Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ερχόμενη Τρίτη οι πρώτες καταθέσεις στην Εξεταστική για το μνημόνιο
  • [02] Δ. Αβραμόπουλος: Συνεργασία ΕΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
  • [03] Τέσσερις νεκροί σε μάχες στην ανατολική Ουκρανία

  • [01] Την ερχόμενη Τρίτη οι πρώτες καταθέσεις στην Εξεταστική για το μνημόνιο

    Μετά από διαβούλευση και με ομόφωνη απόφαση των κομμάτων, οριστικοποιήθηκε η λίστα με την πρώτη ομάδα μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.

    Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής συμφώνησαν στην πρόταση του προέδρου της Δημήτρη Βίτσα, να χωριστούν σε ενότητες οι περισσότεροι από 250 μάρτυρες που έχουν προταθεί από όλα τα κόμματα και για τις επόμενες δύο συνεδριάσεις να κληθούν να καταθέσουν 25 περίπου εκπρόσωποι επιστημονικών, τεχνικών και κοινωνικών φορέων.

    Στη λίστα περιλαμβάνονται τα ινστιτούτα Εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, το ΙΟΒΕ, το ΚΕΠΕ, ο καθηγητής Γ. Παγουλάτος, ο ομότιμος καθηγητής Γ. Κασιμάτης, ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Π. Λιαργκόβας, ο καθηγητής Σπ. Λαπατσώρας, το ΕΒΕΑ, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, οι Γιατροί του Κόσμου, το Σώμα Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και οι Διευθυντές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής δεσμεύτηκε ότι μέχρι αύριο θα αποστείλει στα μέλη της Εξεταστικής, αναλυτική ονομαστική λίστα με τους 25 πρώτους μάρτυρες που θα κληθούν και οι οποίοι θα ολοκληρώσουν τις καταθέσεις τους σε δύο συνεδριάσεις. Η πρώτη ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη και η δεύτερη για την Πέμπτη.

    Αύριο επίσης μέχρι το μεσημέρι όλοι οι βουλευτές που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή θα έχουν στα χέρια τους την επιστολή που θα αποστείλει ο Δημήτρης Βίτσας σε όλους τους ξένους μάρτυρες και κυρίως τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της τρόικας αλλά και οικονομολόγους και δημοσιογράφους για τους οποίους συμφωνήθηκε η κλήτευση τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Εξεταστική για τα μνημόνια: Λίστες μαρτύρων

    [02] Δ. Αβραμόπουλος: Συνεργασία ΕΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

    Τη σημασία της συνεργασίας της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, επεσήμανε σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην ειδική Υπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα την πρόληψη της τρομοκρατίας και την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος, αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα και τις δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης. Όπως ανέφερε, θα δοθεί έμφαση στη συνεργασία με φορείς του διαδικτύου, με στόχο την αποτροπή της χρήσης τους για τρομοκρατικές δραστηριότητες. Ο Δ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη να ληφθούν προληπτικά μέτρα στα κράτη μέλη της ΕΕ και σε τρίτες χώρες, μέσω της δημιουργίας Κέντρου Αριστείας για τη συλλογή και τη διάδοση της τεχνογνωσίας, με σκοπό την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης.

    [03] Τέσσερις νεκροί σε μάχες στην ανατολική Ουκρανία

    Τέσσερις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα έπειτα από μάχες που ξέσπασαν μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων της Ουκρανίας και φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή.

    Ο Γκενάντι Μόσκαλ, κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ στα σύνορα με τη Ρωσία, ανέφερε με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ότι οι αυτονομιστές άνοιξαν πυρ σε θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων με όλμους και πυροβολικό, κοντά στο χωριό Κατερινόβκα

    «Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, τέσσερις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν, ένας εξ αυτών σοβαρά»δήλωσε ο Μόσκαλ.

    Οι θάνατοι των στρατιωτών δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από τις ένοπλες δυνάμεις στο Κίεβο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 May 2015 - 22:30:23 UTC