Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξεταστική για τα μνημόνια: Λίστες μαρτύρων
  • [02] Γ. Σακελλαρίδης: Τιμούμε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
  • [03] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ την Τετάρτη
  • [04] Μαξίμου: Η κυβέρνηση επιθυμεί ενιαία συμφωνία
  • [05] Ανδρ. Ξανθός: Κατανομή 906 θέσεων μόνιμου προσωπικού στο Σύστημα Υγείας
  • [06] Ιταλία: Συνταξιούχος πυροβόλησε και τραυμάτισε 8 ανθρώπους σε καβγά μεταξύ γειτόνων

  • [01] Εξεταστική για τα μνημόνια: Λίστες μαρτύρων

    Εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της τρόικας, πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί Οικονομικών, διοικητές της ΤτΕ, εκπρόσωποι της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, του ΤΑΙΠΕΔ, του ΤΧΣ, του ΟΔΔΗΧ, ξένοι και Έλληνες πανεπιστημιακοί καθηγητές, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων στις λίστες που κατέθεσαν ξεχωριστά όλα τα κόμματα, με τους μάρτυρες που προτείνουν να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.

    Οι λίστες περιλαμβάνουν από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Στρος Καν, τον Πολ Τόμσεν, τον Όλι Ρεν, τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ μέχρι τον Κώστα Καραμανλή, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

    [02] Γ. Σακελλαρίδης: Τιμούμε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

    «Τιμούμε, σήμερα την ημέρα μνήμης για τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και διωγμένους από τις πατρογονικές τους εστίες Έλληνες Ποντίους. Σήμερα, στην ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, καλούμε την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας να αναγνωρίσει την πολιτική δολοφονιών και διωγμών που ασκήθηκε κατά του Ποντιακού Ελληνισμού, κατά τη διάρκεια και στη συνέχεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου» αναφέρει ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

    «Σχεδόν έναν αιώνα μετά, κοιτάμε προς το μέλλον μαζί με τους συμπολίτες μας Πόντιους που αποτελούν ένα από τα πιο δημιουργικά και δυναμικά τμήματα της κοινωνίας μας» προσθέτει η ανακοίνωση υπογραμμίζοντας «θεωρούμε ότι η αποκατάσταση των γεγονότων και η παραδοχή της ιστορικής αλήθειας, όσο σύνθετη και σκληρή και αν είναι, αποτελεί την πιο στερεή βάση για την ειρήνη, τη φιλία και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των λαών. Για την διμερή συνεργασία και την διασφάλιση της αρχής καλής γειτονίας στην περιοχή μας. Αποτελεί παράλληλα, την μόνη ειλικρινή απάντηση στην λήθη, και μαζί στον εθνικισμό και στην μισαλλοδοξία».

    [03] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ την Τετάρτη

    Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί αύριο με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κορίνα Κρέτσου.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [04] Μαξίμου: Η κυβέρνηση επιθυμεί ενιαία συμφωνία

    Η κυβέρνηση επιθυμεί ενιαία συμφωνία γεγονός που έχει κατ' επανάληψη τονίσει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

    Επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός τόνισε, στην ομιλία του χθες στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, ότι με την συμφωνία δεν επιδιώκει «απλώς μια βραχυπρόθεσμη χρηματοδοτική ανάσα» αλλά να αντιμετωπιστεί «μέσο και μακροπρόθεσμα το χρηματοδοτικό πρόβλημα του ελληνικού δημοσίου έως ότου βγούμε με ασφάλεια στις αγορές».

    Σε καμία περίπτωση, δηλαδή, η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται μια συμφωνία σε δύο ή τρεις φάσεις προκειμένου να εξασφαλίσει προσωρινά την πληρωμή κάποιας δόσης υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

    Τονίζουν στη συνέχεια ότι αυτή η λογική, που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου, οδηγεί συνεχώς σε νέα μέτρα και ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ασφυξία.

    Αντίθετα, προσθέτουν, η κυβέρνηση με την ενιαία συμφωνία επιδιώκει να τερματιστεί η λιτότητα, να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και να ανοίξει η προοπτική ανάπτυξης για την χώρα.

    Οι κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν επίσης ότι είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στο Συνέδριο του Economist στις 15 Μαΐου 2015 για την συμφωνία που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση και η οποία προϋποθέτει τα εξής 4 σημεία:

    - Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, κυρίως φέτος και το 2016, ώστε να διασπάσουμε το μηχανισμό αναπαραγωγής της λιτότητας και να ανακτήσουμε τον αναγκαίο δημοσιονομικό χώρο.

    - Να μην έχουμε δεσμεύσεις, υποχρεώσεις για νέες περικοπές. Καμία νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, σε μέτρα, δηλαδή, που θα εντείνουν την κοινωνική ανισότητα και θα ξαναφέρουν την οικονομία στο σπιράλ της ύφεσης.

    - Αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους ώστε να μπει τέλος στον φαύλο κύκλο της τελευταίας πενταετίας όπου η χώρα αναγκάζεται διαρκώς να παίρνει νέα δάνεια για να ξεπληρώνει τα προηγούμενα.

    - Ισχυρό Πρόγραμμα επενδύσεων, συντονισμένη χρηματοδότηση επενδύσεων, ιδίως στις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες».

    [05] Ανδρ. Ξανθός: Κατανομή 906 θέσεων μόνιμου προσωπικού στο Σύστημα Υγείας

    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατανομής 906 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, «στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης με στόχο τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και με άξονα τις 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών" όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

    Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί η κατανομή 622 θέσεων σε επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ σχεδιάζεται από το υπουργείο Υγείας η πρόσληψη περίπου 800 επικουρικών γιατρών για τα νοσοκομεία και 620 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

    Ειδικότερα, κατανεμήθηκαν 706 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και 200 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με προτεραιότητα στις παραϊατρικές ειδικότητες. "Οι προκηρύξεις αυτές αποτελούν το πρώτο βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό μετά από έξι χρόνια", ανέφερε με γραπτή του δήλωση ο κ. Ξανθός, σημειώνοντας ότι στο επόμενο διάστημα θα κατανεμηθούν και οι υπόλοιπες θέσεις που έχουν προβλεφθεί για το 2015.

    [06] Ιταλία: Συνταξιούχος πυροβόλησε και τραυμάτισε 8 ανθρώπους σε καβγά μεταξύ γειτόνων

    Ένας συνταξιούχος τραυμάτισε 8 ανθρώπους, ανάμεσά τους 3 παιδιά, πυροβολώντας με κυνηγετική καραμπίνα κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού με τους γείτονές του στη νότια Ιταλία, έγραψε σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

    Ο Μάρκο Καστιέλο, ένας πρώην υπάλληλος ασφαλείας ηλικίας 76 ετών, άρχισε να πυροβολεί αφού ανακάλυψε ότι η πόρτα εισόδου του κτιρίου όπου διέμενε στην Αφραγκόλα, κοντά στη Νάπολη, παρέμενε μισάνοικτη παρά το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια εκείνος απηύθυνε εκκλήσεις στους γείτονές του να την κλείνουν σωστά.

    Τρία παιδιά ηλικίας 7, 11 και 16 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά από τα πυρά, όπως επίσης και 2 νεαροί άνδρες ηλικίας 19 και 21 ετών και τρεις γυναίκες ηλικίας 26 έως 55 ετών.

    «Έχω το δίκιο με το μέρος μου» ισχυρίστηκε ο Καστιέλο στους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 May 2015 - 20:30:25 UTC