όπου το 2030 προβλέπεται ότι το 33% των γυναικών θα είναι παχύσαρκες, από 26% το 2010, όπως και το 36% των ανδρών, έναντι ενός 26% το 2010. Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Σουηδία και η Τσεχία αναμένεται επίσης να γνωρίσουν μεγάλη αύξηση του ποσοστού των παχύσαρκων ενηλίκων.

    Στην Ελλάδα, το ποσοστό των παχύσαρκων ανδρών και γυναικών αναμένεται να διπλασιαστεί και να φθάσει από το 20% που καταγραφόταν το 2010 σε περίπου 40% το 2030.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 May 2015 - 4:30:23 UTC