Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη συμμετοχή ελληνικών εταιριών στην κατασκευή του αγωγού TAP ζήτησε ο Π. Λαφαζάνης
  • [02] Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών διαψεύδει τον Σόιμπλε για το δημοψήφισμα
  • [03] Βαρθολομαίος: Στηρίζουμε το έργο της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα
  • [04] Κλειστά τα σχολεία αύριο στον Κορυδαλλό λόγω της δίκης της Χρυσής Αυγής
  • [05] Εκτός ΕΟΠΥΥ όσοι γιατροί δεν καταχωρούν τις επισκέψεις στο σύστημα
  • [06] Συνάντηση Παυλόπουλου - Κοντονή στο Προεδρικό Μέγαρο
  • [07] Βούτσης: Κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος παρά μόνο αυτοί που δεν δίνονται
  • [08] Ντάισελμπλουμ:Η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας είναι το τέλος Ιουνίου
  • [09] Π. Μοσκοβισί: Σαφής η πρόοδος στις διαπραγμετεύσεις

  • [01] Τη συμμετοχή ελληνικών εταιριών στην κατασκευή του αγωγού TAP ζήτησε ο Π. Λαφαζάνης

    Σε νέα παρέμβαση προς την Κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στο έργο, χωρίς να παραβιάζεται η νομοθεσία, προχώρησε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Ο υπουργός απηύθυνε επιστολή προς τον πρόεδρο της εταιρείας TAP AG John Attrill στην οποία υπενθυμίζει τη σχετική πρόβλεψη της συμφωνίας φιλοξενούσας χώρας, που αναφέρει ότι τα κριτήρια επιλογής «ενθαρρύνουν τη χρήση Ελληνικών εταιριών και εργατικού δυναμικού σε όλο το εύρος της αλυσίδας εφοδιασμού του Έργου με το να διασφαλίζει ότι δεν υφίσταται καμία διάκριση κατά των Ελληνικών εταιριών».

    «Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο τμήμα του αγωγού θα υλοποιηθεί σε Ελληνικό έδαφος, θεωρούμε αυτονόητο ότι θα προτιμήσετε και θα επιλέξετε, κατά κύριο λόγο, ελληνικές εταιρίες τόσο για την κατασκευή του αγωγού και των συναφών έργων, όσο και για την προμήθεια των υλικών που απαιτούνται», αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης και καταλήγει: «Δε ζητάμε παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας. Θεωρούμε όμως ότι υπάρχουν πρόσφοροι τρόποι, μέσα και μέθοδοι έτσι ώστε Ελληνικές αξιόπιστες εταιρίες που έχουν κατάλληλη τεχνογνωσία, ικανότητες και εξοπλισμό, να συμμετάσχουν ουσιαστικά στην κατασκευή του έργου».

    [02] Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών διαψεύδει τον Σόιμπλε για το δημοψήφισμα

    Σε διάψευση των δηλώσεων του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Βόλφγκανγκ που ισχυρίσθηκε ότι συμβούλεψε τον Γιώργο Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα στην Ελλάδα, προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Πεταλωτής.

    «Ο κ. Σόιμπλε ουδέποτε είχε "συμβουλεύσει" τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα. Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ενημερώσει ακόμη από το καλοκαίρι του 2011 κάποιους από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ενδεχόμενο αυτό, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει κατ' επανάληψη» αναφέρει ο κ. Πεταλωτής.

    Και προσθέτει: «Το καλύτερο που είχε να κάνει τότε ο κ. Σόιμπλε, αν πράγματι ήταν υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, θα ήταν να πείσει μερικούς από τους εταίρους μας ότι η Δημοκρατία δεν λειτουργεί όπως βολεύει τον καθένα. Έχει κανόνες και αρχές».

    [03] Βαρθολομαίος: Στηρίζουμε το έργο της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα

    Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο της επίσκεψης του στην Τουρκία, όπου θα έχει επαφές στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, ενώ θα μετάσχει και στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια.

    Ο Βαρθολομαίος ευχήθηκε ώστε ο υπουργός να προωθήσει την «ανάπτυξη καλών σχέσεων με εντιμότητα, ειλικρίνεια και σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».

    Ευχήθηκε επίσης, οι επαφές που θα έχει ο υπουργός στην Τουρκία, να στεφθούν με επιτυχία και πρόσθεσε ότι «στηρίζουμε το έργο της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα».

    Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στην αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έκανε λόγο για «βάλσαμο στην ψύχη των Ελλήνων». Υπογράμμισε το διάλογο που προωθεί το Πατριαρχείο με τόλμη, σύνεση και σοφία, με άλλες Εκκλησίες».

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης «έδωσε τη στήριξή του, για τη συνάντηση που θα οργανωθεί το προσεχές Φθινόπωρο στην Αθήνα, για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή» είπε ο υπουργός.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση και μίλησε για «ολόθυμη συμπαράσταση του υπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης προς το Πατριαρχείο».

    «Είναι ενίσχυση και ενθάρρυνση για μας, το να έχουμε την αλληλεγγύη της ελληνικής κυβερνήσεως» είπε.

    [04] Κλειστά τα σχολεία αύριο στον Κορυδαλλό λόγω της δίκης της Χρυσής Αυγής

    Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη 12 Μαΐου, με απόφαση του Δήμου Κορυδαλλού, όλα τα σχολεία της πόλης και οι Παιδικοί Σταθμοί, λόγω της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού.

    Ο δήμαρχος του Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα θέσουν εκ νέου στην έδρα του δικαστηρίου το αίτημα για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού, με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τη σημερινή συνάντησή τους με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

    Σύμφωνα με τον Δήμο Κορυδαλλού, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη μία νέα αίθουσα δικαστηρίου που θα φιλοξενήσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι στο μεσοδιάστημα θα υπάρξουν προσπάθειες ώστε η δίκη να συνεχιστεί στο Εφετείο.

    Ο Δήμος σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το πρόβλημα λειτουργίας των σχολείων, των παιδικών σταθμών και του συνόλου της πόλης εξαιτίας της διεξαγωγής της δίκης είναι άμεσο και δεν μπορεί να περιμένει ως τον Σεπτέμβριο.

    [05] Εκτός ΕΟΠΥΥ όσοι γιατροί δεν καταχωρούν τις επισκέψεις στο σύστημα

    Eξάντληση του μηνιαίου πλαφόν των διακοσίων επισκέψεων για τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δηλώνουν οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί από τις πρώτες μέρες του μήνα, ωστόσο στο σύστημα των ραντεβού αυτό δεν αποτυπώνεται, οι ασφαλισμένοι ψάχνουν εναγωνίως να βρουν ραντεβού, και ο ΕΟΠΥΥ απειλεί με διακοπή της συνεργασίας.

    Το 90% των καταγγελιών που έχουν κατατεθεί στον Οργανισμό από ασφαλισμένους αφορούν την εξάντληση των ραντεβού, ενώ ο ΕΟΠΥΥ έκρινε ως μη επαρκείς τις εξηγήσεις που απέστειλαν οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί όταν ρωτήθηκαν σχετικά, καθότι η πλειοψηφία αυτών ισχυρίζεται «αδυναμία καταχώρησης των ραντεβού λόγω έλλειψης χρόνου» .

    Ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι οι συμβεβλημένοι γιατροί οφείλουν να καταχωρούν όλες τις προγραμματισμένες επισκέψεις στο σύστημα προς αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του Οργανισμού από μη ορθή ενημέρωση του συστήματος, σε άλλη περίπτωση θα προχωρήσει σε διακοπή της συνεργασίας.

    [06] Συνάντηση Παυλόπουλου - Κοντονή στο Προεδρικό Μέγαρο

    Την αναγκαιότητα ύπαρξης κανόνων διαφάνειας στο χώρο του ποδοσφαίρου προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη παρουσία του ποδοσφαίρου στον ευρωπαϊκό και στον διεθνή χώρο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος, νωρίτερα σήμερα, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Από την πλευρά του ο κ.Κοντονής ανέφερε στον Πρόεδρο ότι «έρχομαι να σας ενημερώσω για όσα έγιναν και όσα πρόκειται να γίνουν στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού».

    [07] Βούτσης: Κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος παρά μόνο αυτοί που δεν δίνονται

    «Τα σύμβολα γράφουν την ιστορία και όχι οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών», τόνισε ο Νίκος Βούτσης απευθυνόμενος στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, τις οποίες επισκέφθηκε, στο «στρατηγείο» τους, στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, όπου συγκεντρώθηκαν για να εορτάσουν την επαναπρόσληψή τους.

