Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [02] «Αν ο κ. Τσίπρας εφάρμοζε τις προεκλογικές του εξαγγελίες η χώρα θα είχε καταστραφεί»
  • [03] Χ. Πόλσον: Η ευρωζώνη θα συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ
  • [04] Θα πληρωθεί σήμερα η δόση προς το ΔΝΤ
  • [05] Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών έχει μάλλον επιταχυνθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες

  • [01] Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής

    Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Την ανάγκη μεταφοράς της δίκης από τον Κορυδαλλό στο Εφετείο είχε τονίσει στις 7 Μαΐου ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης σημειώνοντας πως «Αναδείχθηκε η δυσλειτουργία της αίθουσας και η επικινδυνότητα της περιοχής για τη δημόσια ασφάλεια».

    Σημειώνεται πως λόγω της διεξαγωγής της δίκης, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, με απόφαση του δήμου Κορυδαλλού, όλα τα σχολεία της πόλης και οι παιδικοί σταθμοί.

    Ο δήμαρχος του Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα θέσουν εκ νέου στην έδρα του δικαστηρίου το αίτημα για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού, με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τη χθεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο. Σύμφωνα με τον δήμο Κορυδαλλού, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη μία νέα αίθουσα δικαστηρίου που θα φιλοξενήσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι στο μεσοδιάστημα θα υπάρξουν προσπάθειες ώστε η δίκη να συνεχιστεί στο Εφετείο.

    [02] «Αν ο κ. Τσίπρας εφάρμοζε τις προεκλογικές του εξαγγελίες η χώρα θα είχε καταστραφεί»

    Σε υποχωρήσεις του Αλέξη Τσίπρα απέδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, το γεγονός ότι δεν έχει χυθεί ακόμα η καρδάρα που γέμιζε με γάλα ο ελληνικός λαός για πέντε χρόνια. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, που διήρκεσε τρεις ώρες, υποστήριξε ότι αν ο κ. Τσίπρας εφάρμοζε τις προεκλογικές του εξαγγελίες για το χρέος, την παύση πληρωμών κλπ, τα οποία «έκανε γαργάρα», η χώρα θα είχε καταστραφεί.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει πολιτικές που βγάζουν κάποιο νόημα, ενώ χαρακτήρισε «παιδική εκδρομή» το mail Χαρδούβελη και ότι «το τραινάκι του τρόμου έρχεται τώρα». Όπως είπε, στο mail Χαρδούβελη δεν προβλέπονταν μειώσεις των συντάξεων, πλην των επικουρικών, απλά δεν θα δίνονταν αυξήσεις το 2015 και το 2016. Επίσης, ανέφερε ότι δεν προβλεπόταν αύξηση στον ΦΠΑ (αύξηση στα νησιά ή ενιαίος ΦΠΑ). Όπως ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδεικνύεται, έγινε κυβέρνηση με μια «αλυσίδα ψεμάτων» και εγκατέλειψε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

    Σχετικά με το ανακοινωθέν του eurogroup, παρέπεμψε στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, αλλά τόνισε ότι υπάρχει μια σημαντική παράλειψη, αφού δεν αναφέρει τι θα γίνει μετά τον Ιούνιο, πως θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό, πως και πότε θα γίνει η διαπραγμάτευση, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η τωρινή διαπραγμάτευση που αφορά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου που λήγει στο τέλος Ιουνίου.

    [03] Χ. Πόλσον: Η ευρωζώνη θα συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Χένρι Πόλσον δήλωσε ότι αναμένει πως η Ελλάδα και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης θα καταλήξουν σε συμφωνία για ένα πρόγραμμα βοήθειας που θα κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη. Υποθέτω, ίσως το βλέπω απλοϊκά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ότι με κάποιον τρόπο θα κατανοήσουν πώς θα κρατήσουν την Ελλάδα ως μέρος του ευρώ, δήλωσε ο Πόλσον στην τηλεόραση του Bloomberg.

    O Πόλσον δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα είναι ένα μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη και ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσει την ανάκαμψη, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα.

    [04] Θα πληρωθεί σήμερα η δόση προς το ΔΝΤ

    Εντολή να πληρωθεί σήμερα η δόση 750 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, όπως επιβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου.

    [05] Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών έχει μάλλον επιταχυνθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες

    Ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε τη σκέψη να αγοράσετε εκείνο το θαυμάσιο εξοχικό σπίτι πάνω στο κύμα. Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών του πλανήτη φαίνεται να επιταχύνεται, αντί να επιβραδύνεται, όπως νόμιζαν πολλοί επιστήμονες. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας επιστημονικής έρευνας, που αποδίδει την επιτάχυνση κυρίως στο εντεινόμενο λιώσιμο των πάγων, ιδίως της Δυτικής Ανταρκτικής και της Γροιλανδίας, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

    Οι νέες εκτιμήσεις των ερευνητών, με επικεφαλής τον ειδικό στη γεωδαισία δρα Κρίστοφερ Ουάτσον του αυστραλιανού Πανεπιστημίου της Τασμανίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο κορυφαίο περιοδικό για θέματα κλιματικής αλλαγής «Nature Climate Change» σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το «Science» και το «New Scientist» δείχνουν ότι μεταξύ 1993- 2014 η άνοδος της στάθμης είναι από 2,6 έως 2,9 χλιοστά ετησίως (με περιθώριο σφάλματος συν/πλην 0,4 χιλιοστά).

    Όσο περισσότερο ανέβουν τα νερά, τόσο περισσότερο θα κινδυνεύσουν εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, που ζουν σε παράκτιες χαμηλές περιοχές, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πυκνοκατοικημένες πόλεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 May 2015 - 6:30:24 UTC