Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Να παραδεχθεί ο Α. Τσίπρας ότι παραπλανήθηκε ο λαός», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Δεν μπορεί να βρεθεί λύση στο ουκρανικό μέσα από ένα φαύλο κύκλο κυρώσεων
  • [03] «Εξελίξεις βλέπει» ο Φ. Κουβέλης αν η συμφωνία με τους εταίρους δεν ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Δ. Στρατούλης: Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ
  • [05] Παρατείνεται η παραμονή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας έως τη Δευτέρα 1η Ιουνίου
  • [06] Τραγικό τέλος για νεαρό άντρα στις γραμμές του μετρό
  • [07] Κονδύλια 171 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την απασχόληση των νέων, ανακοίνωσε η Κομισιόν
  • [08] Το Σάββατο το βράδυ ο τελικός της Eurovision
  • [09] Πληθαίνουν οι φήμες για επικείμενη κυκλοφορία του iPhone 7 της Apple

  • [01] «Να παραδεχθεί ο Α. Τσίπρας ότι παραπλανήθηκε ο λαός», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

    «Πρέπει ο κ. Τσίπρας να παραδεχτεί - και αυτό θα γίνει εκ των πραγμάτων- ότι ειπώθηκαν πολλά ωμά ψέματα τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως προεκλογικά. Ότι παραπλανήθηκε ο ελληνικός λαός», δήλωσε ο Ευέγγελος Βενιζέλος για τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στην Ρίγα με την συνάντηση του κυρίου Τσίπρα με την κυρία Μέρκελ και τον κύριο Ολάντ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι είναι επείγον ο κ. Τσίπρας να κάνει τη δύσκολη επιλογή που απαιτείται. «Πρέπει να ολοκληρώσουμε τη μόνη εθνική στρατηγική αυτή που υπηρετήσαμε με τεράστιο κόπο και με τεράστιο κόστος. Κυρίως όμως την υπηρέτησε ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του που πρέπει να σεβαστούμε», συμπλήρωσε και τόνισε ότι δεν γίνεται συνεχώς να ανακυκλώνουμε την ίδια αβεβαιότητα και κάθε βδομάδα να λέμε τις ίδιες γενικολογίες, οι οποίες μετά διαψεύδονται.

    Εκτίμησε ότι «δυστυχώς έχουμε χάσει πολύ χρόνο. Ήδη δυστυχώς η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει, τουλάχιστον, αλλά δύο χρόνια σε μνημόνιο λόγω των σφαλμάτων που έγιναν τους τελευταίους τέσσερις μήνες».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Δεν μπορεί να βρεθεί λύση στο ουκρανικό μέσα από ένα φαύλο κύκλο κυρώσεων

    Η λύση στην Ουκρανική κρίση δεν μπορεί να βρεθεί μέσα από ένα φαύλο κύκλο κυρώσεων, στρατιωτικοποίησης και ψυχροπολεμικής ρητορείας τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Σύνοδο Κορυφής στην Ρίγα και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι οι σημερινές αποφάσεις δεν στρέφονται εναντίον οποιασδήποτε άλλης χώρας».

    Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Είναι ξεκάθαρο ότι, με όρους διεθνών σχέσεων, η κρίση στην Ουκρανία παραμένει ένα κρίσιμο ζήτημα στην περιοχή και πέρα από αυτή. Η Ελλάδα έχει επιπρόσθετους λόγους να στηρίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα, δεδομένου ότι δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί ελληνικής καταγωγής διαμένουν στην περιοχή των συγκρούσεων».

    Τέλος, ο πρωθυπουργός επισήμανε «την ανάγκη οικοδόμησης μιας Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής Ασφάλειας που θα εξασφαλίζει τα μεσο-μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ΕΕ, συμπεριλαμβάνοντας τη Ρωσία στο τραπέζι του διαλόγου, όσο απαιτητική και αν αποδειχθεί η πρόκληση αυτή».

