Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Δεν υπάρχει Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, διότι δεν θα υπάρχει και ευρωζώνη
  • [02] Αλ. Φλαμπουράρης: Δεν θα διστάσουμε να καταφύγουμε σε δημοψήφισμα
  • [03] ΝΔ και ΚΚΕ: Η κοινή δήλωση Τσίπρα και Γιούνκερ αποτελεί συνέχιση της πέμπτης αξιολόγησης
  • [04] Άγνωστη κίτρινη ουσία στον Πατραϊκό κόλπο
  • [05] Στις φυλακές της Κέρκυρας ο πατέρας της Άννυ
  • [06] «Πολύτιμη η συνεισφορά των κοινωνικών ιατρείων»
  • [07] Κεντρικός ομιλητής σε ειδική εκδήλωση του European Business Forum ο Γ. Βαρουφάκης
  • [08] Πάντοαν: Υπάρχει η βούληση να φτάσουμε σε μια θετική λύση
  • [09] Επίτιμοι διδάκτορες του ΑΠΘ οι αδελφοί Ταβιάνι

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Δεν υπάρχει Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, διότι δεν θα υπάρχει και ευρωζώνη

    Η Ελλάδα εντός ή εκτός του ευρώ είναι ένα λάθος δίλημμα, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σήμερα το βράδυ στη πρώτη ραδιοφωνική συνέντευξή του από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 fm και την εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου.

    «Η Ελλάδα» είπε «πρέπει να δώσει μάχη και να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που διαθέτει, βέτο, ευρωπαϊκό νόμο, διαδικασίες και συμμαχίες προκειμένου να αντιμετωπίσει όλους αυτούς που νομίζουν ότι η λύση των δικών τους προβλημάτων είναι το σπρώξιμο της Ελλάδας προς την έξοδο» εκφράζοντας την άποψη ότι η Ελλάδα θα είναι στην ευρωζώνη, διότι Ελλάδα χωρίς ευρωζώνη σημαίνει, ότι δεν θα υπάρχει και ευρωζώνη.

    Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «αν η ΕΕ θέλει να έχει μέλλον και να υπάρχει, πρέπει να διασφαλίσει τη λειτουργία των δύο αρχών, κανόνων και δικαίου, και να βρίσκει λύσεις μέσα από συμβιβασμούς, διάλογο και διαπραγμάτευση. Και το ελληνικό ζήτημα πρέπει να επιλυθεί με αυτό τον τρόπο» είπε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «είμαστε σε μία διαπραγμάτευση όπου θα καταλήξουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό».

    [02] Αλ. Φλαμπουράρης: Δεν θα διστάσουμε να καταφύγουμε σε δημοψήφισμα

    Η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, ικανή να οδηγήσει σε μια πραγματικά αναπτυξιακή πολιτική. Αν όμως, τα πράγματα δεν προχωρήσουν όπως τα σχεδιάζουμε, δεν θα διστάσουμε να καταφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία με δημοψήφισμα, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας απόψε σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο υπουργός, προσκεκλημένος των οργανώσεων μελών Γκύζη, Εξαρχείων, Νεάπολης στην πλατεία Αργεντινής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο στις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης, στις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης, αλλά και στην ανάγκη προσφυγής σε δημοψήφισμα αν τα πράγματα δεν προχωρήσουν όπως τα έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση. Αν δηλαδή, δεν οδηγηθούμε σε μια συμφωνία που να διασφαλίζει την εφαρμογή αναπτυξιακής πολιτικής και δεν θα επιτείνει την ύφεση.

    [03] ΝΔ και ΚΚΕ: Η κοινή δήλωση Τσίπρα και Γιούνκερ αποτελεί συνέχιση της πέμπτης αξιολόγησης

    Επιβεβαίωση της "εξαπάτησης του λαού" και της "συνέχισης της πέμπτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας", αποτελεί σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ η κοινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ μετριοπαθέστερη στάση κράτησε Το Ποτάμι.

    Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, παρατήρησε πως "η κοινή δήλωση Τσίπρα - Γιούνκερ, αποκαλύπτει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού".

