Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή: Σφοδρές αντεγκλήσεις με φόντο την καταγγελία της Λιάνας Κανέλλη
  • [02] Διαφορά 20,2 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [03] Προβλήματα από ισχυρή βροχόπτωση στον Έβρο
  • [04] Συνέδριο για τα ΜΜΕ και τη βιώσιμη ανάπτυξη
  • [05] Γ. Δραγασάκης: Δεν έχουμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη
  • [06] Την παραίτηση της επικεφαλής του ΤΧΣ Αν. Σακελλαρίου, ζήτησε η κυβέρνηση
  • [07] Έκπτωση 2% για εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος
  • [08] Στ. Κοντονής: Ισονομία και ισοπολιτεία σε όλα τα επίπεδα

  • [01] Βουλή: Σφοδρές αντεγκλήσεις με φόντο την καταγγελία της Λιάνας Κανέλλη

    Το επεισόδιο που κατήγγειλε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη εις βάρος της από τον βουλευτή της ΧΑ, Γιάννη Λαγό απασχόλησε απόψε την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, κατά την οποία το ΚΚΕ αποχώρησε καταγγέλλοντας την πρόεδρο της Βουλής πως έδωσε κάλυψη στην συμπεριφορά αυτή ενώ η κα Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε το ΚΚΕ για «πολιτική σπέκουλα».

    Η κα Κανέλλη κατήγγειλε το απόγευμα ότι δέχτηκε φραστική απειλή από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής έξω από την αίθουσα της Επιτροπής, η οποία συνεδρίαζε για το Σωφρονιστικό Σύστημα. Όπως ανέφερε προς τα μέλη της Επιτροπής ο κ. Λαγός της απευθύνθηκε λέγοντας «σε είδα στο Δικαστήριο (σ.σ. στην δίκη της ΧΑ) αλλά θα σε δω πως θα φύγεις». Μάλιστα, η βουλευτής του ΚΚΕ ευχαρίστησε τους δύο βουλευτές, οι οποίοι, όπως είπε, άκουσαν τον θόρυβο που προκλήθηκε, και βγήκαν από την αίθουσα για να την στηρίξουν.

    Η συνεδρίαση της Διάσκεψης σημαδεύτηκε από έντονες αντεγκλήσεις με το ΚΚΕ να αποχωρεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος, η αποχώρηση οφείλεται στο ότι δεν έγινε δεκτή η πρότασή του να υπάρξει άμεσα δήλωση πολιτικής καταδίκης του περιστατικού. Μάλιστα, με ανακοίνωση της ΚΟ, το ΚΚΕ κατήγγειλε την στάση της κας Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως «με την συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά» του κ. Λαγού.

    Πάντως, υπέρ της πρότασης αυτής του κ. Καραθανασόπουλου, τάχθηκαν η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Τελικώς, η Διάσκεψη των Προέδρων προέκρινε κατά πλειοψηφία να παραπεμφθεί το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής σύμφωνα με την πρόταση της Προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου.

    [02] Διαφορά 20,2 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Διαφορά 20,2 μονάδων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το SBC. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 36,7%, η ΝΔ 16,5%, το Ποτάμι 6,1%, η Χρυσή Αυγή 5,4%, το ΚΚΕ 3,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,1%, το ΠΑΣΟΚ 2,5%.

    Σύμφωνα με την έρευνα και στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Αντώνης Σαμαράς, το 57% θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα, το 21% τον Αντώνη Σαμαρά και ποσοστό 18% απαντά κανένας από τους δύο.

    Επίσης το 46% πιστεύει ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, το 29% απαντά «μάλλον ναι», το 9% απαντά «όχι», ποσοστό 10% απαντά «μάλλον όχι».

    Στο ερώτημα αν η διαπραγμάτευση μπορεί να χαρακτηριστεί σκληρή από την κυβέρνηση το 43% απαντά «σκληρή», το 29% «ανύπαρκτη» και το 22% την χαρακτηρίζει «ήπια».

    [03] Προβλήματα από ισχυρή βροχόπτωση στον Έβρο

    Καταστροφές σε καλλιέργειες, πλημμύρες σε καταστήματα και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, προκλήθηκαν σε περιοχές του νομού Έβρου, όπου αργά το απόγευμα σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις με ισχυρούς ανέμους.

    Η σφοδρή βροχόπτωση συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, έντασης, μέχρι και 10 Μποφόρ, κατά διαστήματα έπεφτε και χαλάζι.

    Στο Σουφλί, από τα νερά της βροχής πλημμύρισαν ισόγεια καταστήματα, στη Βύσσα και στη Λυκόφη από τα σπασμένα κλαδιά δέντρων, που έπεσαν στο οδόστρωμα, σημειώθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, στον κάθετο οδικό άξονα Αλεξανδρούπολης ? Ορμενίου, ενώ διακοπές ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν στη Βύσσα και στα Λαγυνά.

    [04] Συνέδριο για τα ΜΜΕ και τη βιώσιμη ανάπτυξη

    Τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που δημιούργησε στον ελληνικό Τύπο η οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια αλλά και τρόποι για την αντιμετώπισή τους, βρίσκονται στο επίκεντρο του συνεδρίου «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και βιώσιμη ανάπτυξη» που είναι σε εξέλιξη από χθες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

    Κατά τη σημερινή, δεύτερη μέρα του συνεδρίου, εξετάστηκαν θέματα σχετικά με την αγορά εργασίας στον Τύπο, το νέο τοπίο που διαμορφώνεται και γενικότερα τις συνθήκες εργασίας.