    [03] «Εξελίξεις βλέπει» ο Φ. Κουβέλης αν η συμφωνία με τους εταίρους δεν ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

    Να βιαστεί η κυβέρνηση και να προχωρήσει το γρηγορότερο σε συμφωνία με τους εταίρους- δανειστές μέσα από τον συγκερασμότων θέσεων των δυο πλευρών , επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , ο, Φώτης Κουβέλης.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προσθέτει ότι είναι επείγουσα η ανάγκη να επανέλθει η χώρα σε κανονικούς ρυθμούς για να ξεκινήσει η ανάπτυξη , ασκεί κριτική γιαμεγάλης διάρκειας καθυστερήσεις για τη συμφωνία γέφυρα ενώ εκτιμά ότι εφ όσον επιτευχθεί θα έχει δύο στάδια. Το πρώτο τις προσεχείς μέρες,με την ανάληψη από την κυβέρνηση μέτρων για να εκταμιευτεί ένα μέρος από τη δόση των 7,2 δις και το δεύτερο το φθινόπωρο όπου θα ανοίξουν τα μεγάλα θέματα των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού.

    Ο πρόεδρος τη ΔΗΜΑΡτονίζει ότι η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από το σύνολο ή τον μέγιστο αριθμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑγιατί σε διαφορετική περίπτωση, «βλέπω εξελίξεις».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language:

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language:

    [04] Δ. Στρατούλης: Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ

    Κανονικά θα καταβληθούν στο τέλος του μήνα οι συντάξεις των συνταξιούχων του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) διαβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

    Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, κατά τη σύσκεψη που προηγήθηκε νωρίτερα το πρωί στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή των διοικήσεων του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ, διαπιστώθηκε ότι «η πορεία των οικονομικών των δύο μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων είναι πάρα πολύ ικανοποιητική όσον αφορά τα έσοδα Μαΐου και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα χρειαστούν έκτακτη επιχορήγηση, εκτός από εκείνη η οποία έχει προβλεφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό».

    [05] Παρατείνεται η παραμονή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας έως τη Δευτέρα 1η Ιουνίου

    Παρατείνεται η παραμονή του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας στον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας του ομώνυμου Δήμου της Αττικής μέχρι και τη Δευτέρα 1η Ιουνίου (εορτή του Αγ. Πνεύματος). Κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, διατύπωσε το αίτημα του μακαριότατου προς το Βατικανό και το Ρωμαιοκαθολικό Πατριάρχη Βενετίας για την περαιτέρω παραμονή του ιερού λειψάνου και το αίτημα έγινε αποδεκτό.

    Λόγος της παράτασης ήταν η αθρόα συμμετοχή των πιστών και το σχετικό αίτημά τους προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία να προσκυνήσουν πιστοί και από άλλα μέρη της Ελλάδος.

    [06] Τραγικό τέλος για νεαρό άντρα στις γραμμές του μετρό

    Νεκρός ανασύρθηκε από μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ένας νεαρός άνδρας ο οποίος «βούτηξε» στις γραμμές του μετρό στο σταθμό της Ακρόπολης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας έχασε τη ζωή του καθώς πέρασε από πάνω του ο συρμός.

    Η κυκλοφορία του μετρόαπό το σταθμό του Συντάγματος μέχρι το σταθμό Συγγρού-Φιξ διακόπηκε για αρκετή ώρα και αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 17:00.

    [07] Κονδύλια 171 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την απασχόληση των νέων, ανακοίνωσε η Κομισιόν

    Κονδύλια της τάξεως των 171 εκατ. ευρώ προβλέπονται για την Ελλάδα μέσω της πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων (ΠΑΝ), ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα ΠΑΝ αφορά την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, κυρίως με «τη δημιουργία υψηλής ποιότητας ευκαιριών εκπαίδευσης, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και τη βιώσιμη απασχόληση για όλους», «με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

    Ένα σύνολο μέτρων που υποστηρίζονται από την ΠΑΝ επικεντρώνονται στους νέους ηλικίας από 15 έως 24 ετών, μέσω προγραμμάτων μαθητείας, πρακτικής άσκησης, ενεργειών για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, υποστήριξης της σύστασης νέων επιχειρήσεων και των ολοκληρωμένων δράσεων, με στόχο την επιλογή του κατάλληλου μέτρου. Για τους νέους ηλικίας 24-29 ετών, η ΠΑΝ στηρίζει ειδικά τις ενέργειες με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και ενέργειες υποστήριξης της σύστασης νέων επιχειρήσεων.