    "Η κυβέρνηση συνεχίζει την πέμπτη αξιολόγηση που η ίδια διέκοψε βιαίως. Ανοίγουν οι κόκκινες γραμμές και στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό! Πού είναι ο κ. Στρατούλης που μας έλεγε πως δεν θα υποχωρήσει η κυβέρνηση για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος;", τόνισε ο κ. Βρούτσης, εγκαλώντας την κυβέρνηση για τα "ψέματα" και την "υποκρισία" της, αλλά δηλώνοντας πως η ΝΔ θα στηρίξει τη "στροφή" αυτή της κυβέρνησης.

    "Κακώς επιχαίρει η ΝΔ", απάντησε από πλευράς Ποταμιού, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, διαπιστώνοντας στην κοινή δήλωση, "μια χειρονομία μετακίνησης προς μία ευκολότερη συμφωνία".

    "Πού υπάρχει αναφορά στην πέμπτη αξιολόγηση;", απάντησε ο παριστάμενος υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, διαβάζοντας το κείμενο της κοινής δήλωσης.

    Τη διαπίστωση πως "η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας δεν είχε καταργηθεί μαζί με τα μνημόνια, όπως ισχυριζόταν η κυβέρνηση, αλλά αντίθετα ξεθώριασαν οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης", εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

    [04] Άγνωστη κίτρινη ουσία στον Πατραϊκό κόλπο

    Τα πορίσματα των επιστημόνων περιμένει η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να ενημερωθεί για το τι προκάλεσε την εμφάνιση άγνωστης ουσίας κίτρινου χρώματος, στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπερειφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, εστάλησαν δείγματα στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, στο Μπενάκειο φυτοπαθολογικό ινστιτούτο, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Πατρών με τα αποτελέσματα να αναμένονται σε περίπου δύο ημέρες.

    Παράλληλα, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, δεν υπάρχει καταγγελία ή επίσημη ενημέρωση, για πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης από κάποιο πλοίο.

    Πάντως, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος πρόσθεσε πως από την πρώτη μακροσκοπική εξέταση που έγινε, ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για γύρη από δένδρα, ή για φυτοπλαγκτόν.

    [05] Στις φυλακές της Κέρκυρας ο πατέρας της Άννυ

    Από τις 18:10 το απόγευμα κρατείται στις φυλακές της Κέρκυρας ο 27χρονος Βούλγαρος, φερόμενος ως παιδοκτόνος. Η μεταγωγή του από την Αθήνα έγινε κάτω από αυστηρά μετρά ασφαλείας, τόσο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και στην Κέρκυρα, στον χώρο γύρω από τις φυλακές. H κλούβα της Αστυνομίας σταμάτησε στην πύλη της φυλακής. Ο 27χρονος μπήκε στη φυλακή με σκυμμένο το κεφάλι και κρατείται πλέον σε απομονωμένο χώρο, σε ειδικά διαμορφωμένο κελί, το οποίο θα φρουρείται όλο το 24ωρο.

    [06] «Πολύτιμη η συνεισφορά των κοινωνικών ιατρείων»

    Την έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για την πιστοποίηση των δομών των κοινωνικών ιατρείων, που ωστόσο δεν μειώνει και δεν αφαιρεί κάτι από την πολύτιμη συνεισφορά αυτών των δομών στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, επισημαίνουν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωπος του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού Γιώργος Βήχας και ο Σίμος Δανιηλίδης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας και το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο.

    Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών τόνισε η Πολιτεία θα πρέπει να καθορίσει τον τρόπο πιστοποίησης και να χορηγεί την άδεια λειτουργίας αυτών των δομών, σημειώνοντας ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς, τα τελευταία χρόνια -οπότε και έκαναν την εμφάνισή τους, δυστυχώς έως και σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

    Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού Γιώργος Βήχας σημείωσε ότι τα Κοινωνικά Ιατρεία είναι δομές που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια, λειτουργούν με πρωτοβουλία πολιτών και έχουν προσφέρει πολλά σε άπορους και ανασφάλιστους πολίτες, καλύπτοντας υγειονομικές ανάγκες ευπαθώς ομάδων που ήταν αποκλεισμένοι από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, και ανέφερε ότι την ευθύνη ελέγχου ασκεί ο τοπικός ιατρικός σύλλογος.

