Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε η ΠΝΠ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [02] Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο
  • [03] Στον ΠτΔ Ιάπωνες επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι
  • [04] Πακιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την πολύνεκρη επίθεση εναντίον σιιτών στο Καράτσι
  • [05] «ΜΟΔΑ ΚΑΙ. Κινηματογράφος» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
  • [06] Ν. Ξυδάκης: Νομοθετική αναμόρφωση του Εθνικού Θεάτρου

  • [01] Ψηφίστηκε η ΠΝΠ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

    Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με κατεπείγουσα ρύθμιση για τη βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και άλλες διατάξεις

    Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία τόσο επί της αρχής όσο και στο σύνολο του, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Η τροπολογία που αφορά φορολογικά ζητήματα, παράταση προθεσμίας για τη δήλωση στοιχείων ακίνητης περιουσίας και αναλογική καταβολή τελών αυτοκινήτων, υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».

    [02] Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο

    Ξεκίνησε, λίγο πριν τις 18.30, η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [03] Στον ΠτΔ Ιάπωνες επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι

    «Ο σεβασμός της αξίας του Ανθρώπου προϋποθέτει την επικράτηση της Ειρήνης και της Δημοκρατίας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος αντιπροσωπεία του «Πλοίου της Ειρήνης» με Ιάπωνες επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, αλλά και τους συνοδούς τους, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Όπως σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Ιαπωνίας είναι από τις παλαιότερες καταγεγραμμένες στην Ιστορία της Ελλάδας, δοθέντος ότι ξεκίνησαν το 1899, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «διατηρούμε εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, αφού μάλιστα μοιραζόμαστε αρμονικά μακροχρόνια φιλία, βασισμένη σε κοινές αξίες. Ιδίως δε στις αξίες της Ειρήνης και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

    Από την πλευρά των Ιαπώνων επιζώντων του πυρηνικού ολέθρου της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι τον λόγο έλαβε ο γηραιότερος της αντιπροσωπείας, ο 86χρονος Νομπούο Μιγιάκε (Nobuo Miyake), o οποίος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή και την τιμή, αναφέρθηκε εν συντομία στις μνήμες του από την ημέρα του βομβαρδισμού και τάχθηκε όχι απλά υπέρ του αφοπλισμού των πυρηνικών όπλων, αλλά υπέρ της ολικής καταστροφής τους.

    [04] Πακιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την πολύνεκρη επίθεση εναντίον σιιτών στο Καράτσι

    Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, με επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση η οποία στοίχισε νωρίτερα σήμερα τη ζωή σε 45 μέλη της σιιτικής μειονότητας των Ισμαηλιτών στο Καράτσι, εστία της διαθρησκευτικής βίας η οποία σπαράσσει το τελευταίο διάστημα του Πακιστάν.

    «Ο στόχος της επίθεσης ήταν αθώοι Ισμαηλίτες», επιβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γουλάμ Χάιντερ Τζαμάλι, αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχία Σιντ.

    [05] «ΜΟΔΑ ΚΑΙ. Κινηματογράφος» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

    Η μεγάλη και η μικρή οθόνη πάντα είχαν μια σχέση πάθους με τη μόδα. Η εκδήλωση «ΜΟΔΑ ΚΑΙ. Κινηματογράφος» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στις 23 και 24 Μαΐου, προσφέρει άπαξ μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα πολύ ιδιαίτερα επιμελημένο πρόγραμμα ταινιών τρόμου, σουρεαλιστικών φιλμ και τηλεοπτικών επεισοδίων, σε συνδυασμό με μια σειρά σχετικών συζητήσεων πάνω στα κοστούμια, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από όλο τον κόσμο.

