Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Χουντής: Μια επωφελής συμφωνία για την Ελλάδα θα ευνοήσει τους πάντες
  • [02] Εντοπίστηκαν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους A400M που συνετρίβη στη Σεβίλλη
  • [03] Ανησυχία της ΕΕ για τις ταραχές στην ΠΓΔΜ

  • [01] Ν. Χουντής: Μια επωφελής συμφωνία για την Ελλάδα θα ευνοήσει τους πάντες

    Την εκτίμηση ότι η συμφωνία με τους εταίρους θα είναι πρωτίστως πολιτική, εξέφρασε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής. Η συμφωνία, διευκρίνισε, συσχετίζεται με το κατά πόσο οι εταίροι και κυρίως οι θεσμοί της ΕΕ, θα σεβαστούν τη Δημοκρατία και τα αιτήματα του λαού: να σταματήσει η λιτότητα και οι υφεσιακές πολιτικές, να βγούμε από τα μνημόνια και να μπούμε σε αναπτυξιακή πορεία.

    Ειδικότερα ως προς τη διαπραγμάτευση, ανέφερε ότι είναι μια συλλογική υπόθεση «που αφορά τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, η οποία αναμετριέται με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τα αιτήματα του λαού».

    Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χουντής ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει τις προθέσεις της και τις «κόκκινες γραμμές» της, και σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να ανεχθεί επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα.

    [02] Εντοπίστηκαν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους A400M που συνετρίβη στη Σεβίλλη

    Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκαν τα δύο μαύρα κουτιά του στρατιωτικού αεροσκάφους Airbus A400M το οποίο συνετρίβη σε ένα χωράφι βόρεια του αεροδρομίου της Σεβίλλης στην πρώτη δοκιμαστική πτήση του, σκοτώνοντας τέσσερα από τα έξι μέλη του πληρώματός του. Δύο από τα μέλη του ισπανικού πληρώματος της δοκιμαστικής πτήσης παραμένουν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

    Τα μαύρα κουτιά παραδόθηκαν στους ερευνητές, ανέφερε σε μία ανακοίνωση η κυβέρνηση. Αργά χθες ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ζήτησε από την Airbus τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια κατά τη διερεύνηση των αιτίων της συντριβής.

    Η Βρετανία και η Γερμανία καθήλωσαν στο έδαφος τα αεροσκάφη A400M που έχουν παραλάβει, το νέο ευρωπαϊκό αεροσκάφος μεταφοράς στρατευμάτων και φορτίου, έπειτα από την πρώτη συντριβή στην οποία εμπλέκεται το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό αμυντικό πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη σημαδευτεί από καθυστερήσεις και υπερβάσεις κόστους.

    [03] Ανησυχία της ΕΕ για τις ταραχές στην ΠΓΔΜ

    Η ΕΕ εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» της για τις συγκρούσεις στην ΠΓΔΜ, στα σύνορα με το Κόσοβο, που στοίχησαν τη ζωή 22 ανθρώπων, 8 αστυνομικών και 14 μελών μιας ομάδας ενόπλων αλβανικής καταγωγής.

    «Πρέπει να αποφευχθεί κάθε περαιτέρω κλιμάκωση της βίας, για το συμφέρον της γενικής σταθερότητας στη χώρα», τόνισε ο επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ.

    Ο ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε πως «ανησυχεί βαθιά» για την κατάσταση στην περιοχή του Κουμάνοβο και κάλεσε τις αρχές και όλους τους πολιτικούς ηγέτες και τους ηγέτες κοινοτήτων να συνεργασθούν, να αποκαταστήσουν την ηρεμία και να διεξάγουν μια πλήρη έρευνα για τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και διαφάνεια μέσα στο πλαίσιο του νόμου.

    Οι Βρυξέλλες έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους αναφορικά με την πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ, όπου η αριστερή αντιπολίτευση κατηγορεί τη συντηρητική εξουσία για διαφθορά, καθώς και ότι έχει θέσει υπό παρακολούθηση 20.000 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, δημοσιογράφοι και θρησκευτικοί ηγέτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 May 2015 - 16:30:25 UTC