Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Για χυδαία επίθεση εναντίον του Δ. Μάρδα και προβοκάτσια», κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές
  • [02] ΝΔ: Να μας ενημερώσει ο κ. Τσίπρας ποια είναι η διαπραγμάτευση που έχει κάνει
  • [03] Μ. Γλέζος: Η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει βήμα πίσω
  • [04] Δ. Στρατούλης: Δεν κάνουμε πουθενά πίσω στη διαπραγμάτευση
  • [05] Συνελήφθη η γυναίκα που παρίστανε την ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ
  • [06] Βρυξέλλες: Από κοινού με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ αποσκοπούμε σε μια συμφωνία με την Ελλάδα
  • [07] Το Google+ θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες του να ανεβάζουν φωτογραφίες, άρθρα και άλλο περιεχόμενο

  • [01] «Για χυδαία επίθεση εναντίον του Δ. Μάρδα και προβοκάτσια», κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές

    Για «χυδαία συκοφαντία» στο πρόσωπό του και «προβοκάτσια» εναντίον της κυβέρνησης, που αποδεικνύονται από το «πόθεν έσχες» που έχει καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, αλλά και από φωτοαντίγραφα όλων των λογαριασμών του και τις κινήσεις τους, κάνουν λόγο πηγές της κυβέρνησης για τα δημοσιεύματα σχετικά με τον κ. Μάρδα.

    Αυτό σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές και τονίζουν ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και πως «αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όσοι κάνουν τέτοια δημοσιογραφική έρευνα, αλλά και όσοι σπεύδουν να την υιοθετήσουν για μικροκομματικούς λόγους». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «προφανώς ο κ. Μάρδας θα κινηθεί νομικά για να υπερασπιστεί τα αυτονόητα».

    [02] ΝΔ: Να μας ενημερώσει ο κ. Τσίπρας ποια είναι η διαπραγμάτευση που έχει κάνει

    «Η διαπραγμάτευση έχει πάει πλέον και στο ζήτημα των κυρίων συντάξεων. Εμείς είχαμε βάλει τις κόκκινες γραμμές με το mail Χαρδούβελη. Είχαμε πει για τις επικουρικές, για τη ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος "ναι" αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχαμε μιλήσει για κύριες συντάξεις και βεβαίως, δεν το συζητάμε, για τους μισθούς» δήλωσε στον ραδιοσταθμό REAL FM o εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης.

    Ο κ. Καραγκούνης διερωτήθη εάν «όσο περνά ο χρόνος βρισκόμαστε σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση,και εφόσον, το δημοσιονομικό κενό ανεβαίνει, τα μέτρα θα είναι 10 και 20 φορές χειρότερα από το mail Χαρδούβελη» πρόσθεσε.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα της εθνικής συνεννόησης τονίζοντας ότι «κανένας δεν θα είχε καμία αντίρρηση, αλλά να υπάρχει ένας κοινός τόπος».

    Σε ερώτηση εάν ο κ. Σαμαράς έχει ζητήσει ενημέρωση, απάντησε: «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο κ. Τσίπρας να αναλάβει μία πρωτοβουλία στη Βουλή, να μας ενημερώσει για το πώς πάει η διαπραγμάτευση, αλλά εδώ έχουμε μία αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία εκπορεύεται από τα ψέματα που έχει πει πριν από τις εκλογές και δεν μπορεί να υλοποιήσει».

    [03] Μ. Γλέζος: Η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει βήμα πίσω

    «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως «πρέπει να είμαστε απόλυτα σύμφωνοι και ταυτισμένοι με τη βούληση του ελληνικού λαού, ο οποίος ψήφισε μια κυβέρνηση που πρέπει να αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια των δανειστών και του συστήματος καταπίεσης της χώρας μας, για να βρει επιτέλους η πατρίδα μας το μέλλον της».

    Σε ότι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις επισήμανε ότι «στη Γερμανία συντελείται μια διεργασία, γύρω από το θέμα των οφειλών της Γερμανίας, καταπληκτική. Παίρνουν οι ίδιοι οι Γερμανοί στα χέρια τους την υπόθεση». Και πρόσθεσε: «Οι Γερμανοί αντιφασιστές ανεξάρτητα από κομματική πλευρά, έχουν ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια για να μην ξεχάσουμε το μέλλον».

    [04] Δ. Στρατούλης: Δεν κάνουμε πουθενά πίσω στη διαπραγμάτευση

    «Οι δανειστές ζητούν να εφαρμόσουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, αλλά η κυβέρνηση θα καταθέσει την κατάργησή της» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

    Ο κ. Στρατούλης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπογραφεί καμία συμφωνία που θα ακυρώνει το πρόγραμμα της κυβέρνησης. «Δεν κάνουμε πουθενά πίσω στη διαπραγμάτευση. Ότι έχουμε πει στις προγραμματικές μας δηλώσεις είναι οι κόκκινες γραμμές μας και δεν υποχωρούμε. Οι γραμμές της κυβέρνησης είναι βαθιά κόκκινες» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

    Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων εκτίμησε ότι οι δανειστές θα μας δώσουν ρευστότητα, γιατί «αν πάμε σε ρήξη οι επιπτώσεις θα είναι χειρότερες γι' αυτούς».

    [05] Συνελήφθη η γυναίκα που παρίστανε την ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ

    Συνελήφθη η γυναίκα η οποία το πρωί σε τηλεοπτικές εκπομπές προέβη σε ψευδείς καταγγελίες σχετικά με την υπόθεση της μικρής Άννυ Μπορίσοβα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η γυναίκα είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας και ιδιότητα, παριστάνοντας ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ και μετά τη σύλληψή της θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και ακολούθως στο αυτόφωρο.

    Νωρίτερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΚΑΝΑ αναφέρεται ότι η εν λόγω γυναίκα δεν ανήκε ποτέ στο ανθρώπινο δυναμικό του Οργανισμού, ούτε υπάρχε στο πρόγραμμα υποκατάστασης φάκελος των γονιών της μικρής Αννυ.

    [06] Βρυξέλλες: Από κοινού με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ αποσκοπούμε σε μια συμφωνία με την Ελλάδα

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από κοινού με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ αποσκοπεί σε μια συμφωνία με την Ελλάδα που θα συμβάλει στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ανάπτυξη και ευελπιστεί ότι η συνεργασία με τα θεσμικά όργανα θα συνεχιστεί προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

    Αυτό ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της Επιτροπής, σήμερα στις Βρυξέλλες, συμπληρώνοντας ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη συγκεκριμένης προόδου επί του θέματος στις 11 Μαΐου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup και θα προβεί σε απολογισμό των πεπραγμένων.

    [07] Το Google+ θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες του να ανεβάζουν φωτογραφίες, άρθρα και άλλο περιεχόμενο

    Το Google+ ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα τη διάθεση του Google+ Collections, ενός νέου χαρακτηριστικού που ενσωμάτωσε στην υπηρεσία του και το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν φωτογραφίες, άρθρα και άλλο περιεχόμενο που σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο θέμα. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ποιος μπορεί να βλέπει αυτές τις Συλλογές από τον κύκλο των «φίλων» τους.

    Το χαρακτηριστικό είναι παρόμοιο με αυτό που προσφέρει η ανταγωνιστική υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Pinterest. Η υπηρεσία έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής ως ένα είδος «διαδικτυακού λευκώματος» και έχει σχεδόν τριπλασιάσει την αξία της μέσα σε μόλις ενάμισι χρόνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 May 2015 - 12:30:29 UTC