Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία μέσα στο Μάιο
  • [02] Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την Παιδεία
  • [03] Δεν «ζεστάθηκε» η αγορά από τις εκπτώσεις και την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων
  • [04] Τον φίλο του εμπλέκει ο 27χρονος κατηγορούμενος για το φόνο της τετράχρονης Άννυ
  • [05] Η ΕΚΤ αύξησε κατά 1,1 δις.ευρω τη χρηματοδότηση μέσω ELA
  • [06] Επιβεβαιώνει το ΔΝΤ την καταβολή της δόσης των 750 εκατ. ευρώ
  • [07] Ο διαδικτυακός εκφοβισμός οδηγεί τα παιδιά στην κατάθλιψη και τον αυτοτραυματισμό

  • [01] Αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία μέσα στο Μάιο

    Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μέσα στο Μάιο, εξέφρασε υπουργός ο οποίος μετέχει στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

    Ο ίδιος υπουργός ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι παραμένουν ανοικτά το ασφαλιστικό και το θέμα των συντελεστών του ΦΠΑ, ενώ έχει υπάρξει προσέγγιση στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ότι «έχει λυθεί» το θέμα των ομαδικών απολύσεων.

    Στο κυβερνητικό συμβούλιο που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό, γίνεται ενημέρωση για τις χθεσινές εξελίξεις στο Eurogroup, καθώς και συνολική αποτίμηση της κατάστασης.

    Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης προσήλθε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος ήταν στις Βρυξέλλες

    Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αισιοδοξούν ότι στο επόμενο Eurogroup, ενδεχομένως και σε έκτακτη συνεδρίασή του, θα καταγραφεί μεγαλύτερη πρόοδος με απώτερο στόχο την τελική συμφωνία.

    [02] Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την Παιδεία

    Με 145 ψήφους υπέρ από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ και 107 κατά σε σύνολο 252 ψηφισάντων βουλευτών εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση», κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας που προκάλεσε η ΝΔ.

    «Είναι προς όφελος των μαθητών, αλλά και της εκπαιδευτικής διαδικασίας» τόνισε, από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

    Ο κ. Κουράκης προκάλεσε νομοθετικές βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου. Με βάση αυτές, αντικαθίσταται μία ώρα λογοτεχνίας, με μία ώρα ιστορίας των κοινωνικών επιστημών και ξεκαθάρισε ότι, σε ότι αφορά τη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων, θα ενταχθεί στη λίστα των προτύπων μόνο το γυμνάσιο και όχι το λύκειο, το οποίο παραμένει ως έχει.

    Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στην τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο, σχετικά με την ανέγερση του τεμένους στην Αθήνα, λέγοντας ότι πρόκειται για επανακαθορισμό στοιχείων των διαγραμμάτων. «Αφορά διόρθωση στα τοπογραφικά στοιχεία και τίποτα παραπάνω. Δεν μπαίνουμε στην ουσία», επεσήμανε.

    [03] Δεν «ζεστάθηκε» η αγορά από τις εκπτώσεις και την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

    H εκπτωτική περίοδος του Μαΐου, όσον αφορά τις πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων κινήθηκε σε χαμηλότερα ή σχεδόν στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με την προηγούμενη, πριν τις εκπτώσεις περίοδο, και το μεγαλύτερο μέρος των εμπόρων εκτιμά ότι η μείωση της αγοραστικής κίνησης κινήθηκε στο 11-20%. Επιπλέον, το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 3 Μαΐου δεν επέδρασε θετικά στο ύψος των πωλήσεων.

    Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η επιπλέον μέρα που άνοιξαν οι επιχειρήσεις δεν αύξησε τον συνολικό τους τζίρο, καθώς οι δύο στις τρεις εμπορικές επιχειρήσεις, την Κυριακή 3 Μαΐου σημείωσαν τζίρο μικρότερο από τον μέσο τζίρο της προηγούμενης εβδομάδας. Αν σε αυτό το ποσοστό συνυπολογιστεί το 23% των επιχειρηματιών που δήλωσε ότι την Κυριακή οι πωλήσεις τους κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με αυτά της προηγούμενης εβδομάδας, προκύπτει ότι μόλις μία στις δέκα επιχειρήσεις επωφελήθηκε από την επιπλέον μέρα λειτουργίας.

    Αυτά είναι τα συμπεράσματα περιοδικής έρευνας για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του δεκαημέρου 2-9 Μαΐου 2015 που πραγματοποίησε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και περαιτέρω διερεύνησε και τις απόψεις του εμπορικού κόσμου για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.

    [04] Τον φίλο του εμπλέκει ο 27χρονος κατηγορούμενος για το φόνο της τετράχρονης Άννυ

    Κοινή γραμμή με τη σύντροφο του, ως προς την εμπλοκή του φίλου του Νικολάι σε όσα ακολούθησαν τον θάνατο του παιδιού, φέρεται να κράτησε κατά τη συμπληρωματική απολογία του στην ανακρίτρια της υπόθεσης ο 27χρονος κατηγορούμενος για τον φόνο της τετράχρονης Άννυ.

