Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου
  • [02] Ν. Χουντής: Οι λαοί της Ευρώπης να επανέλθουν στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ισότητας και της Αλληλεγγύης
  • [03] Τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών
  • [04] Τ. Ερντογάν: Η Ευρώπη να κάνει το καθήκον της στο θέμα των μεταναστών
  • [05] Έφοδος ενόπλων σε ξενώνα στην Καμπούλ
  • [06] Βατικανό: Διμερής συμφωνία με το Παλαιστινιακό Κράτος

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου

    Θέματα φορολογικού ενδιαφέροντας που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση βρέθηκαν στο επίκεντρο του κυβερνητικού συμβουλίου που συνεδρίασε, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    [02] Ν. Χουντής: Οι λαοί της Ευρώπης να επανέλθουν στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ισότητας και της Αλληλεγγύης

    Στην ανάγκη οι λαοί της Ευρώπης να δώσουν αγώνα ενάντια στον οικονομικό επεκτατισμό, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, του διεθνούς δικαίου, των ισότιμων σχέσεων μεταξύ των κρατών, την ανάπτυξη της φιλίας και συνεργασίας, επικέντρωσε την ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής, σε εκδήλωση με αφορμή την 70ή επέτειο της νίκης στον Β? Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Πραγματοποιώντας την εναρκτήρια ομιλία στη Συνάντηση Διαλόγου, που συνδιοργάνωσαν ο Ελληνο-ρωσικός Σύνδεσμος και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου, ο κ. Χουντής έκανε λόγο για το τέλος ενός σκληρού πολέμου αποτέλεσμα ιδεολογικού και πολιτικού εκτροχιασμού από τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, της Δημοκρατίας, της Ισότητας και της Αλληλεγγύης.

    Σε αυτό το πνεύμα, τόνισε ότι το μήνυμα της νίκης των αντιφασιστικών δυνάμεων πρέπει να γίνεται κατευθυντήρια γραμμή σήμερα στο πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται θέματα της ΕΕ, αλλά και των σχέσεων της ΕΕ με την περιφέρειά της και πολύ περισσότερο με τη Ρωσία.

    [03] Τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμά της πανελλαδικά για 29η χρονιά, ενώ η συμμετοχή των φοιτητών κυμάνθηκε στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, δηλαδή στο 60%, ή 100.000 φοιτητές περίπου.

    [04] Τ. Ερντογάν: Η Ευρώπη να κάνει το καθήκον της στο θέμα των μεταναστών

    O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε σήμερα έκκληση στην Ευρώπη να «κάνει το καθήκον» της απέναντι στους μετανάστες, ενώ υπενθύμισε ότι η Τουρκία φιλοξενεί ήδη από την πλευρά της περίπου 2 εκατομμύρια πρόσφυγες.

    «Η Τουρκία δαπάνησε 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια (4,9 δισεκατομμύρια ευρώ) προκειμένου να υποδεχθεί και να παράσχει φροντίδα σε 1,7 εκατομμύρια Σύρους και σε 300.000 Ιρακινούς που φιλοξενούνται σε καταυλισμούς προσφύγων ή σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στα Τίρανα, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη.

    «Όλοι μας έχουμε υπάρξει μάρτυρες του τρόπου με τον οποίο οι μετανάστες χάνουν την ζωή τους στη Μεσόγειο ή αλλού και έχουμε δει ξεκάθαρα τη στάση της Ευρώπης προς εκείνους» επισήμανε ο ίδιος.

    «Μήπως είμαστε αδιάφοροι προς αυτούς τους φτωχούς ανθρώπους που δεν έχουν καταφύγιο; Οι ανεπτυγμένες χώρες δεν πρέπει να τους προτείνουν μία λύση;» διερωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

    [05] Έφοδος ενόπλων σε ξενώνα στην Καμπούλ

    Έφοδο πραγματοποίησαν ένοπλοι σε έναν ξενώνα στην Καμπούλ όπου συχνάζουν ξένοι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματικούς της αφγανικής αστυνομίας, που εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο να υπάρχουν θύματα ή όμηροι εντός του κτιρίου.

    «Τρεις ή τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στον ξενώνα Park Palace. Στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σπεύσει» στο σημείο, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας, που πρόσθεσε ότι οι φύλακες του κτιρίου ανταπέδωσαν τα πυρά.

    Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αντηχούν πυροβολισμοί περιμετρικά του κτιρίου, που βρίσκεται στη συνοικία Κολόλα Πούστα στην Καμπούλ.

    [06] Βατικανό: Διμερής συμφωνία με το Παλαιστινιακό Κράτος

    Το Βατικανό έχει ολοκληρώσει την κατάρτιση μιας διμερούς συμφωνίας με το Παλαιστινιακό Κράτος σχετικά με τα δικαιώματα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στα Παλαιστινιακά Εδάφη, η οποία όταν υπογραφεί -κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει «πολύ σύντομα», σύμφωνα με την Αγία Έδρα- θα σηματοδοτήσει τη ντε φάκτο αναγνώριση της Παλαιστίνης.

    Η συμφωνία «αποσκοπεί να βελτιώσει τη ζωή και τις δραστηριότητες της Καθολικής Εκκλησίας και της αναγνώρισης της σε δικαστικό επίπεδο», δήλωσε ο Μονσινιόρος Αντουάν Καμιλέρι, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, που ηγήθηκε της εξαμελούς αντιπροσωπείας στις συνομιλίες.

    Το κείμενο της συνθήκης, αντικείμενο διαπραγματεύσεων που κρατούσαν 15 χρόνια, έχει ολοκληρωθεί και θα υπογραφεί επίσημα από τις αρμόδιες αρχές «στο κοντινό μέλλον», σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο μερών που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Βατικανό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 May 2015 - 20:30:24 UTC