Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου σε παραπλανητικά μηνύματα
  • [02] Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της φερόμενης ως ψυχιάτρου του ΟΚΑΝΑ
  • [03] Ο ΟΚΑΝΑ διαψεύδει την ύπαρξη της ψυχιάτρου η οποία δήλωσε ότι παρακολουθούσε τους γονείς της Άννυ
  • [04] Αφιερωμένη στα παιδιά η τρίτη Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
  • [05] Καταβλήθηκαν 200 εκατ. ευρώ τόκοι προς το ΔΝΤ
  • [06] Αποφασίζει σήμερα η ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες
  • [07] Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι επιθυμεί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις
  • [08] ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Η κατασκοπεία είναι της μόδας

  • [01] Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου σε παραπλανητικά μηνύματα

    Στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της, για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, επισημαίνει ότι παρατηρείται έξαρση αποστολής παραπλανητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου. Με τα μηνύματα αυτά οι άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες, προκειμένου να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

    Ειδικότερα, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι δράστες υπόσχονται στους παραλήπτες, άμεσα και εύκολα, μεγάλα κέρδη από στοιχηματισμό σε αγώνες ποδοσφαίρου. Ζητούν, μάλιστα, από τους παραλήπτες να δημιουργήσουν προσωπικούς λογαριασμούς χρήσης σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, όπου εμφανίζονται εικονικά μεγάλα χρηματικά ποσά υποτιθέμενων κερδών από προτεινόμενους αγώνες.

    Για τη δήθεν εκταμίευση των κερδών αυτών, ζητείται από τους πολίτες να καταθέσουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς των δραστών.

    Τέλος, συστήνεται στους χρήστες του διαδικτύου να μην ανοίγουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα, για την προέλευση ή τον αποστολέα των οποίων δεν είναι βέβαιοι.

    [02] Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της φερόμενης ως ψυχιάτρου του ΟΚΑΝΑ

    Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή τις καταγγελίες που έγιναν από άγνωστη γυναίκα σε τηλεοπτικές εκπομπές σχετικά με ολιγωρία της Εισαγγελίας στον χειρισμό της υπόθεσης της 4χρονης Άννυ.

    Υπενθυμίζεται ότι η άγνωστη γυναίκα δήλωσε σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού ότι, ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ, είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα να αφαιρέσει την επιμέλεια της μικρής 'Αννυ από τους γονείς της.

    Όπως αναφέρεται σε αναλυτική ανακοίνωση, οι καταγγελίες στις οποίες η εν λόγω γυναίκα προέβη εμφανιζόμενη σαν ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ δεν έχουν βάση και είναι χαρακτηριστικό ότι η γυναίκα που τις έκανε δεν έχει εντοπιστεί, ενώ δηλώθηκε και κλοπή του κινητού τηλεφώνου από το οποίο έγιναν οι κλήσεις.

    Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η πραγματική ταυτότητα της καταγγέλλουσας και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σχετικά με τα όσα καταγγέλθηκαν ψευδώς.

    [03] Ο ΟΚΑΝΑ διαψεύδει την ύπαρξη της ψυχιάτρου η οποία δήλωσε ότι παρακολουθούσε τους γονείς της Άννυ

    Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι «κάποια κυρία», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΟΚΑΝΑ, εμφανίσθηκε ως ψυχίατρος του Οργανισμού και δήλωσε ότι παρακολουθούσε τους γονείς της 'Αννυ Μπορισόβα, οι οποίοι -όπως είπε σε δημοσιογράφους- ήταν εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες.

    Η γυναίκα, που είπε ότι ονομάζεται Μαρία Καλογεροπούλου, δήλωσε σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού ότι ως ψυχιάτρος του ΟΚΑΝΑ είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα να αφαιρέσει την επιμέλεια της μικρής 'Αννυ απο τους γονείς της.

    Τα όσα είπε η Μαρία Καλογεροπούλου,προκάλεσαν αίσθηση στον ΟΚΑΝΑ και μετά από ενδελεχή έρευνα που διενήργησε ο Οργανισμός, ενημερώνει ότι: "Στο ανθρώπινο δυναμικό του ΟΚΑΝΑ δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ εργαζόμενη οποιασδήποτε ειδικότητας με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου.

    [04] Αφιερωμένη στα παιδιά η τρίτη Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

    Κάθε μέρα σε ολόκληρο τον πλανήτη πεντακόσια παιδιά χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας τροχαίων δυστυχημάτων, ενώ χιλιάδες άλλα τραυματίζονται και μένουν παράλυτα. Περισσότερα δηλαδή από εκατόν ογδόντα έξι χιλιάδες παιδιά έως 19 ετών χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, σε όλο τον κόσμο ετησίως, ενώ σε ό,τι αφορά τη χώρα μας τα παιδιά στην Ελλάδα έχουν 15 φορές περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθούν, ως επιβάτες, από ό,τι τα παιδιά στην Ελβετία.