    Ο καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γγ του υπουργείου Εργασίας Γιάννης Κουζής, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικότερα στην ισοπέδωση της εργασίας στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης, με παρεμβάσεις διευκόλυνσης των απολύσεων οι οποίες με τη σειρά τους συνέβαλαν στην ραγδαία αύξηση της ανεργίας, φυσικά και στον χώρο του Τύπου.

    Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς μίλησε και αυτός για το θλιβερό τοπίο των εργασιακών σχέσεων στον Τύπο, με εργοδότες που έχουν θέσει ως κόκκινες γραμμές να μην προβάλλονται θέματα ανεργίας και εργασιακών δικαιωμάτων, με την απότομη αύξηση στα μπλοκάκια, με το 50% των δημοσιογράφων να είναι άνεργοι και άλλοι τόσοι να εργάζονται χωρίς να αμείβονται.

    Η πρόεδρος του ταμείου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Γιώτα Αντωνοπούλου μίλησε για την εισφοροδιαφυγή, κυρίως στον χώρο των διαδικτυακών ιστοσελίδων και blogs, φαινόμενο που πρέπει να παταχθεί με τον τερματισμό της μαύρης εργασίας των δημοσιογράφων που εργάζονται εκεί.

    Χθες, συντονιστής του πάνελ το οποίο ασχολήθηκε με τον περιφερειακό Τύπο ήταν ο γενικός διευθυντής - πρόεδρος του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Μιχάλης Ψύλος.

    Ο κ. Ψύλος στην εισαγωγική του ομιλία έκανε λόγο για μείωση του όγκου του επαρχιακού Τύπου στα χρόνια του μνημονίου, λέγοντας ότι το Πρακτορείο θέλει να βοηθήσει τον επαρχιακό Τύπο ενισχύοντας τις προσπάθειές που κάνει, καθώς όπως επισήμανε, μεγάλο μέρος του κόσμου στην Περιφέρεια, επιλέγει να ενημερωθεί από τοπικά μέσα.

    Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, ανέφερε ο κ. Ψύλος, βοηθώντας τα τοπικά Μέσα, είναι διατεθειμένο να προσφέρει σχεδόν εντελώς δωρεάν όλο του το υλικό (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) εφόσον, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, υπάρξει μια χορηγία από μεγάλες τράπεζες ή οργανισμούς του δημοσίου που θα ήθελαν να ενισχύσουν τον περιφερειακό Τύπο μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [05] Γ. Δραγασάκης: Δεν έχουμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη

    «Ελπίζω τη Δευτέρα να δοθεί ένα σημάδι προόδου, μια συμφωνία είναι πλέον ορατή» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Γκάρντιαν .

    «Οι συνομιλίες ως τώρα έχουν δείξει ότι υπάρχει κοινό πεδίο σε αλλαγές και πολιτικά μέτρα και επομένως πιστεύω ότι μια συμφωνία είναι εφικτή και προς όφελος όλων» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης υπογραμμίζοντας πως «απαιτείται συνεργασία από όλες τις πλευρές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας».

    «Δεν έχουμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη και δεν αποτελεί επιλογή ούτε για τη κυβέρνηση, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε εντολή για βιώσιμη λύση εντός της ευρωζώνης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης .

    «Το ξέραμε ότι, ως πρώτοι στην Ευρώπη που προσπαθούν να αλλάξουν τις πολιτικές, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Η τρόικα {οι ξένοι δανειστές) δεν αποτελούσαν απλώς τρεις θεσμούς αλλά ένα σύστημα εξουσίας, ένα κράτος εν κράτει, η αληθινή κυβέρνηση της χώρας. 'Επρεπε να αλλάξουμε το σύστημα αυτό, να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.

    [06] Την παραίτηση της επικεφαλής του ΤΧΣ Αν. Σακελλαρίου, ζήτησε η κυβέρνηση

    Την παραίτηση της επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασίας Σακελλαρίου ζήτησε απόψε η κυβέρνηση .

    [07] Έκπτωση 2% για εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος

    Εκπτωση φόρου 2% για τους φορολογούμενους που θα εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος έως και την 31 Ιουλίου 2015 και απαλλαγή από τη φορολογία των ανείσπρακτων ενοικίων που εκχωρούνται στο δημόσιο προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

    Μεταξύ άλλων προβλέπεται ακόμη ότι παραμένουν αφορολόγητες αγροτικές αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές ενώ θεσπίζεται αφορολόγητο 12.000 ευρώ για αγροτικές επιδοτήσεις και περιορίζεται στο μισό η προκαταβολή φόρου για τους αγρότες.

    [08] Στ. Κοντονής: Ισονομία και ισοπολιτεία σε όλα τα επίπεδα

    Την ικανοποίησή του από τη συζήτηση και την πλειοψηφία, η οποία σχηματίστηκε για την υπερψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής του Αθλητικού Νομοσχεδίου "Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις", εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής.

    Σε δήλωσή του μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ο κ. Κοντονής τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Κυβέρνηση έχει ως μοναδικό γνώμονα στην πολιτική της να επαναφέρει την ισονομία, την ισοπολιτεία και τις αρχές του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα. Επίσης ότι ποτέ η Κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να οδηγηθούν οι ελληνικές ομάδες εκτός ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, πολύ δε περισσότερο η Εθνική ομάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 May 2015 - 20:30:24 UTC