    Ο κατηγορούμενος, που απολογήθηκε εκ νέου σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες εμφάνισε τον φίλο του Νίκι ή Νικολάι να συμμετείχε σε όσα έγιναν για να εξαφανιστούν τα ίχνη του παιδιού, εκδοχή που δίνει πρώτη φορά στις Αρχές.

    Στους μέχρι τώρα ισχυρισμούς που έχει προβάλει ο 27χρονος, ανέφερε πως ο φίλος του ήταν αυτός που άκουσε την "εξομολόγηση" του για ότι συνέβη μετά τον θάνατο της Άννυ. Σήμερα, όμως, φέρεται να υιοθέτησε τον ισχυρισμό της μητέρας της Άννυ, η οποία απολογούμενη πριν λίγες ημέρες στην ανακρίτρια υποστήριξε πως δεν αποκλείει ο Νίκι να βοήθησε τον σύντροφο της να εξαφανίσουν το πτώμα της κόρης της.

    Μετά την αλλαγή της στάσης του ζευγαριού ως προς τον ρόλο του φίλου τους, πιθανολογείται ότι ο Νικολάι θα κληθεί από την ανακρίτρια να καταθέσει, και δεν αποκλείεται να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με τον 27χρονο πατέρα του παιδιού.

    [05] Η ΕΚΤ αύξησε κατά 1,1 δις.ευρω τη χρηματοδότηση μέσω ELA

    Κατά 1,1 δισ. ευρώ αυξήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA).

    Tο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, ύστερα από τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, αποφάσισε να αυξήσει το ανώτατο όριο δανεισμού στα 80 δισ.ευρώ.

    Μετά την εξέλιξη αυτή οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν και πάλι ένα ασφαλές περιθώριο ρευστότητας το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε 3,5 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΚΤ δεν προχώρησε σήμερα σε καμία αλλαγή στο καθεστώς των εγγυήσεων που πρέπει να καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να τύχουν χρηματοδότησης από τον μηχανισμό.

    [06] Επιβεβαιώνει το ΔΝΤ την καταβολή της δόσης των 750 εκατ. ευρώ

    Επιβεβαίωσε και επισήμως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την πληρωμή της δόσης των 750 εκατ. ευρώ.Η εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε ότι η Ελλάδα εξόφλησε τη δόση που όφειλε προς το Ταμείο.

    Η ίδια αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες και συγκεκριμένα να επιβεβαιώσει κατά πόσο η Ελλάδα χρησιμοποίησε για τη δόση χρήματα από τον ειδικό λογαριασμό ασφαλείας που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος για την αποπληρωμή της συνδρομής της χώρας προς το Ταμείο.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την πληρωμή της δόσης χρησιμοποιήθηκε, μετά από προτροπή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ένας ειδικός λογαριασμός που τηρείται στην ΤτΕ τα τελευταία 30 χρόνια και προορίζεται για την κάλυψη εξαιρετικά έκτακτων αναγκών του δημοσίου.

    Ωστόσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας μιλώντας στον Αθήνα 9,84 άφησε αιχμές εναντίον του κ. Στουρνάρα , υποστηρίζοντας ότι «τον Απρίλιο μάθαμε από την κα Λαγκάρντ την ύπαρξη του λογαριασμού, ενώ ο κ. Στουρνάρας μας ενημέρωσε τις τελευταίες μέρες. Υπάρχει πρόβλημα. Δεν λειτουργεί υποβοηθητικά».

    [07] Ο διαδικτυακός εκφοβισμός οδηγεί τα παιδιά στην κατάθλιψη και τον αυτοτραυματισμό

    Ο διαδικτυακός εκφοβισμός και το «sexting» (μηνύματα με προκλητικό περιεχόμενο) μπορεί να οδηγήσουν, αργότερα στη ζωή τους, πολλούς νέους ανθρώπους στην κατάθλιψη, σύμφωνα με άρθρο του βρετανικού δικτύου BBC.

    Η ψυχίατρος Νατάσα Μπιτζλάνι, του Νοσοκομείου Πράιορι στο Ροχάμπτον, υποστηρίζει ότι είναι πιθανή μια ραγδαία αύξηση αυτοτραυματισμών στους νέους και τους ενήλικες, εξαιτίας της έκθεσής τους στον διαδικτυακό εκφοβισμό.

    Όπως επισημαίνει η ίδια, μεγάλος αριθμός ανήλικων παιδιών που πέφτουν θύματα εκφοβισμού, φοβούνται να το αναφέρουν, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται συχνά από άγχος και στρες και να οδηγούνται στην κατάθλιψη.

    «Sexting» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται όταν έφηβοι μοιράζονται με συνομήλικούς τους φωτογραφίες με προκλητικό περιεχόμενο, κάτι που θεωρείται ως μια μορφή «φλέρτ», εξηγεί η Μπιτζλάνι. Ωστόσο, αυτό, σε συνδυασμό με τον διαδικτυακό εκφοβισμό, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 May 2015 - 14:30:25 UTC