    Πρόκειται για στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που φέτος αφιερώνει στα παιδιά την τρίτη Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (4-10 Μαΐου). Στόχος να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες παιδικές ζωές και να ενισχυθεί η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών μέσω της συντονισμένης δράσης ευαισθητοποιημένων φορέων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

    Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-MΠΕ, η πρόεδρος του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» Β. Δανέλλη-Μυλωνά «σύμφωνα με πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα τα τροχαία συμβάντα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για νέους από 15 έως 24 ετών, ενώ αυξητική τάση παρουσιάζουν οι μόνιμες αναπηρίες λόγω τραυματισμών».

    Προς την κατεύθυνση αυτή και με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας ευαισθητοποιημένοι φορείς, σύλλογοι, οργανώσεις, κινήσεις για τα δικαιώματα του παιδιού σε συνεργασία με δήμους έχουν ξεκινήσει μια σειρά δράσεων για τους γονείς και τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

    [05] Καταβλήθηκαν 200 εκατ. ευρώ τόκοι προς το ΔΝΤ

    Καταβλήθηκαν σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών τόκοι ύψους 200 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όπως επιβεβαιώνουν αρμόδιοι παράγοντες του οικονομικού επιτελείου.

    Η επόμενη πληρωμή προς το ΔΝΤ είναι στις 12 Μαΐου και αφορά και αφορά την εξόφληση δόσης ύψους 769 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Eurogroup στο οποίο θα συζητηθεί η πρόοδος των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας.

    [06] Αποφασίζει σήμερα η ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αποφασίσει σήμερα για το ύψος της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από την Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA). Η ΕΚΤ αύξανε το όριο του ELA σε εβδομαδιαία βάση από τον Φεβρουάριο, όταν σταμάτησε να αναχρηματοδοτεί απευθείας τις ελληνικές τράπεζες.

    Χθες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στη Φρανκφούρτη. Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και η κατάσταση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, χωρίς άλλες λεπτομέρειες. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και ότι η προοπτική της συμφωνίας είναι ρεαλιστική, προσθέτοντας ότι «προϋπόθεση είναι όλοι οι δρώντες να συμβάλλουν δημιουργικά προς την επίτευξή της και να υπάρξει συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας".

    Δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς αναφέρει, επικαλούμενο πηγές της ΕΚΤ, ότι τα σκληροπυρηνικά στελέχη της, υπό την καθοδήγηση της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, επιθυμούν να αυξηθεί το «κούρεμα» της αξίας των ελληνικών ομολόγων, τα οποία δίνονται ως ενέχυρα από τις τράπεζες (για τη χρηματοδότησή τους από την Τράπεζα της Ελλάδος), μετά τις πρόσφατες υποβαθμίσεις του αξιόχρεου της Ελλάδας και των τραπεζών της. Μία πηγή της ΕΚΤ, σημειώνει το πρακτορείο, δήλωσε ότι δεν αναμένει το συμβούλιο της ΕΚΤ να προχωρήσει σε μία τέτοια δραματική αλλαγή, που θα έθετε τις ελληνικές τράπεζες σε άμεση δυσκολία, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

    [07] Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι επιθυμεί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις

    Η Αθήνα πρέπει να αποδείξει ότι θέλει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post» ο ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

    Ο Βέμπερ επισήμανε στη συνέντευξή του ότι περιμένει τις επόμενες ημέρες ένα ξεκάθαρο μήνυμα από το ελληνικό κοινοβούλιο ότι η πλειοψηφία του υποστηρίζει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Σε διαφορετική περίπτωση οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν με δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη.

    [08] ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Η κατασκοπεία είναι της μόδας

    «Η Γαλλία παραιτείται από τις ελευθερίες της». «Η εποχή θυμίζει την περίοδο Μπους». «Ο νόμος είναι ακραίος». Την επομένη της υιοθέτησης του νόμου περί κατασκοπείας από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση, ο ξένος Τύπος μοιάζει να συμφωνεί με τα επιχειρήματα των επικριτών του και να συγκρίνει τον νόμο με το Patriot Act που είχε ψηφιστεί στην Αμερική μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Φαίνεται όμως ότι η κατασκοπεία είναι η μόδα της εποχής. Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία μετά τις αποκαλύψεις ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, γνωστές ως BND, παρακολουθούσαν ευρωπαϊκές εταιρείες, αλλά και ιδιώτες. Και το χειρότερο είναι ότι φαίνεται πως το έκαναν κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA).

    Το ζήτημα αυτό φέρνει ξανά στην επιφάνεια τα ερωτήματα που ανέκυψαν το 2013 με τη δημοσιοποίηση αμερικανικών κυβερνητικών εγγράφων από τον Εντουαρντ Σνόουντεν. Ο τελευταίος χαίρει ιδιαίτερα υψηλής δημοτικότητας στη Γερμανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 May 2015 - 10:30:30 UTC