    Τι επίδραση έχουν τα κοστούμια στους χαρακτήρες, την ιστορία και την ερμηνεία; Στόχος του ενδυματολόγου είναι να δημιουργήσει ένα οπτικά αξέχαστο θέαμα ή κοστούμια που να εντάσσονται αρμονικά στην αφηγηματική εξέλιξη της ταινίας; Και ακόμα, πώς μας επηρεάζει συναισθηματικά η γκαρνταρόμπα των ηθοποιών, κάνοντάς μας να κολλήσουμε στη δράση; Από το σοκαριστικό στο υπερρεαλιστικό, το αυθεντικό και το παράλογο, η εκδήλωση «ΜΟΔΑ ΚΑΙ. Κινηματογράφος» θα συζητήσει τις κομβικές στιγμές στην ενδυματολογία, που καλύπτουν τρία είδη και τέσσερις δεκαετίες ψυχαγωγίας επί της οθόνης.

    Το πρόγραμμα παρουσιάζει μια πλούσια σειρά συζητήσεων με επαγγελματίες του χώρου, συντονιστής των οποίων είναι ο βραβευμένος ραδιοφωνικός παραγωγός του BBC και συγγραφέας Ίαν Πήκοκ.

    Τον σχεδιασμό της εκδήλωσης έχει η Αφροδίτη Παναγιωτάκου και την επιμέλεια ο Ντάμπλ Ντέκερ.

    [06] Ν. Ξυδάκης: Νομοθετική αναμόρφωση του Εθνικού Θεάτρου

    «Είναι η πρώτη φορά που μιλάω από τη σκηνή του Εθνικού θεάτρου, ελπίζω να είναι και η τελευταία. Η λειτουργία και ο σκοπός μιας κρατικής σκηνής είναι να μην μιλούν οι πολιτικοί από σκηνής αλλά οι καλλιτέχνες». Με αυτά τα λόγια ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης καλωσόρισε, σήμερα το πρωί, τη νέα διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου, που ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντα της.

    Πλαισιωμένος από τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή Στάθη Λιβαθινό, τον αναπληρωτή διευθυντή Θοδωρή Αμπαζή, τον πρόεδρο Θανάση Παπαγεωργίου και τα μέλη του ΔΣ Κυριάκο Κατζουράκη, Αμαλία Μουτούση, Ιωσήφ Βιβιλάκη, Μέλπω Ζαρόκωστα, Ρήγα Αξελό και Ταξιάρχη Χάνο, ο κ. Ξυδάκης δήλωσε «ευτυχής» και «συγκινημένος» για την εγκατάσταση της νέας διοίκησης, για την οποία -όπως είπε- αισθάνεται υπερήφανος.

    Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ξυδάκης φιλοδοξεί να δώσει «προίκα» στο Εθνικό θέατρο, (με τη σύμφωνη γνώμη της νέας διοίκησης) μία νομοθετική αναμόρφωση με στόχο τον εκσυγχρονισμό του, που θα καταστήσει το Θέατρο «πιο λειτουργικό, πιο ευέλικτο, πιο στέρεα θεμελιωμένο και πιο αποτελεσματικό κατά την εμφανή και διαυγή χρήση του δημοσίου χρήματος». Η κίνηση αυτή -είπε ο αναπληρωτής υπουργός- θα στοχεύει στη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και στη διαρκή και σε βάθος παιδεία του ελληνικού λαού.

    Με τη σειρά του, ο Στάθης Λιβαθινός, δήλωσε πως η στιγμή που αναλαμβάνει καθήκοντα είναι ιδιαίτερη και οι προκλήσεις, ψυχικά και πνευματικά, τεράστιες για όλους. «Το Εθνικό Θέατρο, είναι μία θάλασσα βαθιά. Ένα ωραίο και δύσκολο ταξίδι, μόλις ξεκίνησε» ανέφερε. «Η τέχνη δεν είναι καμωμένη για να γίνεται αρεστή στην εξουσία, αλλά για να βρίσκεται στην απέναντι πλευρά και να ευαισθητοποιεί την κοινωνία σε όλα τα θέματα της ανθρώπινης ζωής, ακόμα και αν καμιά φορά χρειάζεται να γίνεται δυσάρεστη. Σκοπός μας είναι να φέρουμε κάτι φωτεινό στην κοινωνία, ειδικά σε στιγμές που αυτή δοκιμάζεται ιδιαίτερα» προσέθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 May 2015 - 16:30:28 UTC