    Αναφερόμενος στις πολύμηνες διεκδικήσεις τους, ο υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έκανε λόγο για έναν αγώνα δίκαιο κοινωνικά και «με ηθικό πλεονέκτημα απέναντι σε ανάλγητες κοινωνικές πολιτικές». «Δώσατε μία ψηφίδα αγώνα, συνέπειας, με ιστορική διάσταση», συμπλήρωσε.

    Σε δηλώσεις του, είπε ότι η κυβέρνηση έχει «μεγάλο φορτίο ευθύνης» για να μπορέσει να μείνει στο τιμόνι της διακυβέρνησης και να συνεχίσει να αποκαθιστά όσους τα τελευταία απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

    «Γι? αυτό και εργαζόμαστε με μεγάλη αποφασιστικότητα αλλά και συνέπεια για να υπάρξει μια συμφωνία που θα επιτρέπει πραγματικά στην ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει κοινωνικές πολιτικές, όχι απλά να αποκαταστήσουμε μερικές χιλιάδες ανθρώπους, όπως έγινε τώρα, αλλά να ανοίξουμε έναν ορίζοντα για την εργασία και τα δικαιώματα. Να φύγουμε από τον εργασιακό μεσαίωνα, να μην φεύγουνε τα παιδιά μας έξω, να σταματήσει η ανεργία, να βοηθηθούν οι μακροχρόνια άνεργοι», επισήμανε ο κ. Βούτσης.

    [08] Ντάισελμπλουμ:Η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας είναι το τέλος Ιουνίου

    Η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας είναι το τέλος Ιουνίου οπότε τελειώνει η παράταση, είπε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των Βρυξελλών.Όπως υπογράμμισε οποιαδήποτε απόφαση για δημοψήφισμα ανήκει στους Έλληνες πολιτικούς. «Η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων δεν με ανησυχεί», είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, πρόσθεσε πως περιμένει να ακούσει τι έχουν να πουν οι εκπρόσωποι των θεσμών σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί, αλλά και το τι θα πρέπει «να αναμένουμε για τις επόμενες εβδομάδες». Όπως ανέφερε, στη σημερινή συνεδρίαση δεν υπάρχει κάποιο τελικό αποτέλεσμα το οποίο μπορούν να συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και ο στόχος θα είναι να αποτιμήσουν τη μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων.

    Σημείωσε πάντως, πως φαίνεται οι διαπραγματεύσεις να είναι σε πιο θετική κατεύθυνση από την προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει η πολιτική βούληση, έτσι ώστε να μπει η Ελλάδα και πάλι στο δρόμο της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

    [09] Π. Μοσκοβισί: Σαφής η πρόοδος στις διαπραγμετεύσεις

    Τη «σαφή πρόοδο» που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με τους θεσμούς, υπογράμμισε ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος σήμερα στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες.

    Ο Γάλλος επίτροπος τόνισε ότι μετά το τελευταίο Eurogroup της Ρίγας, η διαδικασία της διαπραγμάτευσης έχει βελτιωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα την επίτευξη προόδου και στην ουσία των διαβουλεύσεων. Επισήμανε, ωστόσο, ότι σε ορισμένους σημαντικούς τομείς οι συζητήσεις πρέπει να προχωρήσουν.

    Ο Π. Μοσκοβισί προέβλεψε ότι η σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα είναι σημαντική, παρά το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση. Όπως είπε, θα γίνει αποτίμηση της προόδου, ενώ παράλληλα αναμένεται από την ελληνική πλευρά να επιβεβαιώσει τη βούλησή της να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να επιτευχθεί συμφωνία. Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Π. Μοσκοβισί, τόνισε ότι υπάρχει η βούληση να βρεθεί συμφωνία.

    Ο Γάλλος επίτροπος, τέλος, είπε ότι η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να στείλει ένα θετικό σήμα. Όπως ανέφερε, έχει γίνει αρκετή δουλειά, η οποία «ανοίγει τον δρόμο που απομένει να διανύσουμε». «Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας», προσέθεσε ο Π. Μοσκοβισί. «Αυτό είναι κάτι που θα πουν σήμερα όλοι οι υπουργοί Οικονομικών στον κ. Βαρουφάκη, αν και ο κ. Βαρουφάκης το γνωρίζει », κατέληξε ο Γάλλος επίτροπος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 May 2015 - 14:30:26 UTC