    Τα προτεινόμενα μέτρα της ΠΑΝ αναμένεται να προωθήσουν την απασχόληση, συμπεριλαμβανομένης της αυτοαπασχόλησης, να βελτιώσουν τις δεξιότητες και την εργασιακή εμπειρία των νέων εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, με σκοπό τη στήριξη της ένταξης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας.

    [08] Το Σάββατο το βράδυ ο τελικός της Eurovision

    Στην τελική ευθεία για τον τελικό του 60ου διαγωνισμού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στις 10 μ.μ. του Σαββάτου στη Βιέννη, έχουν μπει οι 27 αποστολές που θα λάβουν μέρος. Η EBU ανακοίνωσε τη σειρά εμφάνισης των 27 χωρών. Η διοργανώτρια Αυστρία είχε εδώ και καιρό κληρωθεί να διαγωνιστεί στη 14η θέση.

    Το τραγούδι της Ελλάδας θα εμφανιστεί αμέσως μετά, καθώς έχει κληρωθεί στη 15η θέση, το δε τραγούδι της Κύπρου θα προηγηθεί, καθώς κληρώθηκε να παρουσιαστεί στην 11η θέση.

    Το ελληνικό τραγούδι, που ερμηνεύει η Μαρία- Έλενα Κυριάκου, με τίτλο «One Last Breath», εμφανίζεται στα προγνωστικά του τελικού να καταλαμβάνει την 15η θέση, όπως είναι και η σειρά εμφάνισής του, το δε τραγούδι της Κύπρου «One Thing I Should Have Done» με τον Γιάννη Καραγιάννη, τα προγνωστικά το θέλουν να κατατάσσεται 17ο.

    Συγκεκριμένα οι χώρες θα εμφανιστούν με την εξής σειρά: Σλοβενία, Γαλλία, Ισραήλ, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αρμενία, Λιθουανία, Σερβία, Νορβηγία, Σουηδία, Κύπρος, Αυστραλία, Αυστρία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Γερμανία, Πολωνία, Λετονία, Ρουμανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Αλβανία και Ιταλία.

    [09] Πληθαίνουν οι φήμες για επικείμενη κυκλοφορία του iPhone 7 της Apple

    Παρά το γεγονός ότι η Apple κυκλοφόρησε μόλις πριν από μερικούς μήνες τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, φήμες θέλουν την εταιρεία να ετοιμάζει το επόμενο smartphone με την ονομασία iPhone 7, αναφέρει σε άρθρο της η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νέο κινητό τηλέφωνο θα έχει αρκετές ομοιότητες με τα προηγούμενα μοντέλα, ιδιαίτερα όσον αφορά την εξωτερική εμφάνισή του. Η συσκευή θα διαθέτει οθόνη OLED, σαν αυτή που έχει χρησιμοποιηθεί στο Apple Watch, με τεχνολογία για την προστασία της επιφάνειας από γρατζουνιές.

    Το νέο iPhone, το οποίο αναμένεται να διατεθεί το επόμενο έτος, πιθανολογείται ότι θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, αυτή με οθόνη 4,7 ιντσών και μία ακόμα με μεγαλύτερη οθόνη 5,5 ιντσών. Φημολογείται επίσης ότι η συσκευή θα διαθέτει κυρτή οθόνη, σαν αυτή που έχει χρησιμοποιηθεί στα Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge της Samsung.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 May 2015 - 14:30:26 UTC