    Στην πολύτιμη προσφορά των δημοτικών ιατρείων τα οποία προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας σε εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους, άνεργους, μετανάστες και πρόσφυγες, αναφέρθηκε ο Σίμος Δανιηλίδης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ.

    [07] Κεντρικός ομιλητής σε ειδική εκδήλωση του European Business Forum ο Γ. Βαρουφάκης

    Οι προοπτικές και τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πορεία οικοδόμησης ενός κοινού μέλλοντος για τους λαούς της, περιλαμβάνονται στη θεματολογία του συνεδρίου European Business Forum (EBS) με κεντρικό τίτλο «Ευρώπη: Χτίζοντας το όραμα για το μέλλον της ενωμένης Ευρώπης», που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις Βρυξέλλες και στο οποίο θα συμμετάσχει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

    [08] Πάντοαν: Υπάρχει η βούληση να φτάσουμε σε μια θετική λύση

    «Υπάρχει η βούληση όλων των μερών, του Eurogroup και της ελληνικής κυβέρνησης να φτάσουμε σε μια θετική λύση, η οποία να ενισχύσει την παρουσία της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Θα δούμε αν μια συμφωνία θα μπορέσει να επιτευχθεί στις 11 Μαΐου ή λίγο αργότερα. Εκφράσαμε την ενθάρρυνσή μας να παρουσιασθεί μια δέσμη μεταρρυθμίσεων και θεωρώ ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί». Τη δήλωση αυτή έκανε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στησυνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

    [09] Επίτιμοι διδάκτορες του ΑΠΘ οι αδελφοί Ταβιάνι

    ?Εκ του σύνεγγυς στην ελληνική γη? βρέθηκαν απόψε οι κινηματογραφιστές αδελφοί Βιτόριο και Πάολο Ταβιάνι για την αναγόρευση τους σε επίτιμους διδάκτορες του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

    Υπό τον κίνδυνο της ματαίωσης της εκδήλωσης αλλαγής χώρου ή αναβολής (καθώς το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ ? όπου βρίσκεται και η Αίθουσα Τελετών είχε καταληφθεί από νωρίς το πρωί από νεαρούς φοιτητές οι οποίοι τελικά "επέτρεψαν" την εκδήλωση παρότι ο χώρος παρέμενε κατειλημμένος), οι τελευταίοι ίσως Ιταλοί auteurs (ηλικίας 86 και 84 ετών αντίστοιχα που ?καταθέτουν? ταινίες τους για την ?περιπέτεια της ανθρώπινης ύπαρξης? επί 70 και πλέον χρόνια) προσήλθαν ήρεμοι στην αίθουσα για να τιμηθούν. Κι αυτοί ως ?αντίδωρο? στην τιμή και τον ?έπαινο? (για την ?προσφορά τους στις τέχνες, στα γράμματα και στον πολιτισμό και γιατί συνδύασαν με επιτυχία την τέχνη του κινηματογράφου με την παγκόσμια γραμματεία και, ιδιαίτερα, με την ιταλική και την αρχαία ελληνική λογοτεχνία?) εκφώνησαν τον δικό τους απόλυτα κινηματογραφικό λόγο, με τον τίτλο ?Εκ του σύνεγγυς στην ελληνική γη?. Ο οποίος... δεν ήταν ?ούτε lectio ούτε magistralis? όπως είπαν, ?αλλά, μια μαρτυρία απευθείας μέσα από το εργαστήρι μας, με ό,τι πιο προσωπικό μπορούμε να σας προσφέρουμε. Κι αυτό γιατί ? το ομολογούμε ? μια τέτοια πρόσκληση ήταν κάτι που περιμέναμε: κοιτάζοντας μέσα στο πηγάδι του παρελθόντος, αισθανόμασταν ανέκαθεν εγγύτερα στον ελληνικό πολιτισμό παρά στο ρωμαϊκό?.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 May 2015 - 20:30